OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Παναγιώτης Βλαχοδήμος...

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος μέσα σε ένα χρόνο ανάγκασε τον Ολυμπιακό να τον κάνει δικό του για τα επόμενα 5 χρόνια. Η «SD» σας παρουσιάζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών!

 Ο Κριστιάνο των «φτωχών»

Κορμί λαμπάδα. Στα 184 εκατοστά εξτρέμ δεν βρίσκεις κάθε μέρα. Πόσω μάλλον με την τεχνική κατάρτιση που έχει ο μικρός. Από πάνω μέχρι κάτω ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος θυμίζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Από το... μαλλί μέχρι και τις κινήσεις. Ε, από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ τού βγήκε το παρατσούκλι.

Δεν ήθελε και πολύ. «Βγάζει μάτι» το ταλέντο του. Το καταλαβαίνεις από την πρώτη του επαφή με την μπάλα. Εξαιρετικά κοντρόλ, ακόμα καλύτερος στο «ένας εναντίον ενός». Ρωτήστε και τον Μαρκάνο στο ματς εκείνο στα Πηγάδια πόσο δύσκολο ήταν να τον σταματήσει. Στο δε γκολ; Ο Ισπανός ακόμα τ' ακούει από τον Μέλμπεργκ για το πώς τον έχασε. Ο πιτσιρικάς έφυγε στην πλάτη του και μέσα στη βροχή κόλλησε την μπάλα στο πρώτο κοντρόλ και πλάσαρε με το εξωτερικό.

Θρασύς. Με... την καλή έννοια

Πώς το λένε οι προπονητές στις μικρές ηλικίες; «Να έχει και θράσος». Με την καλή έννοια, που λέει και μια ψυχή. Ο Βλαχοδήμος το έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό το «ποδοσφαιρικό θράσος». Τι και αν ήταν η πρώτη του χρονιά στην Ξάνθη; Ο 21χρονος έγινε βασικός ύστερα από δύο ματς και ο παίκτης που θα έκανε τη διαφορά στην ακριτική ομάδα. Ζητούσε μπάλα, πήγαινε στην ατομική ενέργεια, απειλούσε όταν μπορούσε.

Ο Καπίνο θυμάται ακόμα τη... ρουκέτα που είχε εκτοξευθεί από το δεξί του πόδι και είχε καρφωθεί στα δίχτυα. Ο μικρός έχει δυνατά πόδια και δεν φοβάται να τα δοκιμάσει από μακρινή απόσταση. Είπαμε, έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και το βγάζει.

Ο rookie της χρονιάς

Ο Ολυμπιακός είχε τον MVP και τον πρώτο σκόρερ της σεζόν (Μιραλάς), τον παίκτη που πέτυχε το καλύτερο γκολ («Φέτφα») και αρκετούς στη 18άδα της χρονιάς. Από χθες έχει και τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο της σεζόν. Ο Βλαχοδήμος αναδείχθηκε ως ο καλύτερος rookie. Λογικό, τρία γκολ και τρεις ασίστ είχε ο μικρός σε μια ομάδα όπως η Ξάνθη, που μέχρι το τέλος πάλευε για την παραμονή της.

Και τι γκολ; Σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό τα δύο από αυτά. Και το δεύτερο θα μπορούσε να είχε στερήσει στη νέα του ομάδα τον τίτλο! Θα μπορούσε να είχε και την ασίστ της χρονιάς (τον κέρδισε ο Βιεϊρίνια), μια και στον Ατρόμητο τα έκανε όλα -μέχρι να δώσει «πάρε, βάλε» γκολ στον Μαρκόφσκι.

Πλέον και διεθνής

Με τις φετινές του εμφανίσεις ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος κατάφερε να κληθεί και στην Εθνική Ελπίδων. Ηδη έχει 5 εμφανίσεις με το εθνόσημο και ευελπιστεί να κληθεί και στην Ανδρών. Ο 21χρονος εξτρέμ την πρώτη του χρονιά στη Σούπερ Λίγκα κατάφερε και αγωνίστηκε στα 27 από τα συνολικά 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος και πρόσθεσε ακόμα δύο για τον θεσμό του Κυπέλλου.
Οχι κι άσχημα για ένα παιδί που οι εμπειρίες του πριν από την Ξάνθη ήταν οι 7 συμματοχές με τη δεύτερη ομάδα της Στουτγκάρδης!

Ισως και γι' αυτό το τελείωμα της σεζόν του να μην ήταν το καλύτερο δυνατό. Και σε αυτό θέλει δουλειά ο Βλαχοδήμος, όπως και στο κομμάτι της τακτικής. Πάντως όσοι το έζησαν στην Ξάνθη έχουν να λένε: «Μη φοβάστε. Το παιδί είναι γερμανοθρεμμένο. Δουλεύει και συνέχεια μαθαίνει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons