OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

O άνθρωπος και ο προπονητής Καλμαζίδης...

Ως τώρα γράφαμε για τους ηρωικούς παίκτες του Ολυμπιακού και πράγματι αξίζουν χίλια μύρια κολακευτικά σχόλια και κοσμητικά επίθετα, αλλά καλό είναι να μιλήσουμε και για τον ήρωα του πάγκου τον Γιάννης Καλμαζίδη.

Ο Ολυμπιακός προηγείται με 1-0 στους τελικούς, είναι πλέον το φαβορί για τον  τίτλο, αλλά ακόμη κι αν τον χάσει θα ισχύουν τα παρακάτω:

Ο Καλμαζίδης πήρε πέρυσι μια ομάδα κλονισμένη από την αποχώρηση του Κρίστιανσον και με μια μεγάλη φίρμα, τον Μίλκοβιτς στη σύνθεση της και την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ένας κομήτης που βρίσκεται στο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού τον αμφισβήτησε, κι αντί να τον εμπιστευθεί έφερε τον Ιταλό Γκουλινέλι, που το έβαλε στα πόδια στην πρώτη δυσκολία και δεν τον κακολογούμε για αυτό. Ήταν επαγγελματίας και έπρεπε να ζήσει την οικογένεια του.

Ο Καλμαζίδης δεν πτοήθηκε, ξαναπήρε την ομάδα, μάζεψε τα συντρίμμια της, μετά και τη φυγή των Ζέκοφ, Κραλ και στήριξε τον νεαρό Φιλίποφ, την ώρα που οι άσχετοι με το βόλεϊ έψαχναν ξένο πασαδόρο.

Ο Καλμαζίδης έδεσε την ομάδα, την κράτησε στα δύσκολα, τον πίστεψαν οι παίκτες και άρχισε να μαζεύει τους καρπούς.

Ο Καλμαζίδης κέρδισε το Κύπελλο και τον Παναθηναικό με όλους τους τρόπους. Χωρίς τον Ντεσπέιν, με ακραίους τους Γιαμπλόνσκι-Φράγκο, με τους Γιαμπλόνσκι-Ντεσπέιν, με τους Ντεσπέιν-Φράγκο, με τον Τζούριτς κεντρικό, με τον Ντεσπέιν διαγώνιο, με τον Παπάζογλου βασικό.

Ο Καλμαζίδης έκανε αυτό που έλεγε ο Κρίστιανσον: "Η δουλειά ενός προπονητή είναι σαν τα καταστήματα ΙΚΕΑ. Παίρνεις ότι υλικά έχεις, φτηνά και ακριβά και βγάζεις το καλύτερο αποτέλεσμα".

Ο Καλμαζίδης είναι απλήρωτος από πέρυσι, ο Ολυμπιακός δεν έχει πληρώσει 9 νοίκια του σπιτιού του και δεν του έκαναν έξωση χάρη στην "χρυσή" σπιτονοικοκυρά του, αλλά δεν γκρίνιαξε ποτέ. Τουναντίον, σβήνει πάντα τη φωτιά.

Ο Καλμαζίδης εκτός από σωστός άνθρωπος , είναι και σπουδαίος προπονητής. Στα ταιμ αουτ του πρώτου τελικού ακούγατε τον Μπρουκς να λέει τα κλασικά "ήρεμα, δυνατά, πάμε παιδιά" και τον προπονητή του Ολυμπιακού να δίνει οδηγίες τακτικής "αφήνουμε τον Μπίλινγκς στην ευθεία, τον κυνηγάμε στην κόντρα μπάλα, δεν πηδάμε στο κέντρο και άλλα". Και φυσικά άλλαζε τις περιστροφές, αλλά δεν γράφουμε άλλες λεπτομέρειες για να μη ξυπνήσουν στον Ηρακλή, που μπορεί να μη κατάλαβαν τι ακριβώς έγινε στο ματς.

Ευχαριστούμε λοιπόν τον Κράβαρικ, που με τη συμπεριφορά του έδιωξε τον Κρίστιανσον από τον Ηρακλή και μαζί με τον Σουηδό και τον Καλμαζίδη. Χάρη σε αυτόν ο Ολυμπιακός βρήκε προπονητή για τουλάχιστον μια δεκαετία.

ΥΓ: Επαναλαμβάνουμε. Ας βρεθεί κάποιος να υιοθετήσει αυτή την ομάδα των πιτσιρικάδων. Κοστίζει όσο αυτός ο απίθανος Αυστραλός μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού. Μαθαίνουμε ότι υπάρχει ομάδα 10 επιχειρηματιών που θα αναλάβει την ομάδα. Ας ελπίσουμε ότι είναι αληθινό σενάριο, όπως και της ανάληψης της γυναικείας ομάδας από Παλαιστίνιο μεγιστάνα που θα απαντήσει λίαν συντόμως για να την πάρει για μια τριετία.

http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons