OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

«Ευκαιρία η απουσία του Μήτρογλου»...

Για τον Ολυμπιακό χωρίς το πιο «καυτό» του όνομα, τον Κώστα Μήτρογλου, μίλησε σε συνέντευξή του στη Nova ο Μίτσελ.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε ακόμη σε μια άγνωστη στους περισσότερους περιπέτεια της υγείας του την παραμονή του μεγάλου αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και τον προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα, τον Εργοτέλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Κύριε Μίτσελ, αρχικώς θα μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω κάτι προσωπικό: αληθεύει ότι την παραμονή του αγώνα με την Παρί, νοσηλευτήκατε για λίγες ώρες σε νοσοκομείο του Παρισιού λόγω αδιαθεσίας; Τι ακριβώς συνέβη και πως είναι τώρα η κατάστασή σας;

«Ναι, είναι αλήθεια. Είχα κάποιο πρόβλημα το οποίο ήταν προϊόν της εγχείρισης που είχα κάνει τελευταία. Πέρασα τη νύχτα στο νοσοκομείο. Όμως, σας υπόσχομαι πως ήμουν παρέα με τον γιατρό μας και τον κύριο Καρεμπέ.
Το γεγονός πως δεν το κατάλαβε κανένας, σημαίνει ότι το κάλυψαν καλά»

Γιατί ζητήσατε από τους ανθρώπους της ομάδας να μην το μάθουν οι παίκτες σας;

«Όχι, δεν το έμαθαν οι παίκτες μου. Όπως είδατε και εσείς πριν, ο Ρομπέρτο μόλις τώρα το έμαθε. Και αυτό είναι η απόδειξη. Ήταν κάτι προσωπικό που δεν είχε να κάνει με τον αγώνα. Επομένως δεν ήθελα να τα μπλέξω».

Τώρα αισθάνεστε καλά;

«Ναι, αισθάνομαι πολύ καλά τώρα. Δεν ήταν κάτι σοβαρό. Και επίσης αισθανόμουν πολύ καλά όταν βγήκα από το νοσοκομείο».

Η συζήτηση μας θα έχει και άλλο ιατρικό θέμα. Αφορά στον τραυματισμό του Μήτρογλου. Πότε υπολογίζετε να είναι στη διάθεσή σας και πόσο η απουσία του δυσχεραίνει τα πλάνα σας για τη συνέχεια;

«Ναι, είναι μία κακή είδηση το γεγονός πως ένας παίκτης είναι τραυματίας. Όμως τώρα δε θα ξοδέψω ενέργεια στο να σκεφτόμαστε τι έχει συμβεί, αλλά και τι θα συμβεί με τον Μήτρογλου. Θα ξοδέψουμε την ενέργειά μας για να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο οι αντικαταστάτες του θα τον αντικαταστήσουν όσο το δυνατόν με καλύτερο τρόπο.
Είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Ίσως είναι ένας παίκτης - κλειδί για την ομάδα μας. Όμως, επίσης και εμείς είμαστε μία ομάδα. Και αυτό λέω πάντα στους παίκτες μου. Θα συμπεριφερθούμε σαν ομάδα όποιος και αν λείπει. Λυπούμαστε πάρα πολύ για αυτόν. Όμως, δε θα μας λείψει καθόλου μέσα στο γήπεδο. Και αυτό είναι μία ακόμη ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι είμαστε μία ομάδα».

Για την Ευρώπη, πλην του Σαβιόλα και του Ολαϊτάν, σκέφτεστε και κάποιο εναλλακτικό σχέδιο για την επίθεση;

«Ναι, τώρα ίσως μία απ' τις επιλογές μας να είναι ο Κάμπελ. Είναι ο Σαβιόλα, ο Ολαϊτάν. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια λύση και θα τη βρούμε γρήγορα.

Και σίγουρα ούτε καν θα αποτελέσει δικαιολογία η απουσία του Μήτρογλου. Εμείς θα προκριθούμε απέναντι στην Άντερλεχτ. Ξέρουμε πως μπορούμε να προκριθούμε. Και θα τα καταφέρουμε».

Αλήθεια, πως ήταν οι ποδοσφαιριστές σας στην πρώτη προπόνηση, μετά τη μεγάλη προσπάθεια στη Γαλλία;

«Τους είδα σε καλή κατάσταση. Ήταν μεταξύ στεναχώριας και θυμού. Αυτό δείχνει πως πραγματικά ήθελαν να κερδίσουν. Είναι μία απόδειξη ότι θέλουν να είναι καλύτεροι στην Ευρώπη. Δουλέψαμε πολύ σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού. Όμως, σε μερικά άλλα χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Και αυτός είναι ο λόγος που ηττηθήκαμε. Σε αυτό θέλουμε να δουλέψουμε. Το πώς θα διαχειριζόμαστε τα παιχνίδια αυτά».

Τι σημαίνει για τις δυνατότητες του Ολυμπιακού το γεγονός πως πηγαίνει στην έδρα μίας ομάδας η οποία φιλοδοξεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και την κοιτάζει στα «μάτια»;

«Αν τον Ιούλιο που ξεκίνησε η προετοιμασία, μου έλεγαν ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε θα κοιτάζαμε την Παρί Σεν Ζερμέν στα μάτια, που είναι μία τόσο δύσκολη ομάδα και ότι θα είχαμε πίσω μας την Μπενφίκα, παίζοντας την πρόκριση εμείς αντί για την Μπενφίκα στο τελευταίο ματς στην έδρα μας απέναντι στην Αντερλεχτ, σίγουρα θα υπέγραφα για αυτό. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές μου. Πιστεύω πως μπορούμε να περάσουμε. Και θα τα καταφέρουμε.

Αυτό τους είπα στο ημίχρονο. Ότι κοίταζαν στα μάτια την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά την κοίταζαν με θαυμασμό. Έπρεπε να την κοιτάζουν με σεβασμό και όχι με θαυμασμό. Για το λόγο αυτό βελτιώθηκε η κατάστασή μας στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτά που είπα πριν για την ομάδα, τα ανέφερα σαν άνθρωπος και όχι σαν προπονητής. Διότι αν τα πω σαν προπονητής, θα ήταν σα να μιλάω καλά για τον εαυτό μου. Πραγματικά, θαυμάζω τους ποδοσφαιριστές μου ως άνθρωπος».

Επιστροφή στο πρωτάθλημα. Για τον Εργοτέλη ποια είναι η άποψή σας;

«Ο Εργοτέλης είναι μία ομάδα - έκπληξη φέτος. Δεν την είχα παρακολουθήσει πέρυσι, επειδή ήταν στη δεύτερη κατηγορία. Όμως, φέτος, πιστεύω ότι κάνει πολύ καλή δουλειά. Αυτή τη στιγμή έχουν ορισμένες ελλείψεις για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Όμως, είναι μία ομάδα που κάνει καλά πράγματα, με καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι μία ομάδα την οποία αξίζει να παρακολουθούμε».

Πάντως, όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού ασχολείται με το ματς κόντρα στην Αντερλεχτ. Υπάρχει κίνδυνος αποπροσανατολισμού από τις υποχρεώσεις σας στο πρωτάθλημα;

«Ναι, είναι φυσιολογικό να υπάρχει μία τέτοια άποψη. Όμως, εμείς ξέρουμε τι είναι σημαντικό. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Το ίδιο συνέβη και νωρίτερα στην περίοδο. Είναι λογικό να μιλάει ο κόσμος για την Αντερλεχτ, γιατί είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα. Όμως, τέτοιες ευκαιρίες είχαμε και πιο πριν. Και πάντα γινόταν το ίδιο. Και όταν παίζαμε με την Παρί Σεν Ζερμέν ή την Μπενφίκα, σκεφτόμασταν αυτά τα παιχνίδια. Όμως, ξέρουμε ότι είναι σημαντικό να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons