OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 (90' ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ)

Με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 90', ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Λεωφόρο σε αγώνα πρωταθλήματος, μετά από 30 χρόνια. "Σούπα" το πρώτο ημίχρονο, εξαιρετικός ρυθμός στην επανάληψη με αρκετές ευκαιρίες. Αρκετές διακοπές και εντάσεις, ενώ μικροτραυματισμό αποκόμισε από βεγγαλικά ο Πράνιτς και παραλίγο ο Μίτσελ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός (72' Αμπεΐντ), Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (85' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (90+2' Εντινγκά), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου.
Γκολ: 90' Μήτρογλου

Κίτρινες: 22' Ζέκα, 25' Πράνιτς, 30' Λαγός / 37' Ρομπέρτο

Ο αγώνας

Αναστασίου Vs Μίτσελ

Τόσο ο Έλληνας προπονητής, όσο και ο Ισπανός αποφάσισαν να ξεκινήσουν με δύο φορ στην ενδεκάδα. Ο μεν Παναθηναϊκός είχε τον Φιγκερόα και τον Μπεργκ, ενώ ο δε Ολυμπιακός τον Σαβιόλα και τον Μήτρογλου. Στις υπόλοιπες θέσεις, ξεκινώντας από τον γηπεδούχο, είχαμε τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ, τον Νάνο αριστερά, τους Ρισβάνη και Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας, τον Μέντες μαζί με τον Λαγό και τον Ζέκα στα χαφ, τον Πράνιτς σε ελεύθερο ρόλο και μπροστά τους επιθετικούς που σας προαναφέραμε. Από την άλλη πλευρά, Μανωλάς και Σιόβας ήταν σέντερ μπακ, Σαλίνο δεξιά, Χολέμπας αριστερά, Μανιάτης και Σάμαρης ήταν αμυντικά χαφ, ο Κάμπελ έπαιξε δεξιά στην επίθεση, ο Φουστέρ αριστερά και μπροστά το γνωστό δίδυμο.

Πρώτο πιάτο, σούπα

Όπως στα περισσότερα ντέρμπι "αιωνίων" τα τελευταία χρόνια έτσι και σ' αυτό, οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό και γενικά το θέαμα δεν ήταν καλό. Στα πρώτα λεπτά οι "πράσινοι" και οι "κόκκινοι" έψαχναν τα πατήματά τους, ενώ έδειχναν μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα. Λογικό... Το παράλογο ή για την ακρίβεια το δυσάρεστο, ήταν το παιχνίδι που βλέπαμε. Σκληρό, με αρκετές μονομαχίες και αρκετές διακοπές, αφού ο Μάνταλος προτίμησε να σφυρίζει το παραμικρό. Από ποδόσφαιρο; Λίγα πράγματα..

 
Οι "αιώνιοι" δεν έδειχναν διάθεση να ρισκάρουν και έτσι οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Ο Ολυμπιακός είχε μια μικρή υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Ακόμα και στις ευκαιρίες τα πράγματα ήταν ισορροπημένα. Στο 15' ο Μήτρογλου πετάχτηκε με το κεφάλι αλλά ο Καπίνο έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 44' ο Μέντες βγήκε απέναντι από τον Ρομπέρτο, όμως το πλασέ του ήταν ακίνδυνο. 0-0, με τις δύο ομάδες να γέρνουν. Ο μεν ΠΑΟ έπαιζε από τα αριστερά με Νάνο-Ζέκα, ο δε Ολυμπιακός κυρίως από τα δεξιά με Σαλίνο-Κάμπελ.

Δεύτερο απολαυστικό πιάτο, αλλά με διακοπές

Στην επανάληψη το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό με τη μπάλα πάνω-κάτω, όμως εξωαγωνιστικά είχαμε τα γνωστά και δυσάρεστα παρατράγουδα. Ο Μάνταλος σταμάτησε για λίγα λεπτά το ματς, ενώ λίγο αργότερα ο Πράνιτς αποκόμισε τραύμα από μια κροτίδα. Ας μιλήσουμε όμως για ποδόσφαιρο... Ο Ολυμπιακός μπήκε ελαφρώς καλύτερα από τον Παναθηναϊκό και στο 51' δημιούργησε την πρώτη φάση, με τον Σίλντενφελντ όμως να προλαβαίνει σωτήρια προ του Μήτρογλου. Οι "πράσινοι" ήταν άκρως επικίνδυνοι στην αντεπίθεση και σε μια τέτοια, ο Πράνιτς έκανε με τη μια το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πλέον βλέπαμε ποδόσφαιρο...

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Πειραιωτών έλαβε χώρα στο 60', με τον αφύλαχτο Μήτρογλου να παίρνει την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση, όμως ο Καπίνο έδιωξε εντυπωσιακά και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Η απάντηση του "τριφυλλιού" ήρθε δέκα λεπτά αργότερα (70'), με τον Φιγκερόα να βγαίνει απέναντι από τον Ρομπέρτο, όμως ο Αργεντινός ήταν άστοχος.

Όσο για τους προπονητές, ο Μίτσελ προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του και μέχρι το 66' έκανε δύο από τις τρεις αλλαγές του, με τους Βάις και Γιαταμπαρέ να αντικαθιστούν τους Σαβιόλα και Κάμπελ. Από την άλλη πλευρά, ο Αναστασίου ήταν άκρως ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το πάθος των παικτών του και έκανε την πρώτη του κίνηση στο 72', βάζοντας τον Αμπεΐντ στη θέση του Λαγού.

Ο Μήτρογλου "χτύπησε" στο τέλος (0-1)

Τα λεπτά περνούσαν, το 0-0 δεν άλλαζε κι όπως είναι λογικό οι δύο ομάδες ήταν πολύ πιο επιφυλακτικές. Όποιος δεχόταν το γκολ θα έχανε το ντέρμπι και έτσι η πρώτη σκέψη των "αιωνίων" ήταν η άμυνα. Κι ενώ όλα έδειχναν πως δύσκολα κάτι θα αλλάξει, ο Μήτρογλου σκόραρε στο 90'. Ο Έλληνας επιθετικός απέναντι σε δύο αμυντικούς πάσαρε στον Φουστέρ, εκείνος έδωσε ξανά στον Μήτρογλου και το πλασέ του τελευταίου, κατέληξε στα δίχτυα του Καπίνο. Στη τρίτη ευκαιρία, ο φορ του Ολυμπιακού ήταν εύστοχος και έφερε την ομάδα του αγκαλιά με τη νίκη.

Οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου πάντως δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν κανονικά την προσπάθειά τους, έδειξαν το ίδιο πάθος και στο 92' θα μπορούσαν να πετύχουν την ισοφάριση, αν η κεφαλιά του Σίλντενφελντ ήταν εύστοχη. Το σκορ πάντως δεν άλλαξε, οι παίκτες του Ολυμπιακού έφυγαν με το τρίποντο και με αρκετή ταχύτητα προς τα αποδυτήρια, αφού τα βεγγαλικά έπεφταν βροχή.

ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...
90ο λεπτό: Ο Μήτρογλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παναθηναϊκού.

H ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ, Κάμπελ, Σαβιόλα, Μήτρογλου...

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρομπέρτο θα είναι στο τέρμα, ο Σαλίνο δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς και Σιόβας στο κέντρο της άμυνας... Οι Σάμαρης και Μανιάτης θα είναι οι δύο χαφ, με τον Κάμπελ και τον Φουστέρ στα δύο άκρα. Ο Σαβιόλα θα κινείται πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου...

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ρισβάνης, Σιλντενφελντ, Ζέκα Πράνιτς, Μέντες, Λαγός, Φιγκερόα, Μπεργκ.
Ο Γιάννης Αναστασίου, επιλέγει Καπίνο στο τέρμα. Ο Τριανταφυλλόπουλος δεξιά, ο Νάνο αριστερά και οι Ρισβάνης και Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας...  Οι Ζέκα, Πράνιτς, Μέντες και Λαγός θα είναι στη μεσαία γραμμή, με τους Φιγκερόα και Μπεργκ να είναι στην επίθεση των "πρασίνων".
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons