OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Στο πλευρό του βαλλόμενου Μαρινάκη οι Κόκκαλης, Νταϊφας...

Συσπείρωση στον Ολυμπιακό ύστερα από τα σκληρά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη στο ντέρμπι γοήτρου με τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης(1-1). Οι πρώην πρόεδροι Σταύρος Νταϊφάς, Σωκράτης Κόκκαλης και οι οργανωμένοι της Θύρας 7 στηρίζουν τον κ. Μαρινάκη. Μάλιστα ο Σταύρος Νταϊφάς καυτηρίασε τις αποδοκιμασίες οπαδών του Ολυμπιακού λέγοντας ότι «προφανώς δεν έχουν ζήσει τα πέτρινα χρόνια και θα έπρεπε να ευχαριστούν και να ευγνωμονούν τον κ. Μαρινάκη».

Ο Σταύρος Νταϊφάς με δήλωση του επισημαίνει:«Είναι νόμος του ποδοσφαίρου να μη κερδίζει πάντοτε η ομάδα της καρδιάς μας, ακόμη και αν κατά γενική παραδοχή διαθέτει τους καλύτερους παίκτες και έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα πολλές αγωνιστικές πριν από την λήξη του. Θεωρώ απαράδεκτη την συμπεριφορά εκείνων των ολίγων- ευτυχώς- οπαδών του αγαπημένου μας Ολυμπιακού που εκφράστηκαν με υβριστικό τρόπο κατά του προέδρου μας Βαγγέλη Μαρινάκη. Ενός νέου ανθρώπου, που γαλουχήθηκε και μεγάλωσε μέσα στην θρυλική οικογένεια του συλλόγου και ο οποίος έδωσε και εξακολουθεί να δίνει πολλά χρήματα για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ, συνδράμει και εγγυάται τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ενώ και καθημερινά αφιερώνει πολλές ώρες εργασίας καταθέτοντας και τη ψυχή του για να βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αντί ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης, είναι κρίμα να εξαργυρώνει την τεράστια προσφορά του δεχόμενος προσωπικές ύβρεις. Γι’ αυτό καθιστώ όλους τους φίλους του Ολυμπιακού υπεύθυνους για το μέλλον της ομάδας. Γιατί σε μια εποχή σκληρής λιτότητας, που κολοσσοί εξαφανίζονται και ομάδες διαλύονται, ο Ολυμπιακός πορεύεται απρόσκοπτα και υπερήφανα προς την απόλυτη επίτευξη των υψηλών στόχων του. Προσοχή λοιπόν! Γιατί αυτοί που υβρίζουν, προφανώς δεν έχουν ζήσει τα πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού. Και το λέω σαν άνθρωπος που υπηρέτησα την ιδέα του Ολυμπιακού, γιατί αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης φύγει ο Ολυμπιακός θα βιώσει καταστάσεις που δεν θέλω να σκέπτομαι, όπως δεν πιστεύω ότι δεν θέλουν να σκέπτονται οι λογικοί οπαδοί και φίλοι που ακολουθούν και πιστεύουν στην ιδέα του Ολυμπιακού μας».

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Κόκκαλης(παρακολούθησε το ντέρμπι στο κλαμπ φίλων του Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη) τόνισε:«Δεν είναι ανάγκη να στενοχωριόμαστε επειδή οι άλλοι χαίρονται με μία ισοπαλία. Αυτό και μόνο να σκεφτούμε, ότι δηλαδή οι άλλοι πανηγυρίζουν σαν τρελοί επειδή μας πήραν μία ισοπαλία, φτάνει για να μη στενοχωριόμαστε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έφτιαξε ουσιαστικά φέτος μία νέα ομάδα, πριν από λίγο καιρό έφερε και έναν νέο προπονητή και παρόλα αυτά κατάφερε να κατακτήσει με χαρακτηριστική ευκολία το πρωτάθλημα. Μπορεί η απόδοση σε κάποια παιχνίδια να μην ήταν καλή, μπορεί να θέλαμε όλοι να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και αυτό να μη συνέβη, αλλά στο ποδόσφαιρο όταν φτιάχνεις μία καινούρια ομάδα χρειάζεται υπομονή. Οι ομάδες όπως ξέρουμε όλοι δεν φτιάχνονται από τη μία ημέρα στην άλλη. Τα συνθήματα και οι αποδοκιμασίες δεν είναι ωραία πράγματα και δεν ταιριάζουν στον Ολυμπιακό μας. Ο Βαγγέλης είναι καλό παιδί, καλός πρόεδρος και άρρωστος Ολυμπιακός. Πρέπει να τον στηρίξει ο κόσμος και όλοι μας για να φτάσει τον Ολυμπιακό όσο πιο ψηλά μπορεί. Έχει μεγάλα όνειρα για την ομάδα και ήδη έχει πετύχει πολλά. Η ομάδα μας έχει μία πολύ καλή διοίκηση και το μόνο που χρειάζεται είναι στήριξη και υπομονή».

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού στέλνοντας το μήνυμα στους… αχάριστους ότι «θα είναι ασπίδα στην ομάδα, τον πρόεδρο και τον προπονητή». Η Θύρα 7 στην ανακοίνωση τονίζει τα εξής:«Μετά τα γεγονότα της Κυριακής που έλαβαν χώρα στο γήπεδό μας και κατόπιν συναντήσεως όλων των συνδέσμων της Θύρας 7 οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:Σε κανέναν δεν άρεσε η φετινή εικόνα της ομάδας μας και πολύ περισσότερο στα ντέρμπι. Άλλωστε, αν εξαιρέσουμε κάποια παιχνίδια της Ευρώπης στα οποία οι ποδοσφαιριστές μας είχαν ατομικό κίνητρο, θέαμα δεν έχουμε δει. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει σε ποια ομάδα βρίσκονται παίκτες καλοπληρωμένοι (σε δύσκολους καιρούς) με συνεπή διοίκηση και ένα λαό πιστό πάντα δίπλα τους, αλλά και οπαδοί, που αν και έχουν μεγαλώσει με επιτυχίες (γήπεδο, τίτλοι, διοίκηση), φαίνεται τίποτα να μην τους ικανοποιεί, που ενώ τα έχουν όλα τους φταίνε όλα. Εντούτοις δεν θα ακυρώσουμε κανένα πρωτάθλημα, δε θα το απαξιώσουμε, όπως κάνουν οι εχθροί μας.

Το ίδιο και με το Κύπελλο. Ούτε το πετάμε, ούτε το χαρίζουμε. Το θέλουμε και θα το πάρουμε.

Καλό είναι να συνέλθουν όλοι. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι σαφές ότι έχουν γίνει λάθη και επιλογές που δεν βγαίνουν. Όμως η χρονιά δεν έχει τελειώσει και απολογισμό θα κάνουμε το καλοκαίρι. Τότε η διοίκηση θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας, όπως, άλλωστε, επανειλημμένα μας έχει υποσχεθεί, και πιστεύουμε ότι θα το κάνει. Όσον αφορά στα προσβλητικά συνθήματα που ακούστηκαν, ξεκαθαρίζουμε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κρύβεται πίσω από τον λαό του Ολυμπιακού ή να οικειοποιείται –μέσω του πληκτρολογίου- το όνομα της Θύρας 7 για να κάνει ζημιά ή να παρασύρει ηθελημένα κάποιους πικραμένους, από το θέαμα, οπαδούς μας. «μπαχαλάκηδες» μπορούν να εκτονωθούν αλλού, μακριά από τη Θύρα 7. Εμείς πάντοτε θα είμαστε ασπίδα για την ομάδα ,για τον προπονητή και για τον πρόεδρο, μέχρι να νοιώσουμε ότι κάποιος ή κάποιοι βλάπτουν την ομάδα μας. Τα παράπονά μας έχουμε τον τρόπο να τα εκφράσουμε στον πρόεδρο, στις καθιερωμένες συναντήσεις μας, όπως κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε πάντα να κάνουμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού μας. Αν θέλουμε να πούμε κάτι, το λέμε με ευθύτητα και Ολυμπιακά, όχι πίσω από το πλήθος. Μήπως τελικά κάποιοι ενοχλούνται που ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια; Μήπως θέλουν να χωριστούμε όπως συμβαίνει στις άλλες ομάδες και να μαλώνουμε μεταξύ μας; Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, εμείς δεν θα τους επιτρέψουμε να σπείρουν τη διχόνοια στον Ολυμπιακό μας. Είμαστε τυχεροί που την ώρα που οι άλλοι διαλύονται, εμείς είμαστε εύρωστοι και ήρεμοι. Αν δεν αρέσει σε κάποιους αυτό, τότε να τους ενημερώσουμε ότι η Θύρα 7 δε δύναται να αναλάβει και το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Για την ακρίβεια, αν δεν υπήρχε η στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, ούτε τον Ερασιτέχνη θα μπορούσαμε να σώσουμε και να τον οδηγήσουμε από επιτυχία σε επιτυχία. Αν σ’ αυτούς που με ευκολία βρίζουν και καταδικάζουν, δεν αρέσει ο τελευταίος Έλληνας επενδυτής που τυγχάνει να είναι και οπαδός του Θρύλου, ας φέρουν κάποιον Άραβα ή Ρώσο μεγιστάνα, απ’ αυτούς που πολλάκις έχουμε δει να έρχονται, έτοιμο να βάλει εκατοντάδες εκατομμύρια. Αν όχι, ας στηρίξουν την ομάδα και στα δύσκολα και στις στιγμές που έχει περισσότερο ανάγκη από πιστούς οπαδούς και όχι από ξερόλες που έχουν γεμίσει τις εξέδρες και το διαδίκτυο. Αυτό άλλωστε είναι το καθήκον του οπαδού. Δεν ξέρουμε τι κάνουν οι άλλοι και πόσο αφήνουν την ομάδα στο έλεος του κάθε «μπαχαλάκια» (και δεν το λέμε τυχαία) η Θύρα 7, όμως, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, ακόμα και όταν τα χρόνια ήταν δύσκολα και οι καιροί φτιαγμένοι από πέτρα.

Δεν θα αφήσουμε τώρα, που είναι όλα καλά, που θριαμβεύουμε σε όλα τα σπορ, να σπείρουν την διχόνοια κάποιοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός και Θύρα 7. Ως εδώ και μη παρέκει. Όσοι δεν το καταλάβουν ούτε έξω από το γήπεδο δεν θα περνούν».

Την ανακοίνωση υπογράφουν 124 Σύνδεσμοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό και καλούν την Κυριακή όλη την Ερυθρόλευκη οικογένεια να γιορτάσει ενωμένη το τέταρτο αστέρι και αφήνει τον κάθε πικραμένο να βράσει στο ζουμί της αποτυχίας του!

Εξάλλου η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ευχαρίστησε τους Συνδέσμους της Θύρας 7 για την οικονομική ενίσχυση με το ποσόν των 32.000 ευρώ. Σε ανακοίνωση η διοίκηση του ΟΣΦΠ τονίζει:«Το ποσό των 32.000 ευρώ παρέδωσαν, με τη μορφή της οικονομικής ενίσχυσης, στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό οι Σύνδεσμοι της Θύρας 7, δίνοντας συνέχεια στην πρωτόγνωρη για τον Ελληνικό Αθλητισμό υποστήριξή τους προς τον σύλλογο. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν, όπως και όλα όσα έχουν προσφέρει έως τώρα, αποκλειστικά για τις οικονομικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. προς τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα σε όλα τα γήπεδα και χαρίζουν μοναδικές και θρυλικές στιγμές δόξας στον μεγαλύτερο αθλητικό ελληνικό σύλλογο και γεμίζουν υπερηφάνεια τους φιλάθλους μας, που είναι οι μπροστάρηδες του δύσκολου και ανηφορικού δρόμου που διάλεξε η διοίκηση για να φέρει τον Ερασιτέχνη πολύ κοντά πλέον στην οικονομική εξυγίανσή του». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons