OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Καλώς ήρθες πίσω...

Το να πούμε τί είναι ο Γιώργος Πρίντεζης που επέστρεψε στον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο ποιός είναι, φαντάζει κάπως άτοπο από τη στιγμή που άπαντες γνωρίζουν το βιογραφικό του. Ένα βιογραφικό γραμμένο στον Πειραιά και το ΣΕΦ, αποτυπωμένο πλέον στο χέρι του.

Πιτσιρικάς, έξω από το Καραϊσκάκη παρών σε κάθε μνημόσυνο, όταν ακόμα προπορεύονταν ο θρυλικός αρχηγός Μίλαν Τόμιτς και ακολουθούσαν οι υπόλοιποι. Μεγάλωσε με τον κόσμο, γαλουχήθηκε δίχως να ξεφύγει ποτέ και να πουλήσεις άσκοπο οπαδιλίκι ώστε να γίνει αγαπητός. Ακόμα και όταν τραγουδούσε συνθήματα δεν το έκανε απροκάλυπτα, πιάστηκε απλά από τη κάμερα ή όταν γέμιζε τη φανέλα του με… εφτάρια.



Οπαδός όχι οπαδιλίκι Ακόμα και όταν κτύπησε το ταττού (με φόντο το "7" το VII για την ακρίβεια πίσω από τη λέξη Legend δηλαδή Θρύλος) δεν το έκανε όντας κάτοικος Πειραιά αλλά Ανδαλουσίας. Όταν άλλοι δεν κάνουν τον κόπο να πουν ένα γεια στα παιδιά του συνδέσμου στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, παρά τις υποσχέσεις τους, αυτός μυστικά (και όχι να το βροντοφωνάζει) και για… πάρτι του βοηθούσε τα παιδιά στον σύνδεσμο της Σύρου, τον τόπο καταγωγής του, το λιμάνι του.

Το πιτσιρίκι…Από το 2002 στην ομάδα, όλοι άκουγαν για το μεγάλο ταλέντο, τον πιτσιρικά που υπήρχε και προωθήθηκε από τα τσικό μας, αλλά… δεν έβλεπαν. Βλέπετε ακόμα και σε άσχημες, μελανές χρονιές, τον χρόνο του "Πριντ" έτρωγε ο κάθε… απίθανος Αμερικανός ή μη που έπιανε λιμάνι.

…και ο επαγγελματίας Εκρηκτικός, αθλητικός, έμαθε να δουλεύει και με τα δύο χέρια, βελτίωσε αρκετά το τρίποντό του. η χρονιά της καθιέρωσης ήταν η… πρώτη της επιστροφής (όχι ολικής) του Ολυμπιακού. Ο Γιόνας Καζλάουσκας το '05 τον εκμεταλλεύτηκε, του έδωσε χρόνο, φανέλα βασικού και ο Πρίντεζης άρχισε να δείχνει τα πρώτα δείγματα γραφής.

Το "πείραμα" Οι επόμενες χρονιές δεν ήταν το ίδιο καλές, το ίδιο παραγωγικές γι αυτόν. Ο χρόνος του έπεσε, ο Γκέρσον δεν τον εμπιστεύτηκε και είπε στη διοίκηση ότι θα ήταν καλύτερο για τον ίδιο να πάει κάπου δανεικός όπου θα παίζει, θα είναι ηγέτης και θα πάρει παραστάσεις και εμπειρίες. Το… πείραμα έπιασε, ο Πρίντεζης απελευθερώθηκε στην Ολύμπια Λάρισας (2006-07) έκανε εκπληκτική χρονιά και όταν ακόμα επιλέχθηκε στο Νο. 58 των ντραφτ εκείνο το καλοκαίρι από τους Ράπτορς (και τον αντάλλαξαν στους Σπερς) ξέρετε τι είχε πει; "Ποιό ΝΒΑ εγώ στον Ολυμπιακό θέλω να παίξω".
Γύρισε στο λιμάνι έτοιμος πλέον να συνεισφέρει στην προσπάθεια για την (ολική) επιστροφή του Ολυμπιακού.

Βασική μονάδα Βασικό "τεσσάρι" πλέον του Ολυμπιακού, ο Πρίντεζης κατά γενική ομολογία, έδωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2009 αρκετά, προσπάθησε, δεν μπορεί να του καταλογίσει κανείς το αντίθετο, θα μπορούσε όμως να δώσει ακόμα περισσότερα, να είχε συνεισφέρει και αυτός στα κρίσιμα το κάτι παραπάνω.

Ο χωρισμός Το καλοκαίρι του 2009 το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε είχε "πέσει" μαζί με αυτό του Μπουρούση και το "δίδυμο" των ψηλών, των Ελλήνων ψηλών "έσπασε", βγαίνοντας μια εικόνα πως ο ένας προτίμησε να μείνει με λιγότερα, ο άλλος ήταν κάθετος. Μπορεί να είναι και έτσι, ή και όχι. Δεν είναι ώρα τα συζητήσουμε. Η ουσία είναι ότι τελικά ο Πρίντεζης πράγματι είχε πρόσφορά από το εξωτερικό όπως έλεγε, είχε επίσημη πρόταση άνω του ενός εκατομμυρίου. Από την Ισπανία και τη Μάλαγα. Ίσως αυτό να τον είχε πληγώσει. Που δεν έγινε πιστευτός, ίσως να άκουσε κάτι. Η ουσία είναι ότι δεν άργησε να μπει στο αεροπλάνο για την Ανδαλουσία και να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις φορώντας "τα πράσινα που δεν μου πάνε, αλλά κράτησαν τουλάχιστον το 7".

Η καλή πρώτη χρονιά Η πρώτη του χρονιά ήταν αρκετά παραγωγική, ο Αϊτο Ρενέσες, προσωπική του επιλογή άλλωστε τον εμπιστεύονταν και ο Έλληνας φόργουορντ τελείωσε μάλιστα στην Ευρωλίγκα έχοντας 11.7 πόντους μ.ο. Τα παιχνίδια της μοίρας τον έφεραν μάλιστα μόλις την 2η αγωνιστική να υποδεχθεί ως οικοδεσπότης πλέον τον Ολυμπιακό (στο 86-68) και τον ίδιο σε 25 λεπτά να έχει μόλις 4 πόντους. Πώς αισθάνθηκε; "Γα… τα, πώς να αισθανθώ", παραδέχτηκε στα αποδυτήρια της "Μάρτιν Καρπένα".
Στην επίσκεψή του στον Πειραιά πήρε το πολύτιμο χειροκρότημα, αλλά τα συναισθήματα ήταν ακόμα χειρότερα, μπροστά στο "ερυθρόλευκο" κοινό βλέπετε. Παρ' όλα αυτά είχε πετύχει 12 πόντους.

Ο τραυματισμός σοκ Ο ενθουσιασμός του ήταν ασυγκράτητος, τόσο που του στέρησε έναν μήνα κάτι παραπάνω από το μπάσκετ. Στην αναμέτρηση με την Καχασόλ έφυγε στον αιφνιδιασμό κάρφωσε και… έπεσε με το κεφάλι, χάνοντας για κάποια δευτερόλεπτα τις αισθήσεις του. Τα δάχτυλά του γύρισαν αρχικά προς τα μέσα προκαλώντας ανησυχία για χτύπημα στο κεφάλι στο ιατρικό τιμ της Μάλαγα. Εν συνεχεία, ο Πρίντεζης κούνησε τα χέρια του βγάζοντας από το στόμα την προστατευτική μασέλα που φορά.
Για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε και στο νοσοκομείο.

Νόμιζε πώς ήταν Πειραιά Όταν εξετάστηκε από τους γιατρούς διαπιστώθηκε ότι υπέστη κενό μνήμης. Ζητούσε τον γιατρό του… Ολυμπιακού, δεν αναγνώριζε τους ανθρώπους της Μάλαγα, νόμιζε πώς ήταν στον Πειραιά. Μετά από λίγη ώρα, επανήλθε αλλά δεν δίστασε να κάνει… πλάκα στους γονείς του.

Η αμφισβήτηση Ο τραυματισμός του τον έφερε πίσω, σταδιακά άρχισε να μειώνεται ο χρόνος συμμετοχής του, μέχρι που ο Ρενέσες έδειξε με τον υπολογίζει (;). Το καλοκαίρι ξέσπασε έντονη φημολογία αναφορικά με το μέλλον του. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί στο Freddo του ΓΑΥΡΟΥ πως "δέχομαι να μου γίνει κάποια μείωση αποδοχών αρκεί να γίνει επέκταση του συμβολαίου μου". Τόσο ο Ρενέσες όσο και η διοίκηση της Μάλαγα βέβαια διέψευδαν το κάθε σενάριο, ωστόσο σε βάθος χρόνου φάνηκε καθαρά πώς το συμβόλαιό του ήταν αρκετά "βαρύ" για τη Μάλαγα. Οι Ανδαλουσιάνοι ήθελαν με κάθε μέσο και τρόπο να τον αποδεσμεύσουν και… τέθηκε εκτός ομάδας. Ενδεικτικό είναι πώς τελείωσε την Ευρωλίγκα φέτος -βρίσκοντας και πάλι τον Ολυμπιακό μπροστά του, αλλά εκτός αποστολής- με 5.8 πόντους μ.ο σε 15 λεπρά συμμετοχής τη στιγμή που έπαιζε 24.

Όπως τον άφησε Τώρα… Ο Πρίντεζης δεν λογίζεται ως νέος, ως "ξένος" στην ομάδα. Αγαπητός ιδιαίτερα, αλλά… έρχεται στον Ολυμπιακό που άφησε. Των υψηλών απαιτήσεων, της πίεσης, τους άγχους και… δανεικός. Ο κόσμος θέλει να τον δει να αποδίδει βάση του ταλέντου του και των ικανοτήτων του. Οκ, του λείπει ρυθμός, όχι φυσική κατάσταση, αλλά θα τον αποκτήσει. Ψυχή να επιδείξει και τα άλλα θα έρθουν…



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons