OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η «τελευταία» ευκαιρία του Παπαλουκά...

Η «τελευταία» ευκαιρία του Παπαλουκά

Περίοπτη θέση στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στο δημοσίευμα του ESPN the magazine κατέχει ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού απολαμβάνει ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, το οποίο με τη λήξη του (το καλοκαίρι), θα του έχει αποφέρει συνολικά το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Τεό επέστρεψε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008 με σκοπό να οδηγήσει την ομάδα στην επανάκτηση των πρωτείων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στα 31 του τότε, ο χαρισματικός πλέι μέικερ είδε τους αδερφούς Αγγελόπουλους να του απλώνουν ένα χαλί από χρυσάφι για να τον πείσουν να επαναπατριστεί και να τον χρίσουν στρατηγό της μεγάλης τους προσπάθειας για τη δημιουργία ενός πανίσχυρου Ολυμπιακού.

Βάσει της αξιοζήλευτης πορείας του με ΤΣΣΚΑ και εθνική ομάδα, ο «τσάρος» άξιζε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, που θα ήταν άλλωστε και το τελευταίο μεγάλο της καριέρας του. Δεν είμαστε ούτε λογιστές, ούτε εκτιμητές της αξίας των αθλητών σε χρήμα για να πούμε αν το ποσό που του προσφέρθηκε ήταν λογικό, υπερβολικό ή τρελό, όμως όπως και να το κάνουμε ο Παπαλουκάς εκείνη την εποχή ήταν ίσως το πιο hot όνομα της ευρωλίγκας.

Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε τις διακρίσεις του 34χρονου πλέον άσου, οι οποίες είναι γνωστές τοις πάσι. Ο Παπαλουκάς αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και έχει ήδη κλείσει …σουίτα στο πάνθεον με τους κορυφαίους όλων των εποχών. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να πούμε ότι η μέχρι τώρα θητεία του στον Πειραιά έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ως αρχηγός και ηγέτης του νέου Ολυμπιακού ο Θοδωρής έχει σηκώσει μόλις ένα τρόπαιο, το περσυνό κύπελλο Ελλάδας. Ασφαλώς πρόκειται για φτωχή συγκομιδή, μιας και ο συγκεκριμένος τίτλος δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη βαρύτητα. Στα συν αυτής της τριετίας που συμπληρώνεται σε λίγους μήνες, η επιστροφή των ερυθρόλευκων στα φάιναλ φορ της ευρωλίγκας με δύο συνεχείς παρουσίες, οι οποίες πάντως, δεν είχαν… ευτυχή κατάληξη. Ήττα από τον ΠΑΟ στον ημιτελικό του Βερολίνου και διασυρμός από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Παρισιού.

Όσο για τον μεγάλο στόχο του Ολυμπιακού, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος; Παραμένει ανεκπλήρωτος. Μια φορά με πλεονέκτημα και μία με μειονέκτημα έδρας στα χρόνια που ο Τεό βρίσκεται στο λιμάνι, οι τίτλοι βάφτηκαν πράσινοι.

Το φετινό νταμπλ είναι η τελευταία ευκαιρία του Παπαλουκά να κάνει πραγματική απόσβεση των 9 εκατομμυρίων ευρώ που θα πάρει συνολικά από τον Ολυμπιακό. Φυσικά, δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το γεγονός ότι οι κούπες δεν έχουν πιάσει λιμάνι, αλλά όπως και να το κάνουμε τόσο ως αρχηγός, όσο και ως …κάτοχος ενός τέτοιου συμβολαίου, έχει συγκριτικά το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης στις πλάτες του.

Η σεζόν βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της και ο Ολυμπιακός μετράει ήδη το ευρωπαϊκό κάζο με τον απρόσμενο αποκλεισμό από το φάιναλ φορ. Η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους Πειραιώτες και ίσως ο Παπαλουκάς να μην έχει άλλη ευκαιρία. Είναι πρότυπο επαγγελματία, δουλεύει σαν …πιτσιρικάς, παρά τα όσα έχει πετύχει, αλλά γνωρίζει καλά ότι οι πάντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και στον αθλητισμό αυτό σημαίνει… τίτλους. Μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις, όμως όσοι τον παρακολουθούν γνωρίζουν ότι πάντα στην τελική ευθεία πατάει γκάζι.

Καλώς ή κακώς η τελευταία γεύση είναι αυτή που μετράει και ο Παπαλουκάς βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση. Τώρα, στην… τελική ευθεία της καριέρας του να …σανιδώσει το γκάζι και να μείνει στην ιστορία ως ο αρχηγός που έφερε το πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά.

http://www.katimagiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons