OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Έτοιμος για την Μπενφίκα... Η Αποστολή... Η Συνέντευξη Τύπου πριν την Μπενφίκα...

Την τελευταία του προπόνηση πριν από το αυριανό ματς με την Μπενφίκα έκανε σήμερα στο Ρέντη ο Ολυμπιακός. Το πρόγραμμα περιελάμβανε πολλή τακτική, στημένες φάσεις και δουλειά στην αμυντική και επιθετική λειτουργία με αντεπιθέσεις και κοντρολαρισμένο ρυθμό.


Μασάντο, Ντομίνγκεζ, Μπονγκ, Μιγκέλ Τόρες προπονήθηκαν κανονικά. Θεραπεία και ατομικό στο γήπεδο έκανε ο Ιμπαγάσα, ενώ θεραπεία έκανε ο Ολαϊτάν.

Αναλυτικά η αποστολή για το αυριανό ματς: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Χολέβας, Μανιάτης, Μανωλάς, Μασάντο, Μετζανί, Μήτρογλου, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σιόβας, Βάις, Γιαταμπαρέ.


Η Συνέντευξη Τύπου πριν την Μπενφίκα...




Αναλυτικά:

Μίτσελ

Θεωρείτε ότι το ματς είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με αυτό της Λισαβόνας; Είναι κοντά η ομάδα σας στην πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Champions League;

Φυσικά είναι τελείως διαφορετικό ματς. Ακόμα κι αν είχαμε κερδίσει στην Λισαβόνα, το αυριανό παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό. Δεν πρέπει να νιώθουμε καμία υπερβολική χαρά και καμία υπερβολική σιγουριά για το ματς. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περπατήσουμε στον ίδιο τρόπο και στον ίδιο δρόμο που περπατήσαμε στην Λισαβόνα και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το αυριανό. Όπως και να 'χει, εμείς προτιμούμε να σκεφτόμαστε το παρόν και όχι το μέλλον. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί με μία ενδεχόμενη νίκη. Θα σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε για να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Και παρόλο που κάναμε ένα μεγάλο ματς στην Λισαβόνα, αύριο τα πράγματα ξεκινούν από την αρχή και για τους δύο μας. Είμαστε ίσοι.

Συμφωνείτε με τον Σάμαρη που δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός ως ομάδα παίζει με περισσότερο πάθος από την Μπενφίκα; Πιστεύετε ότι το αυριανό ματς θα είναι εντελώς διαφορετικό με αυτό της Λισαβόνας;

Δεν ξέρω τι είπε ο Σάμαρης πριν, αυτό που ξέρω είναι ότι εμείς θέλουμε να είμαστε με περισσότερη ψυχή και πάθος. Όχι ότι στην πραγματικότητα δεν είμαστε, αλλά αυτό θέλουμε να δείξουμε αύριο. Δεν μένω σε αυτό που είδα πριν 15 μέρες στην Λισαβόνα. Θα ήταν μεγάλο λάθος να σκεφτούμε ότι είμαστε το φαβορί στο αυριανό παιχνίδι. Θα πρέπει να παίξουμε σε όλους τους τομείς όπως στην Λισαβόνα, αν το κάνουμε αυτό, τότε ναι. Έχουμε να κάνουμε με έναν ιστορικό σύλλογο, έναν καταπληκτικό σύλλογο και για αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ως προς την ευφορία.

Η Μπενφίκα ισοφάρισε με ένα λάθος του Ρομπέρτο. Όταν ήταν στην Μπενφίκα ο Ρομπέρτο έκανε πολλά λάθη. Πιστεύετε ότι θα επηρεαστεί αύριο από αυτό το γεγονός;

Δεν τον έχουμε δει να είχε επηρεαστεί στο ματς στην Λισαβόνα και δεν τον είδαμε καθόλου επηρεασμένο όσο είναι στην ομάδα μας. Είναι τερματοφύλακας υψηλού επιπέδου και ελπίζουμε αύριο - να μην χρειαστεί πολλές φορές αλλά αν χρειαστεί - να δείξει ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός στο φετινό UEFA Champions League έχει πετύχει πέντε γκολ σε κανονική ροή παιχνιδιού και όχι στα στημένα. Αντιθέτως έχετε δεχτεί γκολ μόνο από στημένες φάσεις. Κατά πόσο έχετε βελτιωθεί στον συγκεκριμένο τομέα μέσα από τις προπονήσεις;

Εμείς δουλεύουμε στις προπονήσεις πολύ τις στημένες φάσεις, όταν είναι υπέρ μας ή εναντίον μας. Στο παιχνίδι της Λισαβόνας δεχτήκαμε τέσσερα κόρνερ, από τα οποία μόνο στο ένα δεχτήκαμε απειλή. Δεν είμαστε δυσαρεστημένοι από αυτό το στοιχείο. Είμαστε σε καλό δρόμο παρόλο που συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάρα πολύ σε αυτό. Είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι παρόλο που στην Λισαβόνα παίξαμε πολύ ωραία, δεν εκτελέσαμε εμείς από την πλευρά μας πολλά κόρνερ. Το φυλάμε για αύριο.

Στην ιεραρχία των παιχνιδιών με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ ήταν στην πρώτη θέση η Μπενφίκα; Κι αν έχετε φτιάξει ειδικό σχέδιο σε περίπτωση που ανοίξουν πάλι οι ουρανοί αύριο;

Θα βρέξει πάλι; Έτσι λένε; (γέλια) Για εμάς το πιο σημαντικό παιχνίδι πάντα είναι το πρώτο που έχουμε. Σε αυτή την περίπτωση είναι η Μπενφίκα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να την προετοιμάζουμε για τις νίκες. Έτσι όπως κάναμε το προηγούμενο Σάββατο. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίζεις. Αν αύριο βρέξει, αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να μας φέρουν πιο γρήγορα τα αδιάβροχα απ' ό,τι στην Λισαβόνα. Κι επίσης ένα κοστούμι και μία γραβάτα.

Είχατε μιλήσει στην Λισαβόνα αρκετά για τον προπονητή της Μπενφίκα (σ.σ. είχε δηλώσει «ο καλύτερος παίκτης είναι ο προπονητής»). Υπάρχει κάποιος παίκτης της Μπενφίκα που δεν τον περιμένατε να είναι τόσο καλός και σας εξέπληξε;

Ναι, το είπα αυτό γιατί το πίστευα. Όλα όσα είπα επειδή τα πίστευα και για τον προπονητή, και για τον σύλλογο. Από εκεί και πέρα δεν με εξέπληξε η απόδοση κάποιου παίκτη. Στην Ευρώπη λίγο-πολύ οι σύλλογοι γνωριζόμαστε. Είναι το επάγγελμά μας και το χόμπι μας. Μας άρεσε πολύ ο τρόπος που παίξαμε στην Λισαβόνα και θέλουμε να το επαναλάβουμε αύριο.

Είναι έτοιμος για να παίξει αύριο ο Μασάντο;

Ο Πάολο την τελευταία εβδομάδα προπονείται καλά και στις τελευταίες δύο προπονήσεις κάνει κανονικά με την ομάδα. Σήμερα θα γίνει το τελευταίο τεστ. Τους θέλουμε όλους πανέτοιμους για να τους υπολογίζουμε για την αυριανή αναμέτρηση. Μακάρι να είναι έτοιμος ο Μασάντο.

Με την Παρί ο Ολυμπιακός ήταν εκρηκτικός στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος έπεσε. Μήπως το μεγαλύτερο κλειδί είναι η ισορροπία των ημιχρόνων και η όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των δυνάμεων;

Πιστεύω ότι με την Παρί υπήρχε ισορροπία. Απλώς παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δείξει τις δυνάμεις της και να βλάψει. Η ισορροπία μας στο UEFA Champions League είναι πολύ καλή, έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο, αλλά και μία ομάδα που δεν της επιτρέπεται να σταματήσει να πάρει ανάσα γιατί οι αντίπαλοί μας είναι πολύ καλοί.

Στο πρώτο ματς είδαμε έναν Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων του UEFA Champions League να μην κινδυνεύει καθόλου. Τι χρειάζεται για να έχουμε μία ανάλογη εικόνα; Έχετε πάρει τις αποφάσεις σας για την ενδεκάδα;

Αύριο η αποστολή θα περιλαμβάνει όλους τους ποδοσφαιριστές εκτός από τον Ολαϊτάν. Όλοι οι άλλοι θα είναι στη διάθεσή μας. Όμως παρόλο που έχω αποφασίσει την αποστολή και την ενδεκάδα, έχουμε ακόμα μία προπόνηση που μπορούν να συμβούν διάφορα. Αύριο θέλουμε να τα κάνουμε όλα όπως στην Λισαβόνα, με την έννοια ότι πρέπει να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι. Σε κανένα λεπτό του αγώνα δεν πρέπει να υπάρξει έλλειψη συγκέντρωσης. Αν το κάνουμε αυτό, τότε θα παρουσιάσουμε ένα ωραίο παιχνίδι. Και εμπιστευόμαστε τόσο πολύ τον Μήτρογλου, είναι πολύ σημαντικός παίκτης και βασιζόμαστε πάνω του και στο αυριανό ματς.

Ανδρέας Σάμαρης

Πόσο διαφορετικό περιμένεις το αυριανό παιχνίδι σε σχέση με αυτό στο Ντα Λουζ;

Τα δύο βασικά δεδομένα είναι ότι περιμένουμε την Μπενφίκα πολύ βελτιωμένη σε σχέση με την Πορτογαλία και το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ο κόσμος μας, το γήπεδό μας που μας δίνει δύναμη και μας δίνει πλεονέκτημα σε σχέση με το παιχνίδι στην Πορτογαλία.

Από πλευράς Ολυμπιακού και πίεσης πόσο διαφορετικό θα είναι το παιχνίδι;

Αυξάνει την πίεση λόγω του αποτελέσματος που φέραμε στην Λισαβόνα γιατί η τύχη είναι καθαρά στα χέρια μας για να κάνουμε όχι το τελικό, αλλά το μεγαλύτερο βήμα για την πρόκριση. Είναι μεγαλύτερη η πίεση στην ομάδα μας και για την Μπενφίκα που ήρθε για να τα παίξει όλα για όλα. Στο τέλος πιστεύω να είμαστε εμείς οι νικητές. Θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο και πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει.

Με νίκη ο Ολυμπιακός πιθανότατα σφραγίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι ένας τελικός για εσάς;

Θεωρώ είναι το σημαντικότερο που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Δύο παιχνίδια πριν το τέλος δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση, μαθηματικά τουλάχιστον. Θα είναι το μεγαλύτερο βήμα, όχι το τελικό. Θα έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια ώστε να πάρουμε και μαθηματικά την πρόκριση. Στον Ολυμπιακό είμαστε, και θυμόμαστε ότι ακόμα και με 10 βαθμούς η ομάδα είχε αποκλειστεί. Φέτος οι πιθανότητες είναι πολλές και είναι στα χέρια μας, ειδικά σε αυτό το παιχνίδι.

Είσαι βασικός στον Ολυμπιακό, κλήθηκες στην Εθνική, απολαμβάνεις την εμπιστοσύνη του προπονητή σου. Πώς βιώνεις όλο αυτό το διάστημα;

Η αλήθεια είναι ότι είχα πει και στη συνέντευξή μου όταν παρουσιάστηκα στην ομάδα, ήθελα να δώσω τα πάντα για να φανώ αντάξιος. Χρειάζομαι ακόμα μεγαλύτερη δουλειά για να συνεχίσω σε αυτό το επίπεδο και να βελτιωθώ. Αυτό που με έχει κάνει περήφανο είναι ότι έχω βελτιωθεί ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος με αυτή την ομάδα. Δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις, ώστε να διατηρηθώ και να ανεβάσω την αυτοπεποίθησή μου και να δικαιώσω τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο που με έχει στηρίξει πάρα πολύ στο ξεκίνημά μου στον Ολυμπιακό.

Τι πιστεύεις για την Μπενφίκα; Την φοβάστε;

Έχει αρκετούς παίκτες με ποιότητα. Είναι πολύ επικίνδυνη στην επίθεση. Θεωρώ ότι πρέπει να την προσέξουμε σαν σύνολο. Όλοι εδώ ξέρουμε ότι έχασε τρεις τίτλους στα τελευταία λεπτά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα 90 λεπτά για να μην κάνει τη ζημιά, γιατί μπορεί να πετύχει ανά πάσα στιγμή το γκολ. Την σεβόμαστε, αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Είχες την ευκαιρία να μιλήσετε με τον Σαβιόλα για την Μπενφίκα; Και αν ναι, τι σου είπε;

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση, μας είχε μιλήσει και ο Χαβιέρ, και ο Ρομπέρτο. Μας είχαν πει ότι έχει δυνατή έδρα και δικαιώθηκαν, αλλά γενικότερα ότι είναι καλή ομάδα που ό,τι παίκτες έχει παραμένει σε υψηλά επίπεδα στην Ευρώπη. Είναι διαφορετική ομάδα από τότε που έπαιζαν, αλλά παραμένει ψηλά. Μας έλεγαν ότι ανά πάσα ώρα μπορούν να μας κάνουν τη ζημιά.

Σε ποια σημεία υπερτερείτε από την Μπενφίκα και πόσο σημαντικό ενόψει του αυριανού αγώνα ήταν η νίκη σας στο ντέρμπι;

Σίγουρα η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν ένα πολύ μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ για εμάς για τα ματς που ακολουθούν. Θα έλεγα ότι υπερτερούμε στο πάθος, στη δύναμη, στην ένταση που βγάζουμε στο παιχνίδι μας. Θεωρώ ότι έχουμε έναν επιθετικό παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Κώστας Μήτρογλου. Θεωρώ ότι έχουμε πολύ σημαντικές μονάδες, έμπειρους ποδοσφαιριστές και έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Γενικότερα ως ομάδα αν είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε και ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας, νομίζω ότι υπερτερούμε ως σύνολο από την Μπενφίκα.

Για να δείτε το photostory από την Συνέντευξη Τύπου πατήστε ΕΔΩ.

Για να δείτε το video με τις δηλώσεις του Ανδρέα Σάμαρη στην Συνέντευξη Τύπου πατήστε ΕΔΩ.

Για να δείτε το video με τις δηλώσεις του Μίτσελ την Συνέντευξη Τύπου πατήστε ΕΔΩ.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons