OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Το "Ταμείο" του Ολυμπιακού...

Καιρός λοιπόν για να λογαριαστούμε, όπως λέει ο Αντώνης Ρέμος. Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι στο άλογο καβάλα, για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 1-0 επί της Μπενφίκα και περιμένει τον ΠΑΟΚ για να κάνει το "τρία στα τρία" μέσα σε εννιά ημέρες.


Τι είδαμε λοιπόν σ' αυτά τα δύο ματς το Σάββατο και την Τρίτη, σε συνδυασμό με την μέχρι τώρα γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού στη σεζόν;


- Κατ' αρχήν το αυτονόητο: Tην τεράστια υπεροπλία στον άσσο και στο εννιά. Στο ντέρμπι την μπουγάδα καθάρισε ο Μήτρογλου, με την Μπενφίκα ο Ρομπέρτο. Λεπτομέρεια: Στο τέλος της σεζόν, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν και οι δύο. Να βρεθεί δηλαδή ομάδα που θα πληρώσει τη ρήτρα του Μήτρογλου και να πάρει πίσω τον Ρομπέρτο η Ατλέτικο. Προς το παρόν πάντως στον Ολυμπιακό έχουν την ευτυχία να απολαμβάνουν, δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, στις δύο κομβικές θέσεις της ενδεκάδας.

-Δεύτερο σημαντικό στοιχείο, ότι ο Μίτσελ, έχει βρει τους έξι, για τις έξι "πρώτες" θέσεις. Την τετράδα της άμυνας Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας και τους δύο κεντρικούς χαφ Μανιάτη, Σάμαρη. Η απόδοση τους σε ομαδικό επίπεδο, έχει διακυμάνσεις. Στο Ντα Λουζ με την Μπενφίκα δηλαδή σχεδόν αρίστευσαν, ενώ στο ματς του Καραϊσκάκης, είχαν τεράστια προβλήματα. Το θετικό όμως είναι ότι δεν υπάρχουν μπες-βγες.

Όπως επιβάλλεται δηλαδή ώστε και η τετράδα της άμυνας να αποκτήσει ομοιογένεια, αλλά και οι κεντρικοί χαφ να δέσουν μεταξύ τους. Επιστρέφοντας ο Μασάντο θα υπάρχει μία αξιόπιστη λύση  με τον προπονητή να έχει την δυνατότητα να "παίζει" με τον Μανιάτη σαν δεξί μπακ. Στα συν του Μίτσελ ότι πίστεψε τον Σάμαρη τον εμπιστεύθηκε και ο Ολυμπιακός κέρδισε έναν ποδοσφαιριστή.

Από εκεί και πέρα η κουβέντα αρχίζει και γίνεται λίγο στενάχωρη: Ο Βάις έχει μείνει στο γκολ με την Παρί. Ο Κάμπελ μπορεί στα εύκολα ματς στην Ελλάδα, να δίνει τις ασίστ με τη σέσουλα, αλλά στα δύσκολα χάνεται. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν ακούμπησε τη μπάλα.

Ο Γιαταμπαρέ που ξεκίνησε τη Τρίτη δεν δικαίωσε τον Μίτσελ, ο Ολαϊτάν είναι τραυματίας και σε ό,τι έχει να κάνει με τα άκρα της επίθεσης, φαίνεται να υπάρχει κάποιο προβληματάκι. Αν είναι προσωρινό και σε ποιο βαθμό θα φανεί στην πορεία.

Για τη θέση, δίπλα στον Μήτρογλου, λύσεις υπάρχουν πολλές: Kαι ο Τσόρι και ο Σαβιόλα, και ο Φουστέρ. Ο Ντομίνγκεζ δεν είχε ξεκινήσει καλά την σεζόν. Με το που ανέβηκε, χτύπησε και μόλις επανήλθε.

 Ο Σαβιόλα μπορεί να μετράει πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες. Υστερώντας σε έκρηξη και ταχύτητα, δεν έχει κάνει αισθητή τη παρουσία του, στα δύσκολα παιχνίδια. Είναι έμπειρος όμως, δεν είναι τεμπέλης προσπαθεί και δείχνει  ότι έχει διάθεση. Ο Φουστέρ είναι πολύτιμος σε όποια θέση κι αν παίζει και δίκαια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αριθμούς. Ο Ολυμπιακός πάει άριστα: Στην Ελλάδα έχει εννιά νίκες και μια ισοπαλία σε δέκα ματς και στην Ευρώπη μπορεί να βγει δεύτερος στον Όμιλο και με τους 7 βαθμούς που έχει τώρα. Συνυπολογίζοντας, ότι πρόκειται για καινούργια ομάδα.

Σε ό,τι έχει να κάνει και με το επιθετικό κομμάτι που είναι και το πιο δύσκολο. Ο Μίτσελ που (εύλογα) είχε περάσει από σαράντα κύματα το καλοκαίρι, μπορεί πλέον μετά το 1-0 της Τρίτης να νιώθει άνετα. Στην αρχή της σεζόν έκανε πολλά πειράματα δίνοντας την εντύπωση ότι είναι μπερδεμένος.

Στην πορεία όμως  πήρε τις αποφάσεις του και καταστάλαξε. Κατ' αρχήν όπως, είπαμε με την τετράδα της άμυνας και τα δύο κεντρικά χαφ. Καθιέρωσε τον Μήτρογλου σέντερ-φορ και πίσω από αυτόν τον Τσόρι και από κει και πέρα έχει δώσει ευκαιρίες, σε όλους: Και ο Μασάντο έπαιξε (βασικός μάλιστα πριν τραυματισθεί) και ο Βάις, και ο Κάμπελ, και ο Φουστέρ, μόλις αποθεραπεύθηκε  και ο Ολαϊτάν.

Υπάρχει ένα πλάνο που κατά περίπτωση υπηρετούν διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει χωρίς απώλειες τους τραυματισμούς των έμπειρων Μασάντο-Τσόρι στα κρίσιμα ματς. Με Παναθηναϊκό-Μπενφίκα.

Ο Μίτσελ χρεώνεται ότι είχε διαβάσει κατ αρχήν λάθος το ματς με την Άντερλεχτ χωρίς όμως να έχει στοιχίσει. Πιστώνεται ότι σε όλα σχεδόν τα ματς παρεμβαίνει σωστά με τις κατάλληλες αλλαγές.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το καλό κλίμα και τη θετική ψυχολογία. Όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές έχουν παίξει δεν υπάρχουν γκρίνιες και τα καλά αποτελέσματα τους έχουν ανεβάσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση.

Και το πλέον σημαντικό: Ο Ολυμπιακός έχει κάνει αυτό το εξαιρετικό "ταμείο" χωρίς να έχει πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσης τους. Έχοντας λοιπόν πολλά περιθώρια βελτίωσης και διόρθωσης των αδυναμιών που έβγαλε τη Τρίτη το βράδυ, μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος.

 Κώστας Καίσαρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons