OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Έμεινα άυπνος μετά το ματς»...

Λίγο η ένταση, λίγο το άγχος έκαναν τον Μίτσελ να… χάσει τον ύπνο του. Αυτό παραδέχτηκε ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στη Nova. 

Ο Μίτσελ… έχασε τον ύπνο του. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στη Nova για την αναμέτρηση με την Μπενφίκα και τον αντίκτυπο που είχε αυτή στον βραδινό του ύπνο. Ακόμα, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, που ακολουθεί τονίζοντας πως οι Μασάντο και Τόρες θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Μίτσελ, προλάβατε να καλέσετε τον Ρομπέρτο στο σπίτι σας για να του κάνετε το τραπέζι μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στο ματς με την Μπενφίκα;

«Τον ενημέρωσα μετά το παιχνίδι. Μπορεί να έρθει όποτε θέλει. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι μαζί του, αλλά και για αυτόν. Μαζί του είμαστε χαρούμενοι γιατί μας βοηθάει πάρα πολύ. Κάνει πολύ καλό στην ομάδα μας με τη δουλειά του. Όμως και για αυτόν είμαστε χαρούμενοι γιατί όπως είπαμε και μετά τον αγώνα στη συνέντευξη μας, πήρε μία πολύ ωραία ρεβάνς γιατί έκανε το καλύτερό του παιχνίδι απέναντι στην ομάδα που του στέρησε πρεστίζ πιο πολύ από όλες όσες έχει αγωνιστεί. Κατάφερε να το κάνει εναντίον τους».

Τώρα, με πιο καθαρό μυαλό, που αποδίδετε το γεγονός πως οι παίκτες σας αδυνατούσαν με την Μενφίκα να κρατήσουν τη μπάλα και να την κυκλοφορήσουν αποτελεσματικά;

«Είναι συνδυασμός διαφόρων πραγμάτων. Ένα από τα σημαντικότερα είναι το γεγονός πως το Τσαμπιονς Λιγκ είναι μία διοργάνωση τόσο απαιτητική, που πολλές φορές χρειάζεται να αλλάξεις την ιδέα που έχει προετοιμάσει για το παιχνίδι, κατά τη διάρκειά του.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού, η ικανότητα της Μπενφίκα, η τακτική, μας αναγκάζει να χειριστούμε το παιχνίδι εντελώς διαφορετικά. Τέτοια προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα τα λύνουμε εντελώς διαφορετικά. Όμως, στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να τα λύσουμε με αλλαγές, με στημένες φάσεις και με πράγματα τα οποία δεν είχαμε σκεφθεί.

Και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που καταφέρνουν να αλλάζουν την ψυχολογία τους ανάμεσα στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί στην Ελλάδα είμαστε πάρα πολύ μεγάλοι. Και στην Ευρώπη προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Αυτή η νοοτροπία που έχουν οι παίκτες, μας βοηθάει να είμαστε καλύτεροι. Τους αξίζουν συγχαρητήρια που καταφέρνουν να έχουν αυτή τη νοοτροπία και την ψυχολογία. Αυτό φαίνεται και στον κόσμο.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έχουμε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη δεν υπάρχει. Εκεί προσπαθούμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Και αυτό το κατακτάμε συνεχώς, κερδίζοντας πράγματα σε κάθε παιχνίδι.

Έχουμε, λοιπόν, καταφέρει να κερδίσουμε επτά βαθμούς στα παιχνίδια μας. Σύμφωνα με την εικόνα μας, είναι οι βαθμοί που αξίζαμε. Έχουμε δώσει τρία συνεχόμενα παιχνίδια, χωρίς να ηττηθούμε. Σιγά - σιγά πιστεύουμε πως βελτιωνόμαστε».

Λόγω των τραυματισμών ορισμένων ποδοσφαιριστών σας, στηριχθήκατε σε 14-15 παίκτες σε αυτά τα κρίσιμα ματς με τον Παναθηναϊκό και την Μπενφίκα. Μάλιστα, κάνατε μία αλλαγή στην ενδεκάδα του αγώνα με τους Πορτογάλους σε σχέση με το ντέρμπι της Λεωφόρου. Σήμερα, τι έχετε να πείτε για αυτούς τους παίκτες που μέσα σε τέσσερις ημέρες έπαιξαν στο «κόκκινο» και με πολύ πίεση;

«Θα πω ακριβώς το ίδιο πράγμα που είπα μετά το προχθεσινό ματς. Θέλω να τους συγχαρώ για την προσπάθειά τους. Με τα καλά αποτέλεσμα και τις νίκες, αυτή η κούραση θα περάσει πολύ πιο γρήγορα.

Όλοι οι παίκτες γνωρίζουν απ' την πρώτη ημέρα της παρουσίας τους στον Ολυμπιακό και τον Πειραιά πως αυτού του είδους οι δικαιολογίες δε θα περάσουν. Δεν υπάρχει κούραση και η δικαιολογία του δύσκολου προγράμματος, με τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι διαθέσιμοι και να προσφέρουν στην ομάδα οποιαδήποτε στιγμή τους ζητηθεί. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι και δε θα δεχθούμε δικαιολογίες, όπως η κούραση ή το δύσκολο πρόγραμμα.

Αν δεν επηρεάζει τον Σαλίνο, τον Μανιάτη ή τον Χολέμπας κάτι τέτοιο, γιατί να επηρεάζει οποιονδήποτε άλλον; Όλοι πρέπει να δουλεύουμε μαζί σαν σύνολο, συγκεντρωμένοι και με ομαδική δουλειά».

Δεν είναι μόνο η σωματική κόπωση. Υπάρχει και η ψυχολογική κόπωση. Πρέπει να καθαρίσει το μυαλό μετά από μία τόσο δύσκολη προσπάθεια. Σε αυτό το κομμάτι, πόσο δύσκολο είναι το έργο σας ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

«Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό. Είναι πολύ πιο σημαντική η ψυχική ξεκούραση από την σωματική. Ένα καθαρό μυαλό βοηθάει πολύ περισσότερο για να πέσεις μέσα σε όλες τις αποφάσεις της τακτικής και σε όλες τις αποφάσεις για την ενδεκάδα. Αυτή τη στιγμή εμείς το έχουμε πετύχει. Είμαστε με καθαρό μυαλό. Θέλουμε να έρθει το επόμενο παιχνίδι. Δεν σκεφτόμαστε καθόλου την κούραση απ' τα προηγούμενα παιχνίδια. Θέλουμε να παίξουμε απέναντι στον ΠΑΟΚ. Δουλεύουμε και είμαστε έτοιμοι για αυτό. Μετά από μία πολύ απαιτητική εβδομάδα, μπορούμε να πούμε πως η κούραση όχι απλώς δεν μας συγκρατεί, αλλά μας ωθεί για να προσπαθήσουμε ακόμη πιο πολύ. Κυρίως γιατί το μυαλό μας είναι στη θέση του».

Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ο βασικός σας αντίπαλο στο δρόμο προς τον τίτλο. Τι στοιχεία ξεχωρίζετε στο παιχνίδι του;

«Δεν είναι ο περσινός ΠΑΟΚ. Χωρίς αμφιβολία είναι καλύτερος. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ που πέρυσι αμφισβητήθηκε σε κάποια παιχνίδια. Φέτος είναι ένας δύσκολος και σκληρός αντίπαλος. Κανένα παιχνίδι δε θα είναι εύκολο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είναι μία ομάδα η οποία κάνει μία καταπληκτική χρονιά στην Ευρώπη. Εχει 7 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στον όμιλό του. Τον βοηθάει αυτό ενόψει του σημερινού του αγώνα. Είναι μία ομάδα η οποία στο πρωτάθλημα έχει κάνει μόνο ένα λάθος στο παιχνίδι που έχασε από τον Παναιτωλικό με 2-0.

Είναι μία ομάδα η οποία πολύ σύντομα θα είναι σαν εμάς. Πρέπει να προσπαθήσουμε γνωρίζοντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πραγματική ομάδα. Θα παίξουμε απέναντι σε μία πολύ σοβαρή ομάδα. Και μία ομάδα η οποία έχει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του προπονητή της, που είναι πάρα πολύ ισχυρή»

Θα ήθελα να μας πείτε δύο λόγια για τον προπονητή του ΠΑΟΚ.

«Είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει τόσο μεγάλο βιογραφικό, που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον σεβαστείς. Πιο πρόσφατο δείγμα δουλειάς του είναι στην Σάλκε. Ανέλαβε την ομάδα όταν ήταν χαμηλά και την ανέβασε πάρα πολύ ψηλά. Είμαι περήφανος που θα παίξω εναντίον του. Και πρέπει να είμαστε περήφανοι που τον έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Μία διευκρίνιση που αφορά στον Μιγκέλ Τόρες. Πότε υπολογίζετε να είναι σε θέση να αγωνιστεί; Και επιπλέον, αν ο Βάις θα είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπως και ο Μασάντο.

«Πιστεύουμε πως ο Μασάντο και ο Μιγκέλ Τόρες θα είναι έτοιμοι για να μας βοηθήσουν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Βάις έχει ένα κτύπημα που τον εμπόδισε να είναι στην αποστολή του αγώνα με την Μπενφίκα. Έχουμε τρεις ημέρες μπροστά μας. Είναι πολύς χρόνος στο ποδόσφαιρο ακόμα και για τον προπονητή».

Θα θέλατε να σχολιάσετε και την παρουσία του κόσμου την περασμένη Τρίτη στο Καραϊσκάκη, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές της αναμέτρησης με την Μπενφίκα;

«Μου είχε ζητηθεί να γράψω ένα μήνυμα για τον κόσμο στο machprogram του παιχνιδιού με την Μπενφίκα. Είχα πει ακριβώς αυτό: για πρώτη φορά αισθανόμαστε τόσο πολύ σαν ομάδα. Πως το κοινό είναι ένας βασικός παίκτης στα παιχνίδια μας. Και πως πάντα ξέρει πολύ καλά τον τρόπο για να στηρίζει την ομάδα. Έκανε ακριβώς αυτό που του ζητήθηκε. Και για αυτό χειροκροτήθηκε από τους παίκτες. Από την ένταση δεν κοιμήθηκα ούτε ένα λεπτό το βράδυ του αγώνα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αρκετοί από τους φιλάθλους μας, μετά από τόσο μεγάλη χαρά και τόση ένταση καθώς υποστήριζαν την ομάδα σε όλα τα λεπτά του παιχνιδιού, θα κοιμήθηκαν και εκείνοι πολύ λίγο. Δεν μπορώ να τους προπονήσω όλους. Αλλά αν κρίνω από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, τότε στηρίζομαι πάνω τους για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια».
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons