OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Είναι τελικός, θα νικήσουμε...

Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει τη Χίμκι και θα προκριθεί στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού…τελικού στο ΣΕΦ.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», δήλωσε ότι όλοι στην ομάδα έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του παιχνιδιού και θα κάνουν τα πάντα για να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Παράλληλα, μίλησε για τα «κλειδιά» της νίκης κόντρα στην Χίμκι, το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο σετ παιχνίδι και την μη αξιοποίηση της μίας εκ των δύο μεταγραφών του καλοκαιριού, Δημήτρη Μαυροειδή.

«Είναι η τελευταία συνέντευξη στο Top-16, ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες στην Ευρωλίγκα. Αρκετές φορές φέτος ρωτήθηκα αν παίζουμε τελικό. Πιστεύω ότι κανένα ματς δεν ήταν, γιατί μπορούσαμε να καλύψουμε τα λάθη στα επόμενα παιχνίδια. Αύριο είναι τελικός όντως γιατί και οι δύο θέλουμε τη νίκη. Αφήνοντας πίσω τα σενάρια και τους γρίφους που πραγματικά είναι ένα μπέρδεμα, αυτό που μετράει είναι να νικήσουμε και να προκριθούμε. Αυτό θέλουμε από την αρχή της σεζόν, να είμαστε στις «8» καλύτερες ομάδες και αύριο είναι οι ευκαιρία μας», τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε:

«Έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα που έχει σταθερότητα στην Ευρωλίγκα. Με ποιότητα, χωρίς μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα γιατί δεν έχει μεγάλο κοινό. Έχουν κάνει ήδη μεγάλη σεζόν στην Ευρωλίγκα ως συνέχεια της κατάκτησης του Eurocup πέρυσι και τώρα έχουν την ευκαιρία τους. Δεν θέλω να αναλύσω πολύ τεχνικά τον αντίπαλο. Προέχει να είμαστε εμείς καλά και να παίξουμε όπως πρέπει. Πρόκειται πάντως για την καλύτερη ομάδα στην επίθεση στο χαμηλό ποστ. Έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και οι παίκτες της κινούνται καλά και μακριά από αυτή. Όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα και πιστεύω ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό».
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, απάντησε σε ερωτήματα των εκπροσώπων του Τύπου, για:
-το αν θα παίξει ρόλο η εμπειρία και η προσωπικότητα, στοιχεία που διαθέτει σε σχέση με τη Χίμκι ο Ολυμπιακός:
«Πάντα παίζει ρόλο το ένστικτο των παικτών σε ένα παιχνίδι. Ίσως και μεγαλύτερο από την τακτική και την προετοιμασία. Δεν συμφωνώ ότι εμείς είμαστε πιο «ψημένοι» από αυτούς σε τέτοια παιχνίδια. Αν εξαιρέσεις τον Σπανούλη και τον Περπέρογλου όλοι οι άλλοι δεν έχουν πολλές παρόμοιες εικόνες. Ο Ολυμπιακός λειτουργούσε πέρυσι σαν αουτσάιντερ και αυτό τον βοήθησε ψυχολογικά. Οι ξένοι μας δεν έχουν εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, αλλά θεωρώ ότι έχουμε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το παιχνίδι. Αν κάποιος μας ρωτούσε αν μας αρέσει να παίξουμε τη πρόκριση στην έδρα μας και θα ήμασταν άνετα πρώτοι στο πρωτάθλημα θα το δεχόμασταν ευχάριστα. Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία μας αύριο».

-το γιατί ο Ολυμπιακός αποδίδει καλύτερα υπό πίεση και για το αν γίνεται κάτι λάθος στην προετοιμασία των αγώνων:
«Πάντα στις ήττες έχουμε ευθύνη όλοι. Και εμείς οι προπονητές κάναμε δύο-τρείς σχεδιασμούς αγώνων λάθος. Περιμέναμε τον αντίπαλο να παίξει αλλιώς και μας παρουσίασε άλλο πρόσωπο. Δεν είναι δεδομένο η καλή προετοιμασία. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο ιδιαίτερα όταν έχεις περισσότερους αγώνες απ’ ότι παλαιότερα. Το καλό είναι ότι η ομάδα δείχνει συσπείρωση στα δύσκολα. Όταν δοκιμάζεται μάλιστα από τραυματισμούς είναι ακόμα πιο δυνατή. Με πολλές απουσίες τα καταφέραμε σε σημαντικά παιχνίδια. Όσο μπορούμε δείχνουμε να τα ξεπερνάμε και να προχωράμε μπροστά. Σε αυτό το Top 16 αν περάσουμε θα αξίζουμε, αν αποκλειστούμε, όχι. Είχαμε καλά και κακά παιχνίδια. Είχαμε και μέτρια. Αν πρώτα ο Θεός νικήσουμε αύριο ξεκινάμε την προσεχή Τρίτη τα προημιτελικά. Δεν θα έχουμε περιθώρια να κάνουμε καλό σκάουτινγκ, ούτε να προετοιμαστούμε στο 100%. Θα πρέπει να ξεπερνάς το κάθε αποτέλεσμα και να κοιτάς να είσαι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος και δυνατός».

-το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο σετ παιχνίδι:
«Πέρυσι η ομάδα επέλεξε να τρέχει γιατί είχε μειονέκτημα στο πέντε εναντίον πέντε. Σε γενικές γραμμές, επειδή είμαστε η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι είμαστε καλά σε αυτή θα διαφωνήσω ότι έχουμε πρόβλημα. Όταν όμως δεν πηγαίνουμε καλά στο σκοράρισμα θα πρέπει να μάθουμε να μην επηρεαζόμαστε στην άμυνα. Έχουμε κάποια δεδομένα ως ομάδα και αυτά είναι γνωστά. Αν παίξουμε καλή άμυνα, θα βγάλουμε αιφνιδιασμούς. Παρότι έχουμε νικήσει ματς με χαμηλό σκορ, αυτό το στυλ παιχνιδιού μας βολεύει περισσότερο και αυτό θα πρέπει να επιδιώκουμε».

-το αν υπάρχουν κάποιες άλλες λύσεις στο low post:
«Ξεκάθαρα όχι. Ο Άντιτς δεν είναι παίκτης που μπορεί να παίξει με τη πλάτη στο καλάθι. Οι Πρίντεζης και Περπέρογλου είναι πολύ καλοί σε αυτό, ο Παπανικολάου βελτιώνεται, ενώ ο Λο μπορεί και αυτός να το κάνει. Όλοι οι άλλοι δεν είναι καλοί στο να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν με πλάτη και με αυτό το δεδομένο θα πρέπει να πορευτούμε μέχρι το τέλος».

-το τι δεν πήγε καλά με τον Μαυροειδή που έχει αυτό το στοιχείο:
«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι 100% υπολογίζαμε σε αυτόν. Εγώ επέμενα για να γίνει η μεταγραφή γιατί τον ήξερα από το Μαρούσι. Συνέβη το εξής και μπορεί να σας το διαβεβαιώσει και ο ίδιος. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος με μεγάλη πίεση. Δεν έχει σχέση με Μπιλμπάο και Μαρούσι. Σιγά-σίγα έμπαινε στο κλίμα και έκανε ένα-δύο καλά ματς, αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γόνατο και για τρεις μήνες έπαιρνε χάπια. Το πόδι του ήταν πρησμένο μετά από ένα ταξίδι. Έγινε ότι ήταν δυνατό για να παίξει και να αποφύγει την εγχείρηση, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Έκανε το χειρουργείο που ήταν μία άσχημη εξέλιξη για όλους, αλλά με το να μην είναι στο 100% δεν γινόταν να είναι ανταγωνιστικός στο υψηλό επίπεδο. Δεν έχει γίνει τίποτα μεταξύ μας, ούτε ήθελα να τον μηδενίσω.

-το αν θα χρησιμοποιηθεί ο Κατσίβελης για το μαρκάρισμα του Πλάνινιτς:

«Είναι μία σκέψη που κάνουμε διότι και στο πρώτο παιχνίδι βοήθησε πολύ σε αυτό. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στη δωδεκάδα, γιατί περιμένω και την τελευταία προπόνηση, αλλά ο Πλάνινιτς είναι πολύ σημαντικός για το παιχνίδι τους και θα πρέπει να τον περιορίσουμε αισθητά. Ο Κατσίβελης λοιπόν είναι μία καλή λύση για αυτό το σκοπό». 


Έχουμε την τύχη στα χέρια μας...



Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι η νίκη επί της Χίμκι και η πρόκριση στα play offs της Ευρωλίγκας, όπως τόνισε ο Δημήτρης Κατσίβελης.

Μόνο από τον Ολυμπιακό εξαρτάται το μέλλον του στην Ευρωλίγκα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δημήτρης Κατσίβελης, ενόψει της αναμέτρησης με τη Χίμκι (4/4, 21:45). Ο νεαρός γκαρντ τόνισε πως οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας κρατούν την τύχη στα χέρια τους, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως με τη βοήθεια του κόσμου θα έρθει η νίκη επί της ρωσικής ομάδας.

«Είναι ένα ματς τελικός, για το οποίο έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσέξουμε τα νεκρά διαστήματα. Θα πρέπει να παίξουμε πιεστική άμυνα και με τη βοήθεια από τον κόσμο, πιστεύω πως θα πάρουμε τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Κατσίβελης και πρόσθεσε: «Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκειας της σεζόν και αυτό είναι λογικό γιατί συμβαίνει σε οποιαδήποτε ομάδα. Εμείς έχουμε την τύχη στα χέρια μας, γιατί παίζουμε μέσα στην έδρα μας και θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για τον ίδιο: «Είμαι πάντα έτοιμος να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Το ζητούμενο για μένα είναι να παίζω καλή άμυνα, όσο είμαι στο παρκέ».

Για το ποιον αντίπαλο προτιμά στα play offs: «Δεν θέλουμε να μπούμε στο τριπάκι να διαλέγουμε αντιπάλους. Πάντως, όποιος αντίπαλος και να είναι, εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να τον αντιμετωπίσουμε».


Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε...

Βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει στον «τελικό» με την Χίμκι για να «καθαρίσει» με την πρόκριση, δήλωσε ο Κάιλ Χάινς. 
 
Ο Ολυμπιακός παίζει την Πέμπτη με την Χίμκι για την τελευταία αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκας και ο Κάιλ Χάινς εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν τη νίκη.

«Είναι ένας τελικός για μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα έχοντας στο μυαλό μας και το πρώτο ματς που τους κερδίσαμε πολύ δύσκολα», τόνισε αρχικά ο Αμερικανός και πρόσθεσε: «Με τον κόσμο μας στο πλευρό μας δεν θα έχουμε πρόβλημα για τη νίκη που θέλουμε για να μην μπλέξουμε με σενάρια. Είμαστε ίδια ομάδα με πέρυσι οπότε αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να επανέλθουμε στο επίπεδο που ήμασταν. Να πάρουμε ριμπάουντ, να παίξουμε άμυνα και να τρέξουμε».

Ερωτηθείς για τους πολύ καλούς ψηλούς της Χίμκι, σχολίασε: «Δεν κοιτάω τι κάνει ο αντίπαλος, κοιτάμε εμείς να είμαστε αυτοί που πρέπει και όταν θα παίξουμε να τα δώσω όλα για την ομάδα μου». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons