OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 87-83...

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά τον ΠΑΟ, αυτή τη φορά στο ΣΕΦ με 87 - 83, και απέκτησε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ βάζοντας πλώρη για τον φετινό τίτλο. 4 οι πόντοι της διαφοράς αλλά κάτι πόντοι... να!

Ένας ψυχωμένος Ολυμπιακός κέρδισε για δεύτερη φορά στην φετινή Α1 τον ΠΑΟ, αυτή τη φορά στο ΣΕΦ με 87-83, στο ντέρμπι του Σαββάτου (16/4) για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το ματς κρίθηκε στην παράταση, όπου οι παίκτες του Θρύλου έδειξαν ψυχή και "καρύδια", παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα και αφήνοντας το μελιτζανί χρώμα στο πρόσωπο του Ομπράντοβιτς!
Ο Θρύλος ευτύχησε να έχει σε καταπληκτική μέρα τον... αφιονισμένο Μπουρούση και τον απολαυστικό Χαλπερίν, οι οποίοι με την βοήθεια των εξαιρετικών Παπαλουκά, Μαυροκεφαλίδη και Τεόντοσιτς, έριξαν στο καναβάτσο τον ΠΑΟ και του έδειξαν πως φέτος... αλλάζουν τα κόζα! Αυτό το πρωτάθλημα είναι του Ολυμπιακού, πάει και τελείωσε! Οι ερυθρόλευκοι παρά την απουσία του Ράσο Νεστέροβιτς έκαναν αυτό που έπρεπε και πήραν το ντέρμπι. Ψυχή, "αυγά", τόλμη και... μάδημα για το "τριφύλλι"!

Η ανάλυση του αγώνα:


Της αμύνης τα παιδιά και σκορ κυρίως από τις βολές

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Τεόντοσιτς, Γκόρντον, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούσης ενώ ο Παναθηναϊκός με τους Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Τσαρτσαρή και Βουγιούκα, με τον σέντερ των πρασίνων να ανοίγει το σκορ στο παιχνίδι. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, εκμεταλλευόμενοι την καλή τους αμυντική λειτουργία, την πίεση πάνω στην μπάλα και την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ, πήραν προβάδισμα στο σκορ κάνοντας ένα σερί 8-0, χάρη στους Μπουρούση, Μαυροκεφαλίδη και Τεόντοσιτς (8-2) στο 4’, με τον Μίλος να κερδίζει αντιαθλητικό φάουλ από τον Περπέρογλου. Μάλιστα, ο Τεόντοσιτς, στη συνέχεια, έδωσε μία ασύλληπτη ασίστ αλά ΝΒΑ στον Μπουρούση, ο οποίος κάρφωσε την μπάλα στο καλάθι (10-2), με τον Σέρβο γκαρντ να ζητάει από τον κόσμο να ξεσηκωθεί στις εξέδρες με τις εξέδρες του ΣΕΦ να παίρνουν «φωτιά».

Ο σέντερ των Πειραιωτών με βολές έγραψε το 12-4, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα μικρό σερί 4-0 (12-8) με τους Καλάθη και Φώτση, με τον Γλυνιαδάκη να παίρνει την θέση του Μπουρούση στο παρκέ και τον κόσμο να τον εμψυχώνει. Ο Παναθηναϊκός με γκολ-φάουλ του Μπατίστ κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά στο +3 (14-11) στο 8’, με τον  Ίβκοβιτς σε εκείνο στο σημείο να ρίχνει στην μάχη τους Χαλπερίν και Παπαλουκά και τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι κυρίως από τις βολές, αυτή την φορά με τον Αντρέα (16-11, 10/10β) στο 9’. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ο «Ντούντα» έβαλε για πρώτη φορά στο ματς τον Σπανούλη, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους. Το «τριφύλλι», όμως, κατάφερε και μείωσε στον πόντο (16-15) στο τέλος της περιόδου με λέι-απ του Περπέρογλου και βολές του Φώτση, με τους γηπεδούχους να είναι ιδιαίτερα άστοχοι στα δίποντα (3/13, 23%).

Το σερί του Ολυμπιακού, ο Περπέρογλου και το τρίποντο του Μίλος

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με τους Σπανούλη, Χαλπερίν, Παπαλουκά, Έρτσεγκ και Γλυνιαδάκη, με τον Ίβκοβιτς να επιλέγει σχήμα με τρία γκαρντ. Ο Μπατίστ με κάρφωμα έδωσε, μετά από πολύ ώρα, το προβάδισμα ξανά στον Παναθηναϊκό (16-17), αλλά με τρίποντο του Γιοτάμ από την κορυφή, οι ερυθρόλευκοι πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ (19-17) στο 12’. Στα επόμενα έξι λεπτά , η άμυνα των γηπεδούχων ήταν για σεμινάριο, ο Παπαλουκάς με βολές αύξησε την διαφορά, ακολούθησε νέα «βόμβα» από τον κεφάτο Ισραηλινό, με το σερί των ερυθρολεύκων να φτάσει το 9-0 στο 14’, με βολή του Γλυνιαδάκη, ο οποίος έφερε την ομάδα του στο +8 (25-17). Οι Πειραιώτες, βέβαια, συνέχισαν να παίρνουν σκορ, κυρίως, από την γραμμή της… φιλανθρωπίας, μετρώντας 13/14. Σε εκείνο το σημείο ο Μάριτς πέρασε στο παιχνίδι και μαζί με τον Διαμαντίδη κατάφεραν να μειώσουν (25-21) στο, με τους πράσινους να δείχνουν «σημάδια ζωής».

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ήταν νευρικός στο παιχνίδι του, άστοχος, έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση, με τον Περπέρογλου, από την άλλη πλευρά, να πετυχαίνει τέσσερις σερί πόντους και να φέρνει το σκορ στα ίσα (25-25) στο 16’, με τον κόσμο να δυσανασχετεί, καθώς οι φιλοξενούμενοι κάλυψαν γρήγορα το (+8) το προβάδισμα των ερυθρολεύκων. Μάλιστα, ο Περπέρογλου, ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών, με βολές έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (25-27) με τους πράσινους να φτάνουν ένα σερί 10-0 στο 17’. Σε εκείνο το σημείο ο Έρτσεγκ πήρε μπροστά και με ένα αποφασιστικό δεξί ντράιβ, έβαλε το καλάθι, πήρε το φάουλ, ευστόχησε και στην βολή ενώ με συν μία ακόμη του Τεόντοσιτς, η ομάδα του Ίβκοβιτς πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (29-27) στο 19’. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα τα αίματα… άναψαν. Ο Διαμαντίδης, αρχικά, έφερε το σκορ ίσα (31-31) με το πρώτο εύστοχο τρίποντο για το «τριφύλλι» στο ματς, ο Τεόντοσιτς στη συνέχεια απάντησε με ένα «καρυδάτο» σουτ από τα 9 μέτρα με ταμπλό (!) γράφοντας το 34-31, αλλά στην τελευταία φάση οι διαιτητές χρέωσαν με ανύπαρκτο φάουλ τον Μίλος, πάνω σε σουτ του Καλάθη από την περιφέρεια. Τόσο ο Σέρβος γκαρντ, όσο και ο κόσμος αντέδρασαν έντονα με την απόφαση των διαιτητών, με τον Ελληνοαμερικανό γκαρντ να ευστοχεί σε μία από τις τρεις βολές και το σκορ του ημιχρόνου να βρίσκει τις δύο ομάδες με 34-32.

Τα τρίποντα των Γκόρντον, Τεόντοσιτς και Χαλπερίν έκαναν την διαφορά

Βέβαια, μετά το τέλος του ημιχρόνου, οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον πάγκο του Ολυμπιακού, με τον Διαμαντίδη να ευστοχεί και στις δύο ενώ μετά με λέι-απ από τον ίδιο, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα (34-36). Στη συνέχεια, όμως, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο Τεόντοσιτς απάντησε πρώτα με τρίποντο, στη συνέχεια ο Μαυροκεφαλίδης ευστόχησε σε βολές ενώ ο Γκόρντον ευστόχησε σε δύο σερί τρίποντα, γράφοντας το 45-36 στο 22’, κάνοντας ένα σερί 11-0 μέσα σε δύο λεπτά, με τους Μπουρούση και Μίλος, προηγουμένως, να έχουν κάνει δύο κλεψίματα. Οι πράσινοι, ύστερα από αρκετή ώρα, βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι με τον Φώτση, αλλά ο Καρδιτσιώτης σέντερ με ένα εντυπωσιακό φόλοου-κάρφωμα διατήρησε στο +9 (47-38) τους ερυθρόλευκους. Οι Πειραιώτες, όμως, χάριζαν και θέαμα στο ματς, καθώς ακολούθησε ένα «orthodox brother» σούπερ κάρφωμα του Κέσελ, ύστερα από μία υπέροχη έμπνευση του Τεόντοσιτς (49-38).

Ο Μίλος είχε πολλά κέφια στο ματς και με ένα ακόμη εκπληκτικό τρίποντο, κάνοντας σπάσιμο της μέσης στον αέρα, έφερε την διαφορά στο +12 (54-42), με τον κόσμο να τον αποθεώνει και τον Ολυμπιακό να έχει επιβάλει το παιχνίδι του στο παρκέ, έχοντας βρει ρυθμό. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα σερί 6-0 (54-48) χάρη στους Μπατίστ, Περπέρογλου και Διαμαντίδη, αλλά ο τιμωρός Χαλπερίν φώναξε «παρών» από την περιφέρεια εις διπλούν. Πρώτα στο 57-38 και στη συνέχεια στο 60-50, μετρώντας 4/4 (!) τρίποντα, φτάνοντας τους 14 πόντους στον αγώνα, ανεβάζοντας την διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό, με τους πράσινους να μειώνουν στο τέλος της τρίτης περιόδου σε 60-52. Χαρακτηριστικό στην αναμέτρηση πως σε αυτό το δεκάλεπτο οι Πειραιώτες σημείωσαν 7/11 τρίποντα, «σκοτώνοντας» το «τριφύλλι» από την περιφέρεια.

Το ματς πήγε σε παράταση

Στην τέταρτη περίοδο, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Σπανούλη, Τεόντοσιτς, Χαλπερίν, Μαυροκεφαλίδη και Γλυνιαδάκη και ο Παναθηναϊκός με τους Καλάθη, Περπέρογλου, Σάτο, Βουγιούκα και Μπατίστ. Ο Γιοτάμ συνέχιζε το συγκλονιστικό του παιχνίδι, ευστοχώντας σε νέο τρίποντο (5/5τρ), ανεβάζοντας την διαφορά στο +11 (63-52), με τον Ομπράντοβιτς να αναγκάζεται να τοποθετήσει τον Μπατίστ στο μαρκάρισμα του, αλλά ο Ισραηλινός γκαρντ ήταν ασταμάτητος φορτώνοντας τον Αμερικανό με φάουλ. Οι πράσινοι, αν και επηρεασμένοι, κατάφεραν να ροκανίσουν ξανά την διαφορά με τον Καλάθη στο 33’ (66-60) ενώ ο Φώτσης με τρίποντο στο 35’ έφερε την διαφορά ξανά σε απόσταση… αναπνοής (66-63). Οι Πειραιώτες είχαν κολλήσει προς στιγμήν στην επίθεση, αλλά οι βολές του Παπαλουκά έδωσαν ανάσες, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο +5 (68-53) στο 36’.


Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να σημειώνει ένα γκολ-φάουλ ψυχολογίας, το οποίο και αξιοποίησε, κάνοντας το 71-65, με τους ερυθρόλευκους να βγάζουν πάθος, ενέργεια και αποφασιστικότητα στο παρκέ. Ο Μπουρούσης με βολές ανέβασε την διαφορά στο +8 (73-65), αλλά ο Διαμαντίδης απάντησε πρώτα με τρίποντο (73-68) και στη συνέχεια με μία έξυπνη ασίστ στον Μπατίστ (73-70), με τους πράσινους να φτάνουν ξανά σε απόσταση τριών πόντων, αλλά να μην καταφέρνουν να φτάσουν τους ερυθρόλευκους. Ο Σπανούλης, όντας άποντος μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα, πρώτα με βολή έγραψε το 74-70, αλλά στη συνέχεια στράφηκε σε παρατραβηγμένες ενέργειες στην επίθεση, με τον Σάτο στη συνέχεια να μειώνει σε 74-72 και τον Διαμαντίδη να φέρνει το σκορ στα ίσα (74-74) 27’’ πριν το τέλος. Σε εκείνο το σημείο, οι πράσινοι, οι οποίοι κυνηγούσαν και την διαφορά του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ (61-65), έκαναν φάουλ στον Παπαλουκά, αλλά ο αρχηγός ευστόχησε και στις δύο (76-74). Ο Διαμαντίδης, όμως, με ατομική ενέργεια έβαλε το καλάθι, πήρε το φάουλ, έφερε το ματς στα ίσα (76-76), αλλά αστόχησε εξ επίτηδες  καθώς οι φιλοξενούμενοι επεδίωξαν την παράταση, όπως και έγινε.

Στο τέλος μίλησε ο Χαλπερίν και η ψυχή

Σε αυτά τα έξτρα λεπτά, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Παπαλουκά, Χαλπερίν, Σπανούλη, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση, με τον Γιοτάμ να συνεχίζει να «πυροβολάει» από την περιφέρεια (79-76) ενώ στη συνέχεια με μπάσιμο στον αιφνιδιασμό ο Ισραηλινός έφερε τους ερυθρόλευκους στο +5 (81-76) στο 43’, με το ματς να έχει εξελιχθεί σε… «διπλό» της γειτονιάς. Ο Παναθηναϊκός ήταν νευρικός στην επίθεση, άστοχος και οι ερυθρόλευκοι εκμεταλεύθηκαν τα λάθη των πρασίνων, οι οποίοι είχαν μείνει άποντοι στην παράταση. Ακολούθησε ένα ωραίο χουκ του Μαυροκεφαλίδη, βολή του Σπανούλη και οι Πειραιώτες βρέθηκαν στο +8 (84-76) 1.5 λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Το πρώτο καλάθι των φιλοξενούμενων στον έξτρα χρόνο το πέτυχε ο Περπέρογλου με τρίποντο, ο Μπουρούσης απάντησε γρήγορα με κάρφωμα (86-79), ενώ στη συνέχεια ο Διαμαντίδης ευστόχησε από την περιφέρεια. Με βολή του Μπατίστ οι πράσινοι μείωσαν στο τρίποντο (86-83), αλλά το ματς, είχε, ήδη, κριθεί, με τον Μαυροκεφαλίδη στο τέλος να ευστοχεί σε βολές, με το τελικό σκορ της αναμέτρησης, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 87-83.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 32-30, 60-52, 76-76, 87-83.

Ανά δεκάλεπτο: 16-15, 18-17, 26-20, 16-24, παράταση 11-7.

http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons