OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Να σκοράρω στο ντέρμπι...

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα μίλησε στην κάμερα της NOVA για το "αιώνιο" ντέρμπι. Ο Αργεντίνος σταρ έχει αγωνιστεί στο ντέρμπι Ρίβερ - Μπόκα και στο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος Ρεάλ - Μπαρτσελόνα ωστόσο, ανυπομονεί να αγωνιστεί εναντίον του Παναθηναϊκού στο κλασικό ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Διαβάστε τις δηλώσεις του...

Χαβιέρ, πόσο ιδιαίτερο είναι για εσένα το πρώτο σου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα;

"Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και ιδιαίτερα τα ντέρμπι. Είναι πολύ όμορφα παιχνίδια για να αγωνιστεί κανείς. Είναι αγώνες που τους περιμένει όλος ο κόσμος. Σε αυτό το ματς θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, όπως κάνουμε μέχρι στιγμής. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να δώσουμε τη σημασία που του αξίζει. Όλος ο κόσμος το αναμένει εδώ και πολύ καιρό. Και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη, ώστε να διατηρήσουμε τη βαθμολογική διαφορά και να παραμείνουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας".

Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για τον φετινό Παναθηναϊκό, μετά από εννέα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και δύο ματς για το κύπελλο Ελλάδας που έδωσε με τον Εργοτέλη;

"Είναι μία ομάδα, η οποία αν και δεν έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, προοδεύει συνεχώς. Βλέπουμε, λοιπόν, πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν στην αρχή. Είναι μία ομάδα η οποία θέλει οπωσδήποτε να συνεχίσει καλά. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Αυτό το παιχνίδι έχει έξτρα κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Για εμάς, διότι θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη θέση στη βαθμολογία, Και για εκείνους είναι πολύ σημαντικό το να κερδίσουν μία σημαντική ομάδα όπως είναι η δική μας. Ελπίζουμε να γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, απ' τη στιγμή κατά την οποία οι δύο ομάδες θα έχουν κίνητρο για να παίξουν καλά και να κερδίσουν".

Στην επίθεση των αντιπάλων σας παίζει ο Φιγκερόα. Φαντάζομαι θα έχεις ευχάριστες αναμνήσεις απ' την συνύπαρξή σας,, καθώς το 2004 είχατε κατακτήσει με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες της Αθήνας.

"Ναι, ναι με τον Λούτσο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω πολύ καλές προσωπικές σχέσεις. Πέρα απ' το ότι μοιραζόμαστε πάρα πολλές κοινές αναμνήσεις. Επομένως του εύχομαι τα καλύτερα. Θα είναι πάρα πολύ ευχάριστο το γεγονός πως θα τον ξαναδώ σύντομα από κοντά. Θα είναι πολύ όμορφο αυτό".

Εσύ έχεις εμπειρία απ' τα ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ, αλλά και της Ρίβερ Πλέιτ με την Μπόκα Τζούνιορς. Θεωρείς πως υπάρχουν ομοιότητες με το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος;

"Ναι, είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχεις σε ένα ντέρμπι. Στην Ισπανία γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Στην Αργεντινή και ιδιαίτερα στην Λατινική Αμερική, γιατί όλοι ξέρουν τι σημαίνει το παιχνίδι ανάμεσα στην Ρίβερ και την Μπόκα. Κυρίως γιατί βλέπουμε πως οι φίλαθλοι προετοιμάζονται όλη την εβδομάδα για αυτό το ματς. Παρόλο που έχω εμπειρία από άλλα ντέρμπι και άλλα πρωταθλήματα, ανυπομονώ να ζήσω και το ελληνικό ντέρμπι. Θα είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Ελπίζω να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι το οποίο όλοι θα το απολαύσουν".

Είναι μοναδικό, ιδιαίτερο το αίσθημα του να σκοράρεις σε τέτοια ματς;

"Είναι πολύ σημαντικό το να σκοράρεις σε ένα ντέρμπι. Πρώτον, για το συναίσθημα που σου δημιουργείται. Αλλά κυρίως για το πώς νιώθει ο κόσμος. Γιατί σε ένα τέτοιο ματς είναι πολύ σημαντικό ένα γκολ. Ο κόσμος το απολαμβάνει πολύ περισσότερο. Είναι κάτι το οποίο θα το θυμούνται όχι μόνο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά ίσως και για πολλά χρόνια μετά. Επομένως, ελπίζω να συνεισφέρω στην ομάδα μου. Και ελπίζω να μπορέσω να σκοράρω σε αυτό το ματς".

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς όλους όσοι βρεθούν το Σάββατο στις εξέδρες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αλλά και σε όσους το παρακολουθήσουν τηλεοπτικός απ' τα κανάλια novasports;

"Θέλω, να στείλω ένα μήνυμα προς τους φιλάθλους μας. Θα κάνουμε τα πάντα και θα παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Αυτό θα είναι ένα ευχαριστώ για την υποστήριξη του κόσμου προς την ομάδα μας. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να τους δώσουμε μία μεγάλη χαρά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλοί στο παιχνίδι και να τους αφιερώσουμε τη νίκη". 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons