OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Θρύλος των ρεκόρ...

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του και δεν δείχνει διάθεση να σταματήσει σύντομα. Αρκεί η κατάληξη να μην είναι όπως πριν από 16 χρόνια...

Τρένο δίχως… φρένο είναι ο φετινός Ολυμπιακός. Ούτε στη Μάλαγα έκαναν στάση οι «ερυθρόλευκοι», που επικράτησαν 82-74 της Ουνικάχα και διατήρησαν το αήττητό τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Το 6/6 που έκαναν στην Ευρωλίγκα συνιστά το καλύτερο ξεκίνημά τους στη διοργάνωση από τη σεζόν 1997/98. Τότε, αμέσως μετά το θρίαμβο στη Ρώμη, είχαν κερδίσει δύο φορές την Εφές Πίλσεν και από μία τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λιμόζ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι, ωστόσο είχαν στη συνέχεια τρεις ήττες σε τέσσερα ματς ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση με ρεκόρ 7-3 και τελικά αποκλείστηκαν στους «16» από την Παρτιζάν.

Το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα ήταν οι έντεκα νίκες, πέντε που είχε κάνει στο τέλος της σεζόν 1996/97 (με νίκη επί της Παρτιζάν, δύο φορές επί του Παναθηναϊκού και επί των Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Μπαρτσελόνα στο Final Four της Ρώμης) και οι έξι που προαναφέρθηκαν στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου.

Αυτή τη στιγμή το ευρωπαϊκό σερί του Ολυμπιακού έχει φτάσει στις εννιά νίκες, αν στις έξι φετινές (δις επί της Μάλαγα και από μία απέναντι σε Γαλατάσαραϊ, Μπάγερν, Σιένα και Ζιέλονα Γκόρα) προστεθούν οι τρεις συνεχείς στο φινάλε της περασμένης σεζόν, επί της Αναντολού Εφές στον πέμπτο προημιτελικό του ΣΕΦ και οι δύο απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four του Λονδίνου.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός βλέπει πλέον… κατάματα και το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του σε μία σεζόν. Μετρά ήδη 15 νίκες σε ισάριθμα επίσημα ματς (έξι για την Ευρωλίγκα, ισάριθμα για το πρωτάθλημα, δύο για το Διηπειρωτικό και ένα για το Κύπελλο Ελλάδος) κι έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ τη Δευτέρα υποδεχόμενος τον Απόλλωνα Πατρών στο κεκλεισμένων των θυρών στο ΣΕΦ, αλλά και να το καταρρίψει μπροστά στο κοινό του την Πέμπτη κόντρα στη Γαλατάσαραϊ. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ανήκε επίσης στην ομάδα της σεζόν 1997/98, που είχε αρχίσει με 16 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Πέρα από τις έξι ευρωπαϊκές νίκες, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει για το πρωτάθλημα Απόλλωνα Πατρών, ΑΕΚ, Άρη, Δάφνη, Πανιώνιο, Λάρισα, Παπάγου και Ηράκλειο, ενώ για το Κύπελλο είχε επικρατήσει Ηρακλή και Σπόρτινγκ. Τότε το αήττητο του Ολυμπιακού είχε σταματήσει στις 12 Νοεμβρίου του 1997 και μάλιστα με συντριβή, 77-58 από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons