OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Καλύτερα να ζητήσει ο Ρομπέρτο από τον πρόεδρο να μείνω στον Ολυμπιακό...

Απίστευτη ατάκα του προπονητή των ερυθρόλευκων όταν ρωτήθηκε αν θα εισηγηθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη να αποκτηθεί μόνιμα ο Ισπανός τερματοφύλακας από την Ατλέτικο Μαδρίτη.

Την αποθέωση, όχι μόνο από συμπαίκτες και αντιπάλους, αλλά και από τον ίδιο του τον προπονητή, γνώρισε ο Ισπανός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, μετά την «επική» του εμφάνιση στο χθεσινοβραδινό 1-0 των «ερυθρόλευκων» επί της Μπενφίκα στο «Καραϊσκάκη».

Με την εμφάνισή του αυτή, ο Ρομπέρτο, που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης, εξιλεώθηκε για το λάθος του στο «Ντα Λουζ», όταν από κακή του έξοδο, η Μπενφίκα είχε ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό σε 1-1, στερώντας του μια πολύτιμη νίκη. Χθες, όμως, φάνηκε πως είχε έρθει η ώρα της ρεβάνς...

Το ερώτημα που απασχολεί τον κόσμο των Πειραιωτών είναι, βέβαια, εάν η ομάδα τους μπορεί και προτίθεται να κρατήσει στις τάξεις της τον Ισπανό πορτιέρο, ακόμα και μετά τη λήξη της περιόδου δανεισμού του, το καλοκαίρι του 2014.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, ο συμπατριώτης του Ρομπέρτο, τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, ήταν απολαυστικός: «Όταν τελειώσει η σεζόν θα δούμε τι θα γίνει με τον Ρομπέρτο, που είναι δανεικός. Μακάρι να μείνει και θα το ήθελα πολύ. Δεν έχω δει ακόμα τον πρόεδρο για να κάνω εισήγηση, αλλά ίσως για μένα θα ήταν καλύτερο να ζητήσει ο Ρομπέρτο να μείνει ο προπονητής».

«Δεν ξέρω αν είναι παραπάνω από άγιος ο Ρομπέρτο, αλλά σίγουρα είναι ένας εξαιρετικός γκολκίπερ» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε ο Μίτσελ: «Ο τερματοφύλακάς μας απόψε ήταν μεγαλείο! Ήταν απίστευτος και του χρωστάμε τη νίκη. Στο τέλος του αγώνα μπήκα στο γήπεδο και τον αγκάλιασα, γιατί ήξερα ότι υπέφερε. Ήταν όμως μια ρεβάνς για την εποχή που ήταν τερματοφύλακας εκεί και απέδειξε ότι είναι πολύ καλός. Τον ευχαρίστησα και του είπα ότι τον καλώ σπίτι μου, για να του κάνω το τραπέζι».


Από την πλευρά του, μετά τη λήξη της αναμέτρησης και τις «απαντήσεις» που είχε δώσει εντός αγωνιστικού χώρου, ο Ρομπέρτο ζούσε στο δικό του κόσμο... Αφού έπεσε στις αγκαλιές όλων των συμπαικτών του και του προπονητή του, πήγε προς την πλευρά των Πορτογάλων φωτορεπόρτερ και τους έδειχνε το νούμερο της φανέλας του! «Να δω τώρα τι θα γράψετε για μένα» φώναζε, αντιδρώντας έτσι στη σκληρή κριτική που δέχτηκε στο πρώτο παιχνίδι με την Μπενφίκα, στο «Ντα Λουζ».

Πάντως, ο Ισπανός τερματοφύλακας παραδέχτηκε λίγο αργότερα ότι δεν ήταν θέμα εκδίκησης η μεγάλη εμφάνιση που πραγματοποίησε, απλά έκανε σωστά τη δουλειά του: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν άσχημες και καλές βραδιές. Ο Τύπος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εμάς σαν επαγγελματίες πρέπει να μην μας αγγίζουν αυτά. Αυτή η νίκη είναι βραβείο και δώρο για όλη την δουλειά που κάνει η ομάδα».

Και πρόσθεσε: «Ηταν μία βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ, μια μεγάλη βραδιά! Και σε τέτοιες βραδιές, αυτά συμβαίνουν. Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, που ευχαριστήθηκε όποιος το είδε και ειδικά οι δικοί μας φίλαθλοι, που στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη».

«Ρομπέρτο αλάνι, για πάντα στο λιμάνι»

Όσο για το σύνθημα, «Ρομπέρτο αλάνι, για πάντα στο λιμάνι», που τραγουδούσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, ο 27χρονος γκολκίπερ σχολίασε: «Κατάλαβα πως οι φίλοι της ομάδας μου έλεγαν κάτι για μένα, αλλά δεν ήξερα τι ήταν αυτό. Ο,τι καλύτερο είναι η αναγνώριση των φιλάθλων, χαίρομαι γι' αυτό που έζησα. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον, τώρα θέλω να είμαι γερός και να δουλεύω για να βοηθώ την ομάδα. Αν στο τέλος της χρονιάς οι συνθήκες είναι ανάλογες, θα το δούμε τότε» κατέληξε ο Ισπανός τερματοφύλακας.

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος τεχνικός της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζεσούς, που συνεργάστηκε για ένα χρόνο (2010-11) με τον Ισπανό τερματοφύλακα στο «Ντα Λουζ», έδειξε εμμέσως να παραδέχεται το λάθος του... «Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τερματοφύλακα να τα πιάνει όλα. Εχει κάνει σίγουρα την καλύτερή του εμφάνιση. Έδειξε τη μεγάλη του αξία με τις απίστευτες αποκρούσεις του» σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

Αμέσως μετά, πάντως, έσπευσε να... αναθεωρήσει, εμμένοντας στις αρχικές του απόψεις: «Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου. Έκανε πολλά λάθη τότε, όπως φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι. Όμως, απόψε μου έδειξε ότι είναι ένας καλός τερματοφύλακας και ουσιαστικά ήταν μια απάντησή του προς εμένα. Επίσης, αποδείξαμε ότι η Μπενφίκα βγάζει πολύ καλούς παίκτες και τερματοφύλακες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons