OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ολυμπιακός - Ζιελόνα Γκόρα με 79-77...

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ και καλάθια... νίκης και από τις δύο ομάδες στα τελευταία 30'', ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο στην εκπνοή χάρισε στον Ολυμπιακό με 79-77 μια νίκη κόντρα στη ροή του αγώνα απέναντι στην εξαιρετική Ζιελόνα Γκόρα, που έμοιαζε πραγματικά με "Πράσινο Βουνό" στο ΣΕΦ! Στο 13-0 το αήττητο των "ερυθρολεύκων" φέτος. 

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ, πίεση και δυνατές μάχες κάτω από τα δύο καλάθια ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη κόντρα στην εξαιρετική Ζιελόνα Γκόρα με 79-77.

Χρυσός... σκόρερ για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος με εύστοχο σουτ τριών πόντων στην εκπνοή χάρισε το 13ο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα φέτος στους Πειραιώτες.

Οι πρωταθλητές Πολωνίας έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, έλεγξαν τον ρυθμό, πέτυχαν μεγάλα καλάθια με highlights το τρίποντο του Σελ και το τρομερό λέι απ του Εγένγκα, όμως ο Μάντζαρης με τρίποντο στο τέλος κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο 5-0 στον όμιλο.

Ο αγώνας:

Ο Γιώργος Πρίντεζης με 1/2 βολες σημείωσε τον πρώτο πόντο του ματς, ενώ ο Εγένγκα πέτυχε το 1-2 για τη Ζιελόνα Γκόρα. Ο Τσάνας έκανε το 1-4 στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης για να μειώσει σε 3-4 ο Γιώργος Πρίντεζης. Οι Πολωνοί με τον Ντραγκίσεβιτς έκαναν το 3-6 και ο Μπράιαντ Ντάνστον σημείωσε το 5-6 στο τέταρτο λεπτό του αγώνα. Ο Κόζαρεκ με σουτ δύο πόντων έκανε το 5-8, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Έισι Λο με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 7-8 και ο Εγένγκα με ένα όμορφο κάρφωμα πέτυχε το 10-7 για τους Πολωνούς, οι οποίοι έπαιζαν ελεύθερα και δημιουργούσαν προβλήματα στους Πειραιώτες. Μάλιστα, με τον Κόζαρεκ αποσπάστηκαν για πρώτη φορά με πέντε πόντους στην αναμέτρηση στο 7ο λεπτό (7-12). Ο Λο μείωσε σε 9-12 για να ευστοχήσει ο Μπράκινς σε σουτ τριών πόντων, ανεβάζοντας την διαφορά στους έξι πόντους. Ξανά ο Έισι Λο έριξε την διαφορά στους τέσσερις πόντους (11-15).

Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Ούβαλιν συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς με καλάθι του Ντραγκίσεβιτς έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης μπροστά στο σκορ με 11 πόντους (22-11).

Ο αιφνιδιασμός της Ζιελόνα Γκόρα

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να μειώσει σε 17-24, ενώ έπειτα από καλάθι του Γουόκερ (17-26), ο Μπρεντ Πέτγουεϊ σημείωσε το 19-26. Οι Πολωνοί αύξησα την διαφορά στους εννέα πόντους, αλλά ο Στράτος Περπέρογλου στο 14ο λεπτό του ματς με εύστοχο σουτ τριών πόντων έριξε την διαφορά στους έξι πόντων (22-28). Ο Σελ με τρίποντο έκανε το 22-31, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει ρυθμό απέναντι στους πρωταθλητές Πολωνίας.

Ο Στράτος Περπέρογλου ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων, μειώνοντας για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως η Ζιελόνα Γκόρα διατηρούσε το προβάδισμα της (26-33), με τον Έλληνα τεχνικό στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης να παίρνει τάιμ άουτ.

Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να σημειώσει καλάθι, ο Σελ συνέχιζε να ευστοχεί από τη γραμμή των 6μ.75, με αποτέλεσμα ο Νταγκίσεβιτς να σημειώσει το 29-40 για τους πρωταθλητές Πολωνίας στο 18ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Μπράιαντ Ντάνστον μείωσε σε 31-40 και ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης με δύο εύστοχες βολές έριξε την διαφορά στο -7 (33-40).

Τελικά το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 42-33 για τους Πολωνούς, οι οποίοι είχαν αιφνιδιάσει τους "ερυθρόλευκους", ελέγχοντας την αναμέτρηση.

Άντεξαν στην πίεση οι Πολωνοί

Στην τρίτη περίοδο, η Ζιελόνα Γκόρα συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο σκορ, όμως ο Ολυμπιακός με τον Πρίντεζη κατάφερε να... ροκανίσει την διαφορά και να πλησιάσει στους επτά πόντους (37-44). Οι Πολωνοί διατήρησαν την ευστοχία τους και αποσπάστηκαν με οκτώ πόντους κι ενώ είχε μειώσει ο Ματ Λοτζέσκι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Βασίλης Σπανούλης με δύο εύστοχες βολές στο 25ο λεπτό του αγώνα έφερε τους γηπεδούχους στο -6 (44-50), αλλά για ακόμα μία φορά ο Νταγκίσεβιτς έδινε λύσεις για τη Ζιελόνα Γκόρα.

Παρόλα αυτά, ο Πρίντεζης μείψσε σε 48-52, ενώ ο Λοτζέσκι τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου έριξε την διαφορά στους τρεις πόντους (53-56). Οι Πολωνοί, όμως με σερί 5-0 αποσπάστηκαν στο 28ο λεπτό με οκτώ πόντους (61-53). Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 61-55, αλλά ο Ντραγκίσεβιτς πέτυχε το 63-55, αυξάνοντας το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην τέταρτη περίοδο του ματς. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μειώσει, αλλά η Ζιελόνα Γκόρα έβρισκε λύσεις από... παντού. Οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Αποτέλεσμα ήταν οι πρωταθλητές Πολωνίας να διατηρούν διαφορά οκτώ πόντων, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς (65-57). Σε εκείνο το σημείο, ο Γιώργος Πρίντεζης με εύστοχο σουτ τριών πόντων έριξε την διαφορά στους πέντε πόντους (65-60), ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης από τη γραμμή των βολών έφερε τους "ερυθρόλευκους" στο -3 (62-65).

Ο Εγένγκα κάρφωσε, δίνοντας προβάδισμα πέντε πόντων στους Πολωνούς (67-62) για να μειώσει ο Πρίντεζης σε 67-64, 2:23'' για το τέλος του ματς. Ο Ντραγκίσεβιτς έκανε το 69-64 για τη Ζιελόνα Γκόρα, με τον Βασίλη Σπανούλη, έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων να φέρνει τον Ολυμπιακό στο -2 (69-67). Ο Γουόκερπέτυχε το 71-67 και ο Πρίντεζης με τρίποντο στο 1:21'' για το τέλος μείωσε στον πόντο (71-70).

Ο Εγένγκα με 1/2 βολές στα 55 δευτερόλεπτα σημείωσε το 72-70 και ο Σπανούλης με τρίποντο στα 44'' έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά το... 1-0 με τις 1/2 βολές του Πρίντεζη στην αρχή του αγώνα! Ο Γουόκερ αστόχησε σε σουτ δύο πόντων στα 29,5'' με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη μπάλα. Ο Μάντζαρης με 1/2 βολές έκανε το 74-72, με τον Ούβαλιν στα 15 δευτερόλεπτα να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Σελ με τρίποντο στα 12,9'' έδωσε το προβάδισμα στην Ζιελόνα Γκόρα (75-74), με τον Μπαρτζώκα να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Σπανούλης στα 7,3'' πέτυχε το 76-75 και ο Εγένγκα στα 2,4'' σημείωσε το 77-76 για τη Ζιελόνα Γκόρα! Στην εκπνοή της αναμέτρησης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο χάρισε στον Ολυμπιακό την 13η φετινή του νίκη συνολικά και το 5-0 στον όμιλο της Euroleague.

 Δεκάλεπτα: 11-22, 33-42, 55-63, 79-77.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Λο 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18, Περπέρογλου 5, Παπαπέτρου, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 21, Αγραβάνης, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13.

Ζιέλονα Γκόρα (Ούβαλιν): Σελ 15, Γουόκερ 8, Μπάρλοου, Τσάνας 5, Χρίτσανιουκ, Εγένγκα 13, Ντραγκίτσεβιτς 18, Μπράκινς 7, Σρόκα 3, Κόζαρεκ 8.

Διαιτητές: Σαχίν, Πατέρνικο (Ιταλία), Σίλβα (Πορτογαλία).

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης πέτυχε το νικητήριο σουτ του Ολυμπιακού, αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει της συνέχειας, προειδοποιώντας πως πρέπει να βελτιωθούν.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ευστόχησε σε νεκρό χρόνο κι έγραψε το τελικό 79-77 στο ΣΕΦ, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό την 5η του φετινή νίκη!

Ο άσος των "ερυθρολεύκων" ωστόσο προειδοποιεί ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται με αυτό το ρυθμό. 

"Κάναμε κακό παιχνίδι. Ξεκινάμε χαλαρά και βρισκόμαστε να κυνηγάμε στο παιχνίδι. Στα άλλα ματς θα πρέπει να βελτιωθούμε γιατί κάποια στιγμή δεν θα κάνουμε την ανατροπή και θα χάσουμε. Βλέπουμε βίντεο, προσπαθούμε να το βελτιώσουμε, βλέπουμε τα λάθη μας. Καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή και βελτιώσουμε το παιχνίδι μας μετά το 35'", σχολίασε ο Βαγγέλης Μάντζαρης στη Δημόσια Τηλεόραση.  

Από την πλευρά του ο Ματ Λοτζέσκι υπογράμμισε: Λοτζέσκι: "Δεν ήμασταν έτοιμοι. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν τέτοιου είδους ομάδες, έρχονται στο ΣΕΦ και κάνουν το παιχνίδι τους. Δεν ξέρω αν είμαστε πιο άνετοι όταν παίζουμε στο ΣΕΦ, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε αυτό που συμβαίνει και κυνηγάμε συνέχεια στο σκορ. 

Έπαιξαν για αρκετή ώρα ζώνη,  χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Θα πρέπει να το αλλάξουμε και να το διορθώσουμε για να είμαστε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια. Κάθε φορά να γίνουμε καλύτεροι, να προχωρήσουμε βήμα βήμα". 


«Μάλλον δεν πήραμε σοβαρά τα λόγια του κόουτς»...

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε προϊδεάσει τους παίκτες του Ολυμπιακού για την σημερινή αντίπαλο της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Ωστόσο όπως τόνισε ο Γιώργος Πρίντεζης μετά το τέλος του αγώνα…

«Μάλλον δεν πήραμε στα σοβαρά τα λόγια του προπονητή μας που μας έλεγε ότι η αντίπαλός μας είναι μια επικίνδυνη ομάδα που θα έπαιζε χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό», ήταν η ειλικρινής –αρχική- τοποθέτηση του άσου του Ολυμπιακού ο οποίος συνέχισε:

«Ευτυχώς δεν μας στοίχισε αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να εμφανιστούμε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια. Οι νίκες μας δίνουν ηρεμία αλλά έχουμε αδυναμίες σαν ομάδα που πρέπει να διορθώσουμε», κατέληξε.

Περήφανος για την ομάδα του δήλωσε ο προπονητής της Ζιέλονα Γκόρα χαρακτηρίζοντας σκληρό τον τρόπο με τον οποίο έχασε από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ενώ προέβλεψε πως με το πρόσωπο που έδειξε την Παρασκευή η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν θα φτάσει μακριά στη διοργάνωση.

«Αξίζαμε τη νίκη και ήταν σκληρό για μας να χάσουμε έτσι. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για την ομάδα μου, γιατί έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά για μας και θα ήταν καλύτερη ακόμη αν κερδίζαμε. Όμως οι μικρές λεπτομέρειες κρίνουν τα παιχνίδια στο μπάσκετ», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.

«Ο Ολυμπιακός πιστεύω πως μας υποτίμησε, αλλά αυτό είναι πρόβλημά του. Δεν είχε ρυθμό και δεν ήταν έτοιμος να παίξει αυτό το παιχνίδι. Όμως δεν είμαι τόσο χαρούμενος, γιατί ο Ολυμπιακός δεν τιμωρήθηκε γι’ αυτό», πρόσθεσε.

«Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά εμείς πρέπει να παλέψουμε για να κερδίσουμε το σεβασμό. Δεν μας αξίζει να μας θεωρούν χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης», πρόσθεσε.

«Ο Ολυμπιακός είναι από τις σημαντικότερες ομάδες στην Ευρωλίγκα, αλλά αν προσεγγίζει έτσι τα ματς, δεν θα πάει μακριά. Με έχει εντυπωσιάσει η Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσε, αλλά είναι ακόμη νωρίς», κατέληξε.
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons