OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μουρίνιο, Πιζάρο και Αλμπιόλ-Ράμος όπως Αβραάμ-Ανατολάκης...

Μουρίνιο, Πιζάρο και Αλμπιόλ-Ράμος όπως Αβραάμ-Ανατολάκης
• Έγινε χαμός στην προηγούμενη στήλη, 110 σχόλια είδα, επιθέσεις από φίλους της Μπαρτσελόνα είδα, εγώ όμως δεν μιλάω σαν οπαδός. Εγώ μιλάω σαν προπονητής. Και έχω επιχειρήματα. Διαφωνείς ή συμφωνείς μαζί μου, έχω επιχειρήματα.

• Καταρχάς για κάποιους που δεν έχουν διαβάσει προηγούμενες στήλες, είχα πει πριν τα τρία ματς της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα ότι η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί και για τα τρία ματς! Το είχα πει ή δεν το είχα πει; Δεξιά στο αρχείο είναι οι στήλες.

• Η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη ομάδα, αυτό το βλέπει και μια κυράτσα, εγώ εξετάζω το πώς θα την αφοπλίσεις. Γι’ αυτό εστίασα στον Μουρίνιο στο προηγούμενο ματς που τους πήρε το Κύπελλο στον τελικό. Και θα σας εξηγήσω τώρα γιατί πάλι δικαιώθηκε ο Μουρίνιο και στον αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ!

• Θα ξεκινήσω όμως από κάτι που δεν μου άρεσε στη Ρεάλ πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Είναι σοβαρό θέμα για εμένα που εξετάζω πάντα τη φυσική κατάσταση και τη ζωή των παικτών. Ο Μουρίνιο σε αυτό το θέμα έσφαλε τώρα, μεθυσμένος από τη χαρά του Κυπέλλου και την επικράτηση στον τελικό. Έχεις παίξει δύο ώρες μπάλα με την Μπαρτσελόνα στον τελικό, έχεις παίξει παράταση, έχεις τρέξει τρομερά, έχεις δώσει όλο σου το είναι, έχεις επιβληθεί, σε περιμένει αγώνας στη Βαλένθια και αμέσως ο ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα, και τι κάνεις; Φεύγεις αργά το βράδυ με την αποστολή και πας στη Μαδρίτη χαράματα όπου σε περιμένουν χιλιάδες λαού, σε αποθεώνουν, το Κύπελλο πέφτει από το λεωφορείο στις ρόδες, αμφιβάλλω αν κοιμήθηκαν αυτοί ακόμα και το πρωί! Εξουθένωση. Αυτό είναι εξουθένωση ψυχική, πνευματική και σωματική.

Όποιος είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου ξέρει ότι αν πας ένα βράδυ στα μπουζούκια, θες μετά μέρες να συνέλθεις. Εκτονώθηκαν πολύ οι της Ρεάλ μετά τον τελικό, πνιγμένοι στο μεθύσι της χαράς. Ήταν δύο σερί ματς που δεν είχαν χάσει από την Μπαρτσελόνα, στο πρώτο μάλιστα έκαναν ανατροπή με δέκα παίκτες και στο δεύτερο πήραν το Κύπελλο. Πήγαν στο καπάκι στη Βαλένθια και της έριξαν έξι γκολ, αυτό ήταν. Ξεφούσκωσαν.

• Μπήκε λοιπόν η Ρεάλ χθες στο γήπεδο και ήταν χλιαρή. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, είχε και άλλα προβλήματα. Αλέφαντος μιλάει: Μεγάλη η απώλεια του Καρβάλιο για αυτήν τη Ρεάλ. Τόσα χρόνια έχει δώσει εκατομμύρια για τη θέση του σέντερ μπακ, τι Καναβάρο, τι της Παναγιάς τα μάτια, κανένας δεν φτουρούσε μετά τον Ιέρο. Ο Καρβάλιο είναι ο εγκέφαλος, αυτόν είχε ο Μουρίνιο στην Πόρτο, αυτόν είχε στην Τσέλσι, αυτόν έχει και στη Ρεάλ. Το δίδυμο Αλμπιόλ-Ράμος είναι σαν να παίζει ο Αβραάμ με τον Ανατολάκη! Λείπει ο εγκεφαλικός παίκτης.

Μεγάλη η απώλεια και του Κεντίρα που τρέχει πολύ. Ξεφούσκωτοι ήταν οι της Ρεάλ, πτώματα ήταν, σας είπα πριν τους λόγους. Ο Τσάβι Αλόνσο νεκρός, ο Ρονάλντο κίτρινος σαν το λεμόνι, καμία σχέση τα τρεξίματα που έκανε στο προηγούμενο ματς, ο Ντι Μαρία μετά τις ματσάρες που έκανε, ψόφιος, αλλά ρε μπαγάσες, αυτό το πτώμα της Ρεάλ και όμως κράταγε το μηδέν άνετα ως την αποβολή!

Τους είχε κλείσει τους διαδρόμους ο Μουρίνιο και φαινόταν ότι πάει για 0-0 το ματς. Πείτε την αλήθεια, μέχρι την αποβολή, φαινόταν η Μπαρτσελόνα ότι θα νικήσει; Είχαν κλείσει όλοι οι χώροι, ο Μέσι είχε περιοριστεί εντελώς, ελάχιστες φάσεις είχε όλο το ματς. Ξέρετε τι πήγαινε να κάνει ο Μουρίνιο; Πήγαινε να μη χάσει σε τρίτο σερί ματς από την Μπαρτσελόνα! Και να λέει «δεν χάνω πάλι, τους πήρα και το Κύπελλο, θα πάω στη ρεβάνς να τους κάνω ένα γκολ και να κλέψω την πρόκριση».

Έρχεται λοιπόν η αποβολή του Πέπε η οποία ήταν τραβηγμένη για εμένα, δεν αποβάλλεις παίκτη έτσι σε ένα τόσο μεγάλο ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Άσε τις ομάδες να παίξουν 11 με 11, άσε τις. Άσε το παιχνίδι να κυλήσει στα ίσα. Καθοριστική αυτή η αποβολή διότι ο Πέπε ήταν ο μόνος που είχε δυνάμεις στο κέντρο και έκανε τα ντουμπλαρίσματα όπως και στα προηγούμενα δύο ματς, ήταν ο παίκτης που έδινε τις βοήθειες πάνω στον Μέσι, αλλά και πάνω στους άλλους παίκτες της Μπαρτσελόνα.

• Στο πρώτο γκολ λοιπόν της Μπαρτσελόνα, φάνηκε η απώλεια του Πέπε και του Καρβάλιο! Ο Αφελάι έκανε την κούρσα έχοντας μόνο έναν παίκτη της Ρεάλ πάνω του, γρήγορος ο Αφελάι, καλή μεταγραφή ήταν αυτή, γουστάρω το σκάουτινγκ της Μπαρτσελόνα που φέρνει πάντα γρήγορους παίκτες και όχι αργοκαρούτες! Στην πλάγια μπαλιά του όμως φάνηκε η απώλεια του Καρβάλιο. Εκεί ο σέντερ μπακ που έχει μυαλό, παίρνει το πρώτο βήμα και δεν αφήνει τον επιθετικό να πεταχτεί. Πετάχτηκε ο Μέσι, έβαλε πλάτη τον Ράμος που αδράνησε και το κόλλησε το γκολ.

Δικαιώθηκε ο Μουρίνιο. Λένε πολλοί ότι παίζει φουλ αμυντικά και άλλα τέτοια. Μα δεν μπορείς αλλιώς να παίξεις αυτήν την Μπαρτσελόνα! Αν την παίξεις επιθετικά θα φας 5! Πήγε να το κάνει στις αρχές και έφαγε 5. Πήγαν να το κάνουν και άλλες ομάδες και έφαγαν 5. Αντίθετα, πέρσι με την Ίντερ της έκλεισε τους χώρους και την απέκλεισε. Δεν πρέπει σε αυτήν την Μπαρτσελόνα να αφήσεις χώρους. Είδατε πώς άνοιξε σαν βεντάλια η Ρεάλ όταν βγήκε ο παίκτης κλειδί στα χαφ που έδινε τις βοήθειες και τα διπλά μαρκαρίσματα, ο Πέπε; Είδατε μετά το 0-1 που άνοιξε κι άλλο η Ρεάλ, τι της έκανε ο Μέσι; Την ξεφτίλισε! Μόλις άνοιξε η Ρεάλ, τη ζωγράφισε ο Μέσι, αυτός ο παικταράς που έχω πει ότι είναι το Α και το Ω της Μπαρτσελόνα. Πριν από τα τρία ματς είχα τονίσει ότι η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί, εκτός και αν συμβεί κάτι και δεν παίξει ο Μέσι. Αν η Ρεάλ είχε τον Μέσι και όχι η Μπαρτσελόνα, η ζυγαριά θα έκλινε υπέρ της Ρεάλ. Αυτός δημιουργεί, αυτός αναστατώνει, αυτός βγάζει τις κάθετες, αυτός εκτελεί, αυτός τους έχει ξεσκίσει όλους, 52 γκολ έχει βάλει φέτος. Μόνο κλείνοντας τους χώρους ο Μουρίνιο μπορεί να παίξει αυτήν την ομάδα, και πραγματικά της πήρε το Κύπελλο έτσι, και στο πιο προηγούμενο ματς την ισοφάρισε αν και έπαιζε με δέκα παίκτες. Αλλιώς δεν παίζεται.

• Η Μπαρτσελόνα λένε έπαιξε τακτική σε αυτό το ματς. Τρίχες, η Μπαρτσελόνα έπαιξε αυτό που παίζει πάντα! Έκανε πάλι το παιχνίδι της, αυτόματος πιλότος. Γι’ αυτό ασχολούμαι πάντα με τον αντίπαλο και κοιτάω τι κάνει ο αντίπαλος της Μπαρτσελόνα. Τα λένε και οι γιαγιάδες αυτά ότι παίζει ωραία μπάλα και έχει την κατοχή, χαίρω πολύ, το βλέπουν όλοι. Χρόνια αυτό είναι το παιχνίδι τους, από τις ακαδημίες έτσι παίζουν. Μόνιμα το 4-3-3 των Ολλανδών με το εκνευριστικό πάσινγκ γκέιμ. Μέχρι να βρουν την τρύπα και τον χώρο για να βγάλουν την κάθετη ή να μπουκάρει ο Μέσι.

• Με ρωτάει ο Σινάνογλου για τον τελικό Μάντσεστερ-Μπαρτσελόνα. Θα τα πούμε όταν έρθει ο καιρός. Τώρα θα πω τούτο μόνο: Αν πάει να παίξει ανοικτά η Μάντσεστερ, θα κάνει πάρτι η Μπαρτσελόνα. Ο Φέργκιουσον όμως είναι πανέξυπνος, δεν πιστεύω ότι θα κάνει αυτό το λάθος, έχω πει πολλές φορές ότι τον θεωρώ μαζί με τον Μουρίνιο τους δύο καλύτερους προπονητές του πλανήτη. Η Μάντσεστερ χωρίς να έχει τους παικταράδες καταφέρνει λόγω Φέργκιουσον να συντηρείται, να ανανεώνεται και να παίρνει τους τίτλους στην Αγγλία. Φτάνει και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αν εξαιρέσεις τον Εβρά, τον Ρούνεϊ και τον Βίντιτς που δένει εκπληκτικά με τον Φέρντιναντ, ποιους άλλους θα αγόραζε από τη Μάντσεστερ η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα; Ο Φαν ντερ Σάαρ είναι 41 χρονών, ο Γκιγκς είναι 37,5 χρονών, οι άλλοι τώρα ξεπηδάνε ή είναι μετριότητες. Ο Φέργκιουσον όμως είναι ο μάστορας, φτιάχνει κι αυτός δυνατή άμυνα πίσω.

• Το φαβορί στον τελικό είναι η Μπαρτσελόνα. Ήταν τυχερή η Μάντσεστερ που έπεσε με τη Σάλκε στον ημιτελικό. Τι ήταν αυτό, ρε παιδιά, δεν γίνεται -λέμε- αμυντικός χαφ Κυριάκος Παπαδόπουλος! Δεν πήγα με το ρεύμα όταν τον υμνούσαν, είχα βγει στην κόντρα. Το είδατε το ματς; Μία στήλη άλατος ήταν στα χαφ ο μικρός! Όποιος ήθελε περνούσε από τη Μάντσεστερ! Σε συνδυασμό με τους τραγικούς σέντερ μπακ της Σάλκε, μπορούσε η Μάντσεστερ να προηγείται 0-6 στο ημίχρονο! Αν έπαιζε ο Μέσι εναντίον αυτής της Σάλκε, θα είχε βάλει 5 γκολ μόνος!

Δεν μπορείς να διεκδικείς πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αμυντικό χαφ Κυριάκο Παπαδόπουλο! Και με τον Χαριστέα στον πάγκο! Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε, θα τρελαθούμε. Δεν γινόταν να συμβεί αυτό το πράγμα. Είχα πει ότι η Μάντσεστερ θα την περάσει τη Σάλκε, δεν είχε λογική να πάει η Σάλκε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με αμυντικό χαφ ένα παιδί που δεν ξέρει μπάλα και δεν είναι και γρήγορος. Αυτός είναι μόνο για σέντερ μπακ και θέλει δουλειά. Όσο για τον Ραούλ, σας είχα πει μετά τα όργια που έκανε με την Ίντερ ότι θα δείτε τι θα πάθει με Φέρντιναντ και Βίντιτς. Ούτε που την ακούμπησε!

• Πάμε να πούμε και δύο πράγματα για τον Ολυμπιακό. Ο Πιζάρο είναι πολύ καλός παίκτης, έχει πολύ καλά πόδια, ξέρει μπάλα, για το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι μάνα. Θα τους δένει φιόγκο εδώ τους αντιπάλους, όπως ο Ιμπαγάσα. Όμως για Τσάμπιονς Λιγκ δεν μου αρκεί, αν πάμε με Πιζάρο και Ιμπαγάσα στο Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω θα μπάζουμε, θα περνάνε κατά κύματα οι μεγάλες ομάδες. Θέλω και έναν γρήγορο κόφτη παικταρά. Δύο χαφάρες θέλει ο Ολυμπιακός, όχι έναν. Και δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο Πιζάρο φέτος, πέρασε τραυματισμούς.

Ο Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας, δεν πιστεύω να προορίζεται για δίδυμο με τον Πάρντο, για δεύτεροι είναι αυτοί οι δύο. Μεγάλο τερματοφύλακα χρειάζεσαι. Πώς έχει η Σάλκε τον Νόιερ; Τι πράγμα ήταν αυτός, όχι μόνο γίγαντας ο π…, αλλά και πολύ γρήγορος! Μόνος του έπαιζε τη Μάντσεστερ κυριολεκτικά.

http://www.katimagiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons