OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ηρακλής - Ολυμπιακός 0-3...

Ένας συγκλονιστικός Ολυμπιακός, νίκησε με 3-0 σετ τον Ηρακλή μέσα στην Θεσσαλονίκη, έκανε δεύτερο "break" στην Μίκρα, προηγείται με 2-0 στη σειρά και πάει για Σ-ΚΟΥΠΑ την Δευτέρα (2/5) στο Ρέντη. Ξεχώρισαν οι Τζούριτς, Ντεσπέιν, Φιλίποφ.

Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή (29/4) αντιμετώπισε στο κλειστό της Μίκρας τον Ηρακλή για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος της Α1 Βόλεϊ Ανδρών και επικράτησε με 0-3 σετ επί του "Γηραιού", κάνοντας το 2-0 στις νίκες και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου!
Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη, με την ψυχολογία στα ύψη από τη νίκη της Τετάρτης (27/4), "στρίμωξαν στα σχοινιά" τους γηπεδούχους και με αλλεπάλληλα "χτυπήματα" τους έβγαλαν νοκ - άουτ από το ματς και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, από την διεκδίκηση του τίτλου! Ο Θρύλος "κομμάτιασε" το πλεονέκτημα έδρας του Ηρακλή, κέρδισε και τα δύο παιχνίδια στην έδρα του αντιπάλου του και πλέον θέλει μια νίκη στα δύο ματς που ακολουθούν στο κλειστό του Ρέντη, με το πρώτο από αυτά να διεξάγεται την Δευτέρα (2/5).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα παρατάσσοντας στο τάραφλεξ μια επτάδα αποτελούμενη από τους Φιλίποβ, Εστράδα, Ανδρεάδη, Γιαμπλόνσκι, Ντεσπέιν, Τζούριτς και Κουζούνη. Με μπροστάρη τον Τζούριτς και τον Ντεσπέιν να ...σιγοντάρει, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 3-8 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Στη συνέχεια του σετ έχασαν την καλή υποδοχή και έδωσαν το δικαίωμα στον Ηρακλή να πλησιάσει στον πόντο, 10-11. Και πάλι όμως ο Τζούριτς ανέλαβε την πρωτοβουλία και με την βοήθεια των Γιαμπλόνσκι, Φιλίποφ και Ντεσπέιν, ο Ολυμπιακός κέρδισε το σετ, με σχετική άνεση, 17-23.

Το ίδιο δυνατά μπήκαν οι παίκτες του Καλμαζίδη και στο δεύτερο σετ, με τη διαφορά ότι και ο Ηρακλής παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο και κοίταξε στα μάτια τους ερυθρόλευκους. Μοιραία η διακύμανση του σετ πήγαινε πόντο - πόντο, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν ξανά ο νικητής, με τους παίκτες του να φανερώνουν για άλλη μια φορά το κύριο χαρακτηριστικό που τους αντιπροσωπεύει. "Balls" λέγεται εις την αγγλική και δεν χρειάζεται μετάφραση... 23-25 με τον Εστράδα να τελειώνει με πρώτο χρόνο το σετ και τον Θρύλο να είναι μπροστά με 2-0!

Το Χιτσκοκικό τρίτο και τελευταίο σετ

Το τρίτο σετ ήταν ο λόγος που και να μην σου αρέσει το βόλεϊ θα κάτσεις να το παρακολουθήσεις! Οι παίκτες του "Γηραιού" μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα προκειμένου να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του αγώνα, αφού και οι ίδιοι γνώριζαν πως μια ενδεχόμενη δεύτερη (και μέσα στην έδρα τους) ήττα θα ήταν καταδικαστική στην προσπάθεια τους για τον τίτλο. Αντιστρόφως ανάλογο κίνητρο είχαν και οι βολεϊμπολίστες του Ολυμπιακού, οι οποίοι είχαν πλέον καταλάβει πως με ένα δεύτερο συνεχόμενο "break" στην έδρα του Ηρακλή θα είχαν το ένα χέρι ήδη επάνω στην Κούπα!

Έτσι λοιπόν, ύστερα από μια λυσσαλέα μάχη, με το σκορ να πηγαίνει "μια σου και μια μου", το τρίτο σετ έμελλε να είναι και το τελευταίο του αγώνα και κρίθηκε στους 35 (!) πόντους. Νικητής ο Ολυμπιακός και τα παλικάρια του Γιάννη Καλμαζίδη με 33-35 και 0-3 σετ!

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Τζούριτς και εξαιρετικοί οι Ντεσπέιν, Φιλίποφ και Εστράδα, ενώ βοήθησαν αρκετά οι Γιαμπλόνσκι και Ανδρεάδης. Από τον Ηρακλή ο Μπίλινγκς ήταν μια ομάδα μόνος του και του αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια του.

Μια "ανάσα" από τον νταμπλ!

Πλέον ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια ακόμη νίκη για να πάρει το φετινό πρωτάθλημα και να πετύχει ένα ανεπανάληπτο νταμπλ! Και μάλιστα απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, τον Ηρακλή, που στο ξεκίνημα της σεζόν φάνταζε ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και των δύο τίτλων (Πρωτάθλημα και Κύπελλο)! Η σειρά των τελικών μεταφέρεται στον Πειραιά και στο κλειστό του Ρέντη όπου και οι ερυθρόλευκοι θα επιχειρήσουν να "καθαρίσουν" οριστικά την υπόθεση - τίτλος! Η πρώτη ευκαιρία θα είναι τη Δευτέρα (2/5)!

Δεν θα μιλήσουμε ξανά για το κατόρθωμα όλων αυτών των ανθρώπων που αποτελούν το φετινό τμήμα Βόλεϊ του Ολυμπιακού. Όλοι έχουν καταλάβει το μεγαλείο της προσπάθειας που καταβάλουν από την αρχή της σεζόν. Μακάρι να βρεθεί μια λύση και να μην φύγει κανείς από αυτή την ομάδα. Φανταστείτε αυτούς τους παίκτες να έχουν λυμένα προβλήματα και να προπονούνται υπό κανονικές συνθήκες! Με μια - δύο προσθήκες είναι έτοιμοι για ευρωπαϊκή Κούπα. Τόσο απλά!

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά, στον Γιάννη Καλμαζίδη που κράτησε ενωμένη αυτή την ομάδα και τους οδηγεί στον απίθανο φετινό (διαγραφόμενο) θρίαμβο!

http://www.redplanet.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons