OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Δεν είναι εύκολο να επιστρέψει η Εφές... Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια....

Κοντά στο στόχο του Final 4, αλλά όχι ακόμη… εκεί είναι ο Ολυμπιακός μετά τη δεύτερη νίκη επί της Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ. 

Ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του και ενθουσιασμένος με τον κόσμο του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το 2-0 απέναντι στην Εφές.

«Ήταν σημαντικό να προστατεύσουμε αυτό που χτίσαμε με κόπο όλη τη χρονιά. Σήμερα ήμασταν πιο αποφασιστικοί και πιο έτοιμοι. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο που χάσαμε πολλά ριμπάουντ, ελέγξαμε το παιχνίδι. Και στα δύο ματς ήμασταν εξαιρετική στην άμυνα κι αυτό αποτελεί εφαλτήριο. Η διαφορά δεν παίζει κανέναν μεγάλο ρόλο», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:

«Κάναμε αυτό που έπρεπε και μεταφέραμε την πίεση στην πλευρά της Εφές. Πρέπει να κάνει τρεις νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό σε μία εβδομάδα, κάτι που δεν είναι εύκολο. Η Εφές είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο και η εικόνα της την αδικεί. Πρέπει να κάνουμε την καλύτερη πνευματική, σωματική και τακτική προετοιμασία, για να φτάσουμε στο Final 4. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και βλέπουμε το προσεχές παιχνίδι, την Τετάρτη, σαν έναν τελικό. Η Εφές θα συσπειρωθεί και θα κάνει μεγάλη προσπάθεια να πάρει ένα ματς μπροστά στο κοινό της. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».

Ερωτηθείς αν το παιχνίδι αυτό ήταν το καλύτερο φετινό της ομάδας του, απάντησε: «Νομίζω πως όχι, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Ήταν το καλύτερο παιχνίδι σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις του κόσμου. Η ομάδα έκανε καλά παιχνίδια και θα κάνει ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Εγώ και οι παίκτες είμαστε ενθουσιασμένοι από τη στήριξη του κόσμου. Αυτή η ομάδα τους έχει κάνει περήφανους».

Για τον επιθετικό πλουραλισμό της ομάδας του, είπε: «Η ομάδα δεν μπορεί να έχει συνέχεια ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης. Το ζήτημα είναι να έχεις στα κρίσιμα παιχνίδια όσους περισσότερους παίκτες γίνεται σε καλύτερη κατάσταση. Πάντα παίζουν ρόλο οι συγκυρίες, αλλά και ο αντίπαλος. Είδα ότι ο Άντιτς και ο Σλούκας ήταν καλοί. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες μας όσο μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν».

Τέλος, αναφορικά για την παρουσία των ψηλών, είπε: «Βασικός μας ψηλός είναι ο Χάινς και τελειώνει συνήθως τα παιχνίδια. Τα άλλα δύο παιδιά, ο Πάουελ και ο Σερμαντίνι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Άλλοτε βοηθά ο ένας περισσότερο και ο άλλος λιγότερο. Είμαστε ευχαριστημένοι μαζί τους και είναι δύσκολο να βρουν ρυθμό. Η κίνηση του Σερμαντίνι μέσα στη σεζόν μάς βοήθησε πολύ». 

«Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια»

Χαμηλούς τόνους κράτησε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές και το 2-0 στην σειρά των play offs ο Κώστας Παπανικολάου. 

 Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα της Εφές στο δεύτερο ματς των play offs της Euroleague και πάει στην Τουρκία έχοντας κάνει το 2-0 στη σειρά. Αυτό ωστόσο δε επιτρέπει στους «ερυθρόλευκους» να εφησυχάσουν και να πανηγυρίσουν με τον Κώστα Παπανικολάου να τονίζει πως δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Ο 23χρονος παίκτης των Πειραιωτών εξήγησε πως αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του κάνουν στην Κωνσταντινούπολη ένα καλό παιχνίδι μπορούν να επιστρέψουν στην Αθήνα με την πρόκριση στο Final 4.

«Όλα τα παιδιά έκαναν καταπληκτική προσπάθεια, ειδικά στην άμυνα. Κάναμε το παιχνίδι που θέλαμε. Σε τέτοια ματς μόνο έτσι κερδίζεις και προχωράς. Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε μία τέτοια εμφάνιση», είπε ο νεαρός φόργουορντ και πρόσθεσε για την παρουσία των φιλάθλων της ομάδας:

«Ο κόσμος έδωσε δυναμικό ‘παρών’ και τον ευχαριστούμε. Ήταν μεγάλη η στήριξή του και τους υποσχόμαστε να συνεχίσουμε έτσι».

Όσο για τη συνέχεια; «Πάμε στην Τουρκία για να κάνουμε το καλό μας παιχνίδι. Αν το κάνουμε αυτό, θα πάρουμε μία νίκη. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια».

Ο «Παπ» ρωτήθηκε και για τα άστοχα σουτ στο τέλος: «Στα τελευταία δύο σουτ ήμουν άστοχος, αλλά τα βάζουν τα άλλα παιδιά. Η ομάδα έχει απίστευτο ταλέντο και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πάντα κάποιος να σκοράρει».

«Να τελειώσει στην Τουρκία η σειρά»

Ο Ολυμπιακός έκανε την… ζωή του εύκολη στο σημερινό παιχνίδι και επικράτησε άνετα της Εφές Αναντολού αλλά ο Κώστας Σλούκας μετά το ματς στο ΣΕΦ, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να πάμε για τη νίκη στην Τουρκία ώστε να μην γυρίσει η σειρά εδώ», δήλωσε αρχικά ο διεθνής γκαρντ και πρόσθεσε:

«Εκεί μέσα θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να κοιτάξουμε άμυνα με άμυνα και επίθεση με επίθεση και να φτάσουμε στον στόχο μας».

Για το σημερινό παιχνίδι και τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο Σλούκας πρόσθεσε: «Δεν μπήκαμε καλά αλλά σιγά-σιγά κάναμε το παιχνίδι μας και φτάσαμε στη νίκη. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός, γέμισε το γήπεδο και ελπίζω να είναι έτσι από εδώ και πέρα».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons