OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Φερνάντεθ για Ολυμπιακό;...

Έντονη είναι η φημολογία πως στη λίστα των υποψηφίων προπονητών για τον πάγκο του Ολυμπιακού μπήκε "σφήνα" τις τελευταίες ώρες ο Βίκτορ Φερνάντεθ. Ο 52χρονος τεχνικός προτάθηκε στους «ερυθρόλευκους» και σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, οι πρώτες επαφές επαφές έχουν γίνει. Παραμένει ακλόνητο φαβορί ο Τροντ Σόλιντ, ακολουθεί ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Γεννημένος στην Σαραγόσα τον Νοέμβριο του 1960, ο Βίκτορ Φερνάντεθ είναι ελεύθερος αφού αυτή την περίοδο σχολιάζει αγώνες για την ισπανική τηλεόραση. Τελευταία ομάδα που προπόνησε ήταν η Μπέτις Σεβίλλη στην Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Ως τεχνικός ξεκίνησε την καριέρα του στο πλευρό του Ράντομιρ Άντις στην Σαραγόσα και όταν την ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου το 1991 ήταν μόλις 31 ετών. Το 1994 κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας ενώ την επόμενη περίοδο πανηγύρισε τον τίτλο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στην συνέχεια ανέλαβε την Τενερίφη χωρίς επιτυχία και μετά πήγε στην Θέλτα με την οποία πήρε το Κύπελλο Ιντερτότο το 2000.

Αφού υπήρξε προπονητής της Μπέτις για μία διετία, από το 2002 μέχρι το 2004, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και στην πρόσφατα κάτοχο του Champions League του 2004, Πόρτο. Ο Φερνάντεθ διαδέχτηκε στον πάγκο τον Ζοσέ Μουρίνιο, πήρε το Intercontinental Cup αλλά όχι το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Στο πρωτάθλημα όμως δεν τα πήγαινε καλά και τον Ιανουάριο του 2005 έφυγε από την Πορτογαλία και επέστρεψε στην Σαραγόσα τον Ιούνιο του 2007 μένοντας στον «πάγο». Δεν του πήγε η δεύτερη θητεία στη Σαραγόσα και πήρε ξανά τον δρόμο προς την Σεβίλλη και την Μπέτις χωρίς όμως να διαπρέψει.

Ο Φερνάντεθ έχει μείνει άνεργος για σχεδόν δύο χρόνια και αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του σε σχέση με τον Τρόντ Σόλιντ και τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.


 www.sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons