OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Εξαιρετική επιλογή να έρθω…

Απόλυτα ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, δήλωσε ο Κέβιν Μιραλάς χαρακτηρίζοντας εξαιρετική επιλογή το να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Ο Βέλγος επιθετικός μίλησε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και την συνεργασία που είχε, την αντίδραση του ίδιου και των συμπαικτών του όταν βρέθηκαν στο -5 από τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Κώστα Μήτρογλου και την… μάχη των επιθετικών που θα γίνει την νέα σεζόν στου Ρέντη.

Ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην NOVA έκανε έναν απολογισμό της σεζόν σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη αλλά αναφέρθηκε και στην συνέχεια της καριέρας του στο «λιμάνι».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μιραλάς:

Αν στοίχισε στον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, ότι δεν είχε επίσημα παιχνίδια

Είναι αλήθεια πως ήταν δύσκολο να ξεκινήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ δίχως να έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας. Και αν μετρήσει κάποιος τους βαθμούς που συγκεντρώσαμε στον όμιλο, θα καταλάβει πως το πρώτο ματς μας έκανε τη ζημιά. Στη συνέχεια βρήκαμε το ρυθμό μας, είχαμε καλή παρουσία, αλλά σε επίπεδο βαθμών το πρώτο ματς μας κόστισε. ΄

Αν αποπροσανατολίζουν τους παίκτες τα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ:

Ξεκινώντας το Τσάμπιονς Λιγκ είχαμε μεγάλο κίνητρο. Παίζαμε σε σπουδαίες έδρες με ωραία ατμόσφαιρα. Μετά, στα ματς του πρωταθλήματος πηγαίναμε σε μικρότερα γήπεδα, όπου είχε λιγοστό κόσμο και άσχημο αγωνιστικό χώρο. Ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούμε σε αυτές τις συνθήκες. Η αλήθεια είναι πως στο πρωτάθλημα δεν ξεκινήσαμε καλά. Δύο τρία ματς δεν ήταν εύκολα, αλλά τελικά το κάναμε εμείς εύκολο στο τέλος.

Ποιο ήταν το πιο κρίσιμο παιχνίδι που ανέτρεψε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και έκανε την ομάδα να πιστέψει ξανά ότι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα:

Είναι αληθές πως σχεδόν στα τρία τέταρτα του πρωταθλήματος ήμασταν δεύτεροι. Μέχρι ενός σημείου ο Παναθηναϊκός έκανε καλή σεζόν. Δύο φορές βρεθήκαμε πίσω με διαφορά πέντε βαθμών. Ήταν δύσκολα. Αλλά η νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ μας έκανε πολύ καλό. Πήραμε μία σπουδαία νίκη. Μία ημέρα νωρίτερα ο Παναθηναϊκός είχε χάσει. Ξαναμπήκαμε στη μάχη για τον τίτλο. Ποτέ δεν τα είχαμε παρατήσει. Πάντα δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό. Φάνηκε πως η ομάδα ήθελε να πάρει το πρωτάθλημα. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ήταν πρώτος στα τρία τέταρτα της σεζόν. Αλλά το πιο σημαντικό τι γίνεται στο τέλος.

Τι ήξερε για τον Ολυμπιακό όταν ήρθε στην ομάδα:

Η αλήθεια είναι πως όταν είχα πρωτοέρθει, αν εξαιρέσουμε το γήπεδο που ήξερα πως είναι πολύ ωραίο και το φίλαθλο κόσμο που όλοι γνωρίζουν πως είναι θερμός, δεν ήξερα πολλά πράγματα. Ερχόμενος εδώ είχα όρεξη και απορίες. Ύστερα από δύο χρόνια, πλέον, μπορώ να παραδεχθώ πως έκανα εξαιρετική επιλογή για την καριέρα μου. Αυτή η κίνηση μου απέφερε τρεις τίτλους. Ελπίζω να τους αυξήσω. Αλλά σίγουρα όταν είχα πρωτοέρθει δεν ήξερα τι να περιμένω.

Αν τον καλύπτει το κλίμα στην ομάδα σε μία περίοδο όπου παίκτες που έχουν κάνει καλή χρονιά όπως ο ίδιος, ενδιαφέρουν ξένες ομάδες:

Φαίνεται τόσο απ' την έκφρασή μου, όσο και απ' τη συμπεριφορά μου πως είμαι περίφημα εδώ. Το απολαμβάνω. Όλοι το αντιλαμβάνονται. Όλοι είδαν στη φιέστα πως κάναμε σαν μικρά παιδιά, μετά το τέλος μίας πολύ ωραίας σεζόν. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Σε προσωπικό επίπεδο έχω δηλώσει πολλάκις πως εγώ και η οικογένειά μου περνάμε υπέροχα εδώ. Λατρεύω το σύλλογο. Βεβαίως, όλοι ξέρετε πως είμαι μόλις 24 ετών. Έχω τη φιλοδοξία να γνωρίσω μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Επομένως θα δούμε τι θα γίνει.

Σε ποια θέση προτιμά να παίζει και που πιστεύει πως μπορεί να είναι πιο αποδοτικός:

Απ' την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου εδώ, δήλωσα πως θέλω να παίξω στην κορυφή της επίθεσης. Νιώθω καλύτερα σ' αυτή τη θέση. Ο προπονητής με χρησιμοποίησε σε αρκετές θέσεις, ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν ως ακραίο αριστερά. Η αλήθεια είναι πως ένιωσα άνετα. Εξάλλου απ' αυτή τη θέση πέτυχα πολλά γκολ. Στο παιχνίδι μου είναι ξεκάθαρο πως μπορώ να κινούμαι σε πολλούς χώρους. Αυτό οφείλεται και στον προπονητή μου που μου έδωσε ελευθερία κινήσεων. Στα ματς βλέπατε πως ήμουν σχεδόν παντού και όχι μόνο στην πλευρά μου.

Αν ο ανταγωνισμός με τους Πάντελις, Τζιμπούρ ήταν σκληρός ή αν βοήθησε την ομάδα:

Στη φετινή σεζόν, είτε στο πρωτάθλημα είτε στο κύπελλο, οι τρεις επιθετικοί πετύχαμε αρκετά γκολ. Είναι ένας απ' τους λόγους για τους οποίους κατακτήσαμε το νταμπλ. Από 'κει και πέρα είναι λογικό απ' τη στιγμή που είμαστε τρεις, ο καθένας να θέλει να ξεχωρίζει. Είδαμε, όμως, πως ο καθένας είχε τη δική του συνεισφορά, ήταν αποφασιστικός σε διαφορετικά σημεία της σεζόν. Είναι σημαντικό που προσφέρουμε αρκετά στην ομάδα. Κάτι που φάνηκε απ' τις επιτυχίες της.

Η άποψη του για τον Κώστα Μήτρογλου και αν ο ερχομός του στον Ολυμπιακό βοηθήσει τον ανταγωνισμό ή δυσκολέψει τις αποφάσεις του νέου προπονητή:

Σίγουρα την επόμενη σεζόν ο νέος προπονητής θα έχει αρκετές δυσκολίες, απ' τη στιγμή που θα έχει τέσσερις ποιοτικούς επιθετικούς, απ' τους οποίους θα πρέπει να διαλέξει. Θα πρέπει να διαλέξει τον καλύτερο. Θα δούμε τι θα γίνει. Ο Μήτρογλου είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν έχω παίξει αρκετά μαζί του. Είδαμε πως φέτος στον Ατρόμητο έκανε εξαιρετικά πράγματα. Έφθασε πολύ κοντά στο να πάρει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Και θα ήταν ωραίο γιατί και αυτός είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Αλλά στην επόμενη σεζόν φαίνεται πως θα γίνεται μεγάλη μάχη για μία θέση στην ενδεκάδα.

Αν τους τίτλους τους δίνει η επίθεση ή η άμυνα

Συχνά λέγεται πως μία καλή επίθεση συνοδεύεται από μία καλή άμυνα. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον φετινό Ολυμπιακό, έγινε πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς. Εμείς οι επιθετικοί σκοράραμε με ευχέρεια. Απ' την πλευρά τους οι αμυντικοί έκαναν πολύ καλή δουλειά. Ήταν μία συλλογική προσπάθεια. Στο τέλος του πρωταθλήματος είχαμε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση. Αυτό συμβαίνει για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Ο καθένας έκανε αυτό που έπρεπε και άξια πήραμε τον τίτλο.

Για την επίτευξη των γκολ:

Αν δεν γίνουν λάθη, δεν μπορούν να έρθουν τα γκολ. Επομένως, για να σκοράρω πρέπει να γίνει ένα λάθος απ' την αντίπαλη άμυνα. Κάποια γκολ επιτυγχάνονται απ' την ποιότητα του επιθετικού. Και η αλήθεια είναι πως είτε έρχεται απ' τα δεξιά, είτε απ' τα αριστερά, το γκολ κάνει χαρούμενους τους πάντες. Για έναν επιθετικό, το ταλέντο και η δουλειά κάνουν τη διαφορά. Με αυτά τα στοιχεία ο παίκτης διευκολύνει τη ζωή του.

Για το γεγονός πως στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν τα πήγε καλά όσο τα πήγε στο ελληνικό πρωτάθλημα:
Όντως στο ελληνικό πρωτάθλημα είχα μεγάλη αποτελεσματικότητα. Πέτυχα 20 γκολ σε 25 ματς. Στην Ευρώπη έχασα πολλές ευκαιρίες. Βεβαίως στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχα τύχη. Δημιούργησα αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν ανταμείφθηκα. Συνολικά ήταν μία εξαιρετική σεζόν για εμένα. Έκανα καλά παιχνίδια. Την επόμενη σεζόν στοχεύω να πετύχω περισσότερα γκολ και να τα πάω καλύτερα σε σχέση με την περίοδο που ολοκληρώθηκε.

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε
Ο προπονητής μας είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Δεν ανοίγεται εύκολα. Δεν γνωρίζουμε πολλά γι' αυτόν. Δεν του αρέσει ν' αναδεικνύεται. Ήμασταν κοντά, όμως, σε αυτές τις δύο τελευταίες σεζόν. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος ουδέποτε είχε προβλήματα με τους παίκτες του. Προσπάθησε να πάρει από εμάς το μάξιμουμ. Σε αυτές τις δύο σεζόν αρκετοί νεαροί παίκτες χρησιμοποιήθηκαν. Ο καθένας είχε την ευκαιρία του. Είμαστε όλοι λυπημένοι γιατί αποχωρεί. Γράψαμε μία ωραία ιστορία αυτές τις δύο σεζόν. Ίσως η τρίτη να ήταν η καλύτερη για μία λαμπρή ευρωπαϊκή πορεία με εκείνον στον πάγκο. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του. Προσωπικά πέρασα δύο σπουδαίες σεζόν δίπλα του. Έμαθα αρκετά πράγματα.

Για τη φετινή πορεία στην Ευρώπη και αν μπορεί ο Ολυμπιακός να δείξει παρόμοια πράγματα και την επόμενη σεζόν:

Η αλήθεια είναι πως για την παρουσία του φετινού Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, όλοι είπαν πως είχαμε μία πολύ καλή ομάδα με σπουδαίους παίκτες. Αυτό μας κάνει περήφανους. Κάναμε μεγάλα ματς με σπουδαίες ομάδες. Τις νικήσαμε και χάσαμε, αλλά ποτέ δε γελοιοποιηθήκαμε. Είχαμε καλή πορεία. Αν διατηρήσουμε τον κορμό μας και με τον ερχομό και άλλων παικτών, τότε πιστεύω πως θα κάνουμε καλύτερη σεζόν. Έχουμε την ποιότητα και τη στήριξη του κόσμου για να το κάνουμε. Αυτή είναι η προσδοκία μου.

Ποιο από τα γκολ που πέτυχε ξεχωρίζει περισσότερο:

Αγαπώ και τα 20 γκολ που πέτυχα στο πρωτάθλημα. Ξεχωρίζω το γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ήταν μία ωραία εκτέλεση. Μου άρεσε γιατί εκεί είχα την προηγούμενη σεζόν προβλήματα με τους φιλάθλους. Και ήταν ένας ωραίος τρόπος για να τους δείξω την αξία μου. Επίσης το εντός έδρας ματς με την Τρίπολη ήταν εκπληκτικό. Καταφέραμε ν' ανατρέψουμε την κατάσταση. Πετυχαίνοντας επτά γκολ. Τα τέσσερα ήταν δικά μου. Ήταν μία πολύ ωραία βραδιά.

Τι θα ήθελε να του επιφυλάξει το μέλλον στον Ολυμπιακό και ποιες είναι οι φιλοδοξίες του:

Ήταν μία γεμάτη χρονιά για εμένα. Κατέκτησα τα πάντα με τον σύλλογο. Σε προσωπικό επίπεδο είχα εξαιρετική σχέση με τους φιλάθλους. Τους λατρεύω και με λατρεύουν. Σίγουρα θα είναι δύσκολα αν κάποια ημέρα χρειαστεί να τους αποχωριστώ. Όμως γνωρίζω πως έχω το ταλέντο για να διακριθώ σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Επαναλαμβάνω πως εδώ περνάω εξαιρετικά. Ότι και να συμβεί, αν κάποια στιγμή χρειαστεί να φύγω, θα είναι μία στιγμή λύπης για μένα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons