OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

AEK - OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3...

Ο Ολυμπιακός «άλωσε» τη Νέα Φιλαδέλφεια και, επικρατώντας με 3-1 σετ της ΑΕΚ, έκανε το 2-1 στις μεταξύ τους νίκες, αφήνοντας σε εκκρεμότητα τον τίτλο, ο οποίος θα ερχόταν για την «Ένωση», αν οι «κιτρινόμαυρες» νικούσαν στην αποψινή αναμέτρηση.

Έτσι, οι δυο ομάδες θα τα ξαναπούν την ερχόμενη Πέμπτη στου Ρέντη, όπου με νίκη της ΑΕΚ, οι παίκτριες του Απόστολου Οικονόμου στέφονται πρωταθλήτριες, σε αντίθετη περίπτωση ο τίτλος θα κριθεί την επόμενη Δεύτερα στο γήπεδο του Ιωνικούτις 18:30.

Οι αλλαγές του Τέλη Σωτήρχου έκαναν τη διαφορά στο 21-21 του δεύτερου σετ, όπου με την είσοδο των Τρατς, Τέζα οι «ερυθρόλευκες» έκαναν τη διαφορά. Η ΑΕΚ επανήλθε από το τρίτο σετ και μετά, κατακτώντας το τελικά, αλλά στο τέταρτο σετ δέχτηκε το «σοκ» του τραυματισμού της Σίας Τοτσίδου στο 2-4. «Προσγειώθηκε» άσχημα μετά από προσπάθεια για μπλοκ και «γύρισε» το πόδι της. Έτσι, αναμένεται να απουσιάσει από δεύτερο τελικό, ενω διακμίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο.

Με την έναρξη του τελικού, η ΑΕΚ βρέθηκε να «κυνηγά» τον Ολυμπιακό στο σκορ, αφού οι «ερυθρόλευκες» με το «καλημέρα» προηγήθηκαν με 0-4 και 1-6, καθώς οι «κιτρινόμαυρες» είχαν πρόβλημα πάνω στο φιλέ, ωστόσο κάποια λάθη στην υποδοχή του Ολυμπιακού έφεραν τις δυο ομάδες γρήγορα κοντά (5-6) για να γίνει το 11-11. Σ’ αυτό το σημείο, τα σερβίς της Χριστοδούλου «βραχυκύκλωσαν» την ΑΕΚ, με το σκορ να φτάνει στο 11-17 .

Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου μείωσε σε 17-20 με λάθος της Χριστοδούλου και 20-22 με άσο της Παπαφωτίου, αυτός, όμως, ήταν ο τελευταίος πόντος της στο σετ, καθώς ο Ολυμπιακός με σερί 0-3 το κατέκτησε.

Στο δεύτερο σετ, σχεδόν από την αρχή, είχαμε μάχη πόντο με πόντο… Αυτή τη φορά, η ΑΕΚ ξεκίνησε κάπως καλύτερα, αλλά, όποτε έπαιρνε διαφορά, την έχανε σχεδόν αμέσως (6-3, 6-6, 14-11, 14-14) κι έτσι φτάσαμε στο 22-21. Εκεί, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να φτάσει το +2, αφού η Τρατς έκοψε στο μπλοκ τη Μέντεζ για το 22-22 για να ακολουθήσει το ρεσιτάλ της Τένεβα.

Η Βουλγάρα ακραία έχασε την κόντρα επίθεση στην επόμενη φάση (23-22), αλλά δεν αστόχησε στις τρεις επόμενες, οι οποίες έγιναν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, διαμορφώνοντας το τελικό 23-25 και δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ μπροστά στο «φάσμα» της ήττας επέστρεψε στο ματς και με την Τοτσίδου στο σερβίς βρέθηκε να προηγείται από 8-7, 14-7. Ο Σωτήρχος έκανε διπλή αλλαγή (Τέζα, Λούκοβιτς αντί των Κοσμά, Χριστοδούλου) κι ο Ολυμπιακός άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά (14-11) και να πλησιάζει στον πόντο (20-19) με δύο συνεχόμενες άουτ επιθέσεις από τις «κιτρινόμαυρες», αλλά η ΑΕΚ εκεί έτρεξε ένα δική της σερί 3-0, προηγήθηκε με 23-19 και πήρε το σετ χωρίς άλλες «ανατροπές».

Στο τέταρτο σετ, ενώ θα περίμενε κανείς την κορύφωση του ενδιαφέροντος, ο τραυματισμός της Σίας Τοτσίδου στο 2-4 («γύρισε» το γόνατό της σε προσπάθεια για άμυνα και οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ κάνουν λόγο για ρήξη χιαστών), επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ΑΕΚ. Η «Ένωση» έμεινε στο παιχνίδι μέχρι το 5-7, που μετατράπηκε σε 5-12 και, παρόλο που προσπάθησε να επιστρέψει, μειώνοντας σε 10-13 μετά το τάιμ άουτ του Σωτήρχου, ο Ολυμπιακός «πάτησε το γκάζι», ξέφυγε με 10-18 και «καθάρισε» το ματς.

«Είμαι απογοητευμένος, περισσότερο από την απώλεια της Τοτσίδου. Είναι η τρίτη ακραία που χάνουμε φέτος και δεν ξέρω πού θα πάει αυτό», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο τεχνικός της «Ένωσης», συμπληρώνοντας πως: «Ήμασταν πολύ κακοί στα δύο πρώτα σετ, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα σε όλο το παιχνίδι και άξιζε τη νίκη. Καταφέραμε στο τρίτο να ισορροπήσουμε και να το πάρουμε, αλλά στο τέταρτο ήρθε η ατυχία με την Τοτσίδου.

Χάσαμε μία μάχη, όχι τον πόλεμο. Πρέπει να διαχειριστούμε την ήττα και να εμφανιστούμε πιο δυνατοί και πιο προετοιμασμένοι την Πέμπτη. Κάναμε πολλά λάθη, αλλά η ΑΕΚ, έτσι κι αλλιώς, είναι το φαβορί. Παραμένουμε στο 2-1, ξέρω τι παίκτριες έχω και πιστεύω σε αυτές».

H Αθηνά Παπαφωτίου σχολίασε πως: «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι, κυρίως σε μπλοκ και άμυνα, ενώ, ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι. Πιστεύω ότι όλα κρίθηκαν στο δεύτερο σετ, όπου αντί να το πάρουμε, όπως συνηθίζουμε στα παιχνίδια μας, το χάσαμε. Πλέον, πάμε στο Ρέντη για να νικήσουμε».

Οσο για τον Τέλη Σωτήρχο, επισήμανε πως: «Η αλλαγή, με την είσοδο των Τέζα και Λούκοβιτς, ήταν το καθοριστικό σημείο του αγώνα που πιστεύω ότι έκανε και τη διαφορά. Δεν ήταν κάτι τυχαίο, το έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις και μας βγήκε. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε την ‘ανατροπή’, γιατί πήραμε μια δύσκολη νίκη μέσα σε μια ‘πύρινη’ έδρα. Κρατήσαμε την τακτική μας στο μπλοκ και στο σέρβις και τώρα πάμε την Πέμπτη να πάρουμε άλλη μια νίκη στο γήπεδό μας, όπου θα πρέπει να έχουμε μεγάλη συμπαράσταση από τον κόσμο μας.

Νομίζω πως ήταν ο ψυχισμός των κοριτσιών και το ότι κράτησαν την τακτική. Έκαναν την ‘ανατροπή’ απέναντι στον Ηρακλή Κηφισιάς, όταν χάναμε με 2-0 σετ και τότε δείξαμε ότι μπορούμε την ‘ανατροπή’ και κόντρα στην ΑΕΚ. Την Πέμπτη μας περιμένει ένα δύσκολο, ένα διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο καλά, όπως σήμερα. Δείξαμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όμως, να αφήσουμε τα ευχολόγια και τις χαρές, μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι».

Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου σχολίασε πως: «Παίξαμε καλά ως ομάδα, παρά τα όποια ατομικά λάθη υποπέσαμε και δεν επιτρέψαμε στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της σε κανένα σημείο του αγώνα. Δείξαμε ότι έχουμε καρδιά και ψυχή και σήμερα την καταθέσαμε μέσα σε μία ‘καυτή’ έδρα. Το ότι ήρθαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια και νικήσαμε, σημαίνει ότι μπορούμε να φτάσουμε στην ‘ανατροπή’, αλλά θα χρειαστεί να παίξουμε με ακόμη περισσότερο πείσμα στου Ρέντη».

Η Ράντι Τένεβα επισήμανε πως: «Νικήσαμε, γιατί παίξαμε ομαδικά. Έτσι πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός. Δεν πανηγυρίζουμε, όμως, είμαστε ακόμα 2-1 πίσω και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο».


Τα σετ: 20-25, 23-25, 25-21, 16-25

ΑΕΚ (Οικονόμου): Τοτσίδου 9 (7/14 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 38% υπ. - 21% άριστες), Κις 18 (18/42 επ.), Τζανακάκη 4 (3/10 επ., 1 άσο), Μποροβίντσεκ 12 (9/18 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Μέντεζ 11 (10/22 επ., 1 μπλοκ, 46% υπ. - 42 άριστες), Παπαφωτίου 2, Ρόγκα –λ (58% υπ. – 38% άριστες) / Παπαγεωργίου 1, Γκούζου 2 (2 μπλοκ), Τσοχατζή

Ολυμπιακός (Σωτήρχος): Κωνσταντίνου 15 (14/30 επ., 1 άσο, 47% υπ. – 27% άριστες), Κοσμά 12 (10/18 επ., 1 άσοι, 1 μπλοκ, 29% υπ. – 06% άριστες), Τρατς 13 (8/14 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Γιακουμή 11 (6/12, 2 άσοι, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (2/4 επ., 2 άσοι), Τένεβα 21 (17/34 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 42% υπ. - 25% άριστες), Κονόμη –λ (47% υπ. – 33% άριστες) / Λούκοβιτς, Τέζα  


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons