OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 72-54...

Ο Ολυμπιακός σάρωσε και τη Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ με 72-54 και με 17 νίκες σερί έκανε ρεκόρ στην ιστορία του. Όμως όλα επισκιάστηκαν από το φοβερό επεισόδιο Μπέγκιτς-Μπονσού. Κίνδυνος τιμωρίας της έδρας.

Η βραδιά εξελισσόταν ιδανικά για τον Ολυμπιακό. Με όμορφο μπάσκετ συνέτριψε τη Γαλατάσαραϊ με 72-54 και έκανε νέο ρεκόρ στην ιστορία του με 17 νίκες σε ισάριθμα ματς εξασφαλίζοντας ουσιαστικά (όχι όμως ακόμη μαθηματικά) την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο.

Όμως τρία λεπτά πριν το τέλος Μπέγκιτς και Μενσά-Μπονσού ήρθαν στα χέρια, αποβλήθηκαν μαζί με τον Πρίντεζη και το ΣΕΦ για δέκα και πλέον λεπτά έγινε… αρένα, με οπαδούς των γηπεδούχων να επιχειρούν εισβολή για να τιμωρήσουν τον παίκτη των φιλοξενούμενων. Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου απειλούνται με τιμωρία, όπως και η έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης.

Το ματς



Αφεντικό από το ξεκίνημα

Μάντζαρης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Αγραβάνης και Ντάνστον ήταν η πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού, ενώ στον αντίποδα ξεκίνησαν οι Αρόγιο, Γκιουλέρ, Χέρστον, Έρτσεγκ και Μενσά-Μπονσού. Με τον Ντάνστον να κυριαρχεί σε άμυνα κι επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλά (6-2), αλλά τα άστοχα μακρινά σουτ επέτρεψαν στη Γαλατάσαραϊ με τον Γκιουλέρ να ισορροπήσει. Μόνο προσωρινά όμως, καθώς ο Αμερικανός σέντερ έκανε θραύση και με τον Σπανούλη να τον σιγοντάρει ο Ολυμπιακός έφτασε στο +8 (18-10) υποχρεώνοντας τους Τούρκους σε πολλά λάθη και ατομικές προσπάθειες.

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση του Ολυμπιακού και την κακή άμυνα στο ζωγραφιστό και με διαδοχικά καλάθια του Αλντεμίρ πλησίασαν στους δύο (20-18). Ο Μπαρτζώκας απέσυρε τον νωθρό Μπέγκιτς και επανέφερε τον Ντάνστον που θωράκισε καλύτερα τη ρακέτα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βελτίωσαν την άμυνά τους, έβγαλαν αιφνιδιασμούς κι εντυπωσιακές φάσεις με τον Πέτγουεϊ, ενώ βρήκαν μακρινά σουτ από Σλούκα (23-18), Σπανούλη (32-22) και Λοτζέσκι κλείνοντας το πρώτο μέρος με τη μέγιστη διαφορά του ημιχρόνου, 35-24.

Σαρωτικός

Ο τραυματισμός του Πέτγουεϊ στον ώμο και το τρίτο φάουλ του Ντάνστον στέρησε από τον Ολυμπιακό τους δύο πιο αθλητικούς ψηλούς του. Ωστόσο με τον Μπέγκιτς να επιστρέφει… άλλος άνθρωπος από τον πάγκο και τους Πρίντεζη και Σπανούλη να πυροβολούν από τα 6,75μ. η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 (51-31) στα μέσα της τρίτης περιόδου με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν ένα σερί 9-0. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα, με πρωτεργάτη τον Σλοβένο σέντερ, δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και απέναντι σε έναν αντίπαλο που έδειχνε να παραδίδεται έκλεισε το δεκάλεπτο με 59-35.

Το ξύλο χάλασε την ηρεμία

Ο Ολυμπιακός είχε ήδη καπαρώσει τη νίκη και το ρεκόρ. Τα δέκα λεπτά που απέμεναν ήταν διαδικαστικά. Ο Ντάνστον επανήλθε σαν να μην έλειψε ποτέ και η διαφορά έφτασε γρήγορα στους 26 (67-41), την ώρα που ο Εργκίν Αταμάν πετούσε λευκή πετσέτα. Το ήσυχο βράδυ χάλασε τρία λεπτά πριν το τέλος και με το σκορ 70-46, όταν Μπέγκιτς και Μενσά-Μπονσού ήρθαν στα χέρια με τον Βρετανό σε έξαλλη κατάσταση να πετά γροθιές δεξιά και αριστερά. Το ΣΕΦ πήρε φωτιά με οπαδούς να επιχειρούν «ντου» και τους δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, μαζί με τον Πρίντεζη, να αποβάλλονται με ντισκαλιφιέ. Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από πάνω από δέκα λεπτά και αφότου ο Μενσά-Μπονσού αποχώρησε από διαφορετική έξοδο από το παρκέ. Το τελικό 72-54 έγραψε τον επίλογο σε μία βραδιά που είχε άσχημη κατάληξη.

Δεκάλεπτα: 18-10, 35-24, 59-35, 72-54.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 4, Λο, Ντάνστον 18, Σπανούλης 12, Περπέρογλου 3, Παπαπέτρου 3, Σλούκας 5, Μπέγκιτς 8, Πρίντεζης 9, Αγραβάνης, Μάντζαρης 3, Λοτζέσκι 7.

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Έρτσεγκ 2, Κοκσάλ 3, Χέρστον 2, Ακιόλ 3, Αλντεμίρ 10, Μενσά-Μπονσού 7, Μάτσβαν 2, Αρόγιο 6, Γκιουλέρ 10, Αρσλάν 9, Ντόμερκαντ.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Κόντε (Ισπανία), Κοβάλσκι (Πολωνία).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons