OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Το προτελευταίο βήμα...

Δύο βήματα χωρίζουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Απόψε στον τρίτο τελικό του ΣΕΦ (19:00, NET) ένας εκ των δύο «αιωνίων» θα βρεθεί πιο κοντά στο μεγάλο στόχο. Με κόσμο και Λο στο πλευρό τους οι «ερυθρόλευκοι». Την… παράδοση θέλουν να συνεχίσουν οι «πράσινοι» σπάζοντας την έδρα του αντιπάλου.

Με κόσμο και Λο για το 2-1

Να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού το πλεονέκτημα της έδρας του και να βρεθεί ένα βήμα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 15 χρόνια θέλει ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα έχει στο πλευρό της τον κόσμο της, που εξαφάνισε από την Πέμπτη τα εισιτήρια του αγώνα και θα ενισχύσει τους Πειραιώτες στην προσπάθεια να περιορίσουν στην ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη μοναδική ήττα τους στο ΣΕΦ φέτος. Πέραν της εξέδρας, ο Ολυμπιακός θα είναι ενισχυμένος και με τον Έισι Λο. Ο Αμερικανός γκαρντ ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε από τις 11 Μαΐου, χθες προπονήθηκε κανονικά (υπό το βλέμμα αδερφών Αγγελόπουλων και Γ. Σκινδήλια) και αναμένεται να βρίσκεται στη δωδεκάδα αντί του Δημήτρη Κατσίβελη. Άμυνα, έλεγχος των ριμπάουντ και παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον Σέρβο τεχνικό, που ελπίζει το φυσιολογικό άγχος του γηπεδούχου να μην καταβάλει το ως επί το πλείστον νεανικό ρόστερ της ομάδας του.

Σε ό,τι αφορά στη διαιτησία, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έστειλε έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ ζητώντας να μάθει επισήμως την αξιολόγηση των διαιτητών του δευτέρου τελικού. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ενημερωθεί από δημοσιεύματα για τα περί δυσαρέσκεια των μελών της ΚΕΔ για την απόδοση των ρέφερι στο ματς της Πέμπτης, αλλά θέλουν να γνωρίζουν και την έκθεση των παρατηρητών.

Ώρα για μπρέικ!

Ως ευκαιρία (όχι… τελευταία, αλλά σίγουρα μεγάλη) να «σπάσουν» την έδρα του Ολυμπιακού και να φτάσουν μία ανάσα από το 33ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό το αποψινό παιχνίδι. Οι «πράσινοι» απέφυγαν την Πέμπτη το σοκ της δεύτερης ήττας και παρά τη μεγάλη κόπωση που υπάρχει στις τάξεις των παικτών, αυτή περνά σε δεύτερη μοίρα πριν από ένα τόσο κομβικό ματς. Όλοι γνωρίζουν καλά πως οι νίκες στο ΟΑΚΑ δεν αρκούν για να έρθει το νταμπλ και θέλουν να διατηρήσουν την παράδοση που τους θέλει να κερδίζουν τουλάχιστον μία φορά ανά σεζόν εκτός έδρας τον «αιώνιο» αντίπαλο την τελευταία δεκαετία (σε πρωτάθλημα ή Κύπελλο). Τελευταία σεζόν που ο Ολυμπιακός δεν είχε χάσει στο «σπίτι» του από τον Παναθηναϊκό ήταν την περίοδο 2000/01, όταν είχε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς (ένα στην κανονική περίοδο και δύο στα play offs), ωστόσο το «τριφύλλι» χάρη στο πλεονέκτημα έδρας είχε πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες της ομάδας και τον Σέρβο τεχνικό να ζητεί έλεγχο του ρυθμού και της εναέριας κυκλοφορίας, καλή άμυνα και πάνω από όλα διάρκεια στην απόδοση, κάτι που έλλειψε στην ομάδα του την Πέμπτη.

* Διαιτητές του αγώνα θα είναι κ.κ. Χριστοδούλου, Κορομηλάς και Καρακατσούνης.

* Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των τελικών θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (19:00). Εφόσον χρειαστεί και πέμπτο ματς για να αναδειχθεί πρωταθλητής, θα γίνει το Σάββατο στο ΣΕΦ (19:00).

 http://www.sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons