OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

PARIS - OLYMPIACOS 2-1 (7' Ibrahimovic) (80' Μανωλάς) (90' Cavani)



Ο Ολυμπιακός κρατούσε το εισιτήριο για τους "16" στα χέρια του, όμως ένα γκολ (της Μπενφίκα) στο Βέλγιο κι άλλο ένα (του Καβάνι) στο Παρίσι στα τελευταία λεπτά, μεταθέτει την υπόθεση πρόκριση στη τελευταία αγωνιστική. Άδικη ήττα για τους Πειραιώτες που πάλεψαν στην έδρα της Παρί των εκατομμυρίων!


Ο αγώνας

Μπλαν VS Μίτσελ

 
Με βασικούς και ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές παρέταξε την ομάδα του ο Λοράν Μπλαν, έχοντας όλα τα αστέρια του στο αρχικό σχήμα. Η Παρί ήθελε τη νίκη κι αυτό το απέδειξαν οι επιλογές του Γάλλου τεχνικού, καθώς έβαλε και Καβάνι και Λαβέτσι και Ιμπραχίμοβιτς!

Από την άλλη πλευρά, ο Μίτσελ ξεκίνησε δίχως τους Τσόρι και Σαβιόλα, επιλέγοντας τον Χολέμπας. Συγκεκριμένα, ο αριστεροπόδαρος άσος έπαιξε αριστερά στην επίθεση, έχοντας πίσω του τον Μπονγκ, ενώ ο Φουστέρ μετακινήθηκε στη φυσική του θέση, δηλαδή πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου. Κατά τ' άλλα, δεν είχαμε αλλαγές-εκπλήξεις. Ο Ρομπέρτο έπαιξε τερματοφύλακας, οι Μανωλάς και Σιόβας ήταν σέντερ μπακ, δεξιό μπακ ο Σαλίνο, οι Σάμαρης και Μανιάτης ήταν στα χαφ και ο Κάμπελ στα δεξιά της επίθεσης.

Πάμε τώρα στα της αναμέτρησης... Όταν παίζεις στην έδρα μιας εκ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης, ξέρει πολύ καλά πως η αρχή θα είναι δύσκολη. Εντάξει, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όμως στο Παρίσι ο κανόνας επιβεβαιώθηκε και οι Πειραιώτες τα βρήκαν σκούρα, από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα. Οι γηπεδούχοι, πήραν με το "καλημέρα" τα ηνία της αναμέτρησης και έπαιζαν τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο. Παρόλα αυτά ευκαιρία δεν έκαναν και η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους, με άστοχο σουτ του Μήτρογλου στο 5'.

Γκολ με το καλημέρα ο Ζλάταν (1-0)

 
Πάνω λοιπόν που αναθάρρησαν οι "ερυθρόλευκοι", ήρθε το γκολ του Ιμπραχίμοβιτς να τους κόψει τα φτερά. Δεν θέλει και πολύ η Παρί για να κάνει τη ζημιά... Μια σέντρα του Φαν ντερ Βιλ από τα δεξιά και ένα πλασέ του αφύλαχτου Ζλάταν, έφεραν το 1-0 και τον Ολυμπιακό σε δύσκολη θέση. Το ευχάριστο βέβαια, ήταν πως υπήρχε πολύς χρόνος ακόμη. Σχεδόν ένα 90λεπτο..

Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, δεν το έβαλαν κάτω (δεν το έχουν κάνει ποτέ φέτος και φυσικά δεν θα το έκαναν στο Παρίσι) και προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο, όμως το πάλεψαν και κάτι κατάφεραν. Μπορεί να μην ισοφάρισαν, όμως απείλησαν με δύο σουτ του Μήτρογλου (12', 34') που έδιωξε σωτήρια ο Σίριγκου. Δεν μπορεί να τα βάζει και όλα ο Κώστας...

Εξίσου σημαντικό και ενθαρρυντικό για τους Πειραιώτες, ήταν πως δεν δέχτηκαν ιδιαίτερη πίεση και τη μοναδική φορά που απειλήθηκαν από τους Γάλλους, ήταν με σουτ του Καβάνι (40') που έδιωξε εντυπωσιακά ο Άγιος Ρομπέρτο. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ, πραγματοποιώντας όμως καλή εμφάνιση και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες (περισσότερες από την Παρί).

Το δώρο του Βεράτι

 
Οι περισσότεροι παίκτες ήταν σε καλή μέρα και ειδικότερα ο Σαλίνο, ο Κάμπελ και ο Φουστέρ. Αντίθετα, ο Γκαετάν Μπονγκ τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Καβάνι, Φαν ντερ Βιλ και γι' αυτό αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Μίτσελ. Ο Ισπανός έβαλε τον Βάις αριστερά στην επίθεση και ο Χολέμπας επέστρεψε στη φυσική του θέση. Το ευχάριστο βέβαια δεν ήταν η αλλαγή, αλλά μια αποβολή. Στο 46' ο Βεράτι είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ολυμπιακός είχε πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Η αριθμητική ανισορροπία άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα και έφερε κινήσεις από τους δύο προπονητές. Ο Μπλαν έβγαλε τον Λαβέτσι και έβαλε τον Ραμπιό, ενώ ο Μίτσελ ρίσκαρε ακόμη περισσότερο, βάζοντας τον Τσόρι στη θέση του Σαλίνο και επιλέγοντας τον Μανιάτη για δεξί μπακ.
Κάπως έτσι, το παιχνίδι απέκτησε τρελό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, δίχως όμως να βλέπουμε ιδιαίτερες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, κυριάρχησαν οι εντάσεις, τα νεύρα, τα σκληρά μαρκαρίσματα και τρία καλά σουτ από Ιμπραχίμοβιτς (61'), Ραμπιό (73') και Ματουιντί (74') που έδιωξε σωτήρια ο Ρομπέρτο.

Από τον Παράδεισο, στην κόλαση (2-1)

Τα λεπτά περνούσαν λοιπόν και ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα υπερπολύτιμο γκολ που θα του έδινε τον χρυσό βαθμό. Φτάσαμε στο 80' και οι Πειραιώτες κέρδισαν ένα κόρνερ από τα αριστερά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χολέμπας, την πρώτη κεφαλιά πήρε ο Μανωλάς, η μπάλα έφτασε στον Τσόρι (που ήταν σε θέση οφσάιντ) και στη συνέχεια ο Μανωλάς την έσπρωξε στα δίχτυα. Ήταν γεγονός, ο Ολυμπιακός πέτυχε το 1-1!! Το Παρίσι βάφτηκε κόκκινο, όχι όμως για πολύ...

Στα τελευταία λεπτά, ανατράπηκαν τα πάντα. Η Μπενφίκα πέτυχε το 3-2 στο Βέλγιο και οι "ερυθρόλευκοι" δέχτηκαν γκολ στο 90'. Ο Ραμπιό έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Καβάνι και εκείνος με άψογο πλασέ απέναντι από τον Ρομπέρτο, έγραψε το 2-1. Μέσα σε λίγα λεπτά, όλα άλλαξαν για τους Πειραιώτες. Κρίμα κι άδικο, όμως όλα είναι στα πόδια των "ερυθρολεύκων".
 

Τέλος στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός, έχασε 2-1 όμως τα παίζει όλα για όλα στο Φάληρο με την Άντερλεχτ, την τελευταία αγωνιστική.

90' Γκολ για την Παρί Σεν Ζερμέν με τον Καβάνι... Ο Ουρουγουανός φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, βγαίνει φάτσα με τον Ρομπέρτο, τον νικάει και ξαναβάζει την Παρί στη θέση του οδηγού.

80' Γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Μανωλάς... Ο Χολέμπας εκτελεί κόρνερ, γίνονται κόντρες μέσα στην περιοχή, ο Μανωλάς βρίσκει τη μπάλα μπροστά του, πλασάρει σε κενή εστία και κάνει το 1-1.

7' Γκολ για την Παρί Σεν Ζερμέν με τον Ιμπραϊμοβιτς... O Καβάνι ανοίγει στον Φαν Ντερ Βίλ, εκείνος γυρίζει με τη μία, ο επερχόμενος Ιμπραϊμοβιτς, μόνος πλασάρει τον Ρομπέρτο και ανοίγει το σκορ...

 Τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο....
Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ...
Οι Σάμαρης και Μανιάτης τα δύο αμυντικά χαφ. Μπροστά τους ο Φουστέρ.
Κάμπελ δεξιά, Μήτρογλου κορυφή, Χολέμπας αριστερά....
Ντεμπούτο του Κοσταρικανού εξτρέμ ως βασικός στο Champions League....

 Η ενδεκάδα: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ, Χολέμπας, Μήτρογλου...
 
Η ενδεκάδα της Παρί: Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βίλ, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μότα, Βεράτι, Ματουιντί, Καβάνι, Λαβέτσι, Ιμπραϊμοβιτς...


Τα σενάρια πρόκρισης...

Με νίκη ο Ολυμπιακός προκρίνεται στην επόμενη φάση. Με ισοπαλία του Ολυμπιακού και με μη νίκη της Μπενφίκα στο άλλο παιχνίδι οι “ερυθρόλευκοι” θα βρίσκονται στους “16”. Με ήττα του Ολυμπιακού και νίκη της Μπενφίκα μετά θα θέλει μόνο νίκη με Άντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική. Με ήττα του Ολυμπιακού και νίκη της Άντερλεχτ, η ελληνική ομάδα περνάει ακόμα και με ήττα με 0-2 στο τελευταίο παιχνίδι. Για να μείνει εκτός εκτός ο Ολυμπιακός θα πρέπει να νικήσει η Άντερλεχτ την Μπενφίκα και μετά τον Ολυμπιακό με 0-3 ή να κάνει η Μπενφίκα δυο νίκες και ο Ολυμπιακός δύο ήττες.
Η προιστορία του Ολυμπιακού στην Γαλλία...

Δεν είναι και τόσο καλά τα πράγματα με βάση την προιστορία. Οι ερυθρόλευκοι από το 1990 και μετά μετρούν 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 7 ήττες, όμως στα τελευταία δυο παιχνίδια που έδωσαν στην Γαλλία μετρούν αντίστοιχες επιτυχίες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Ολυμπιακός σπάνια φέρνει ισοπαλία, ενώ το σκορ 2-1/1-2 έχει εμφανιστεί πέντε φορές στα τελευταία επτά παιχνίδια!

  • 1989-1990: Οσέρ - Ολυμπιακός 0-0
  • 1992-1993: Μονακό - Ολυμπιακός 0-1
  • 1994-1995: Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 3-0
  • 2000-2001: Λυών - Ολυμπιακός 1-0
  • 2001-2002: Λιλ - Ολυμπιακός 3-1
  • 2004-2005: Μονακό - Ολυμπιακός 2-1
  • 2004-2005: Σοσό - Ολυμπιακός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
  • 2005-2006: Λυών - Ολυμπιακός 2-1
  • 2008-2009: Σεντ Ετιέν - Ολυμπιακός 2-1
  • 2009-2010: Μπορντό - Ολυμπιακός 2-1
  • 2011-2012: Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1
  • 2012-2013 Μονπελιέ - Ολυμπιακός 1-2
Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Παρί 10
Ολυμπιακός 7
Μπενφίκα 4
Άντερλεχτ 1

Τελευταία αγωνιστική (10 Δεκεμβρίου):

Μπενφίκα - Παρι Σεν Ζερμέν
Ολυμπιακός - Άντερλεχτ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons