OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Από την Άρσεναλ στο Θρύλο...

Στις δύσκολα οικονομικά εποχές που ζούμε οι μεγάλες δαπάνες για μεταγραφές και ο ερχομός ηχηρών ονομάτων στη χώρας μας είναι λογικό να περιοριστούν. Από τη μία  σίγουρα το φίλαθλο κοινό, μπορεί να θλίβεται για το παραπάνω, από την άλλη βέβαια, είναι μια καλή ευκαιρία για να αναπτυχθούμε εκ των έσω. Και όταν λέμε εκ των έσω εννοούμε φυσικά τις ακαδημίες μας, καθώς είναι γνωστό πως στη χώρα μας υπάρχει πλούσιο ταλέντο στις μικρές ηλικίας το οποίο δυστυχώς. μένει ταλέντο.  Ένας από τους ανθρώπους που δείχνει να ασχολείται αρκετά με το συγκεκριμένο κομμάτι δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ελλάδας έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα των υποδομών και αυτό φαίνεται πως ισχύει και με την περίπτωση που θα ασχοληθούμε εμείς.


ΕΝΑΣ 12ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ''ΑΡΕΣΕΙ'' ΠΑΝΤΟΥ

Ο λόγος για τον 12χρονο Φώτη Κοτζαμάνη, ο οποίος  βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταγραφή του στα τμήματα υποδομών του Ολυμπιακού. Θα σκεφτείτε και μια η διαφορετικότητα του για την ηλικία του. Η διαφορετικότητα του είναι πως ο μικρός κατάφερε να δοκιμαστεί μέχρι την Άρσεναλ για περίπου μία εβδομάδα και ενώ οι Άγγλοι θέλησαν να τον πάρουν εσώκλειστο, εκείνος το αρνήθηκε! Όχι και για ένα νεαρό Ελληνόπουλο! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ

Ο Φώτης έχει γεννηθεί την 1η Φεβρουαρίου του 1999. Με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε να ασχολείται στα επτά του χρόνια, όταν τον Απρίλιο του 2006, ξεκίνησε να προπονείται με τα τμήματα υποδομής του Δάσους Χαϊδαρίου. Ο Φώτης που είναι και ανεπτυγμένος για την ηλικία του (περίπου 1,70) δεν άργησε να ξεχωρίσει από τα άλλα παιδάκια και φαινόταν ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω.  Αυτό έγινε τον Νοέμβριο του 2010, όταν ο Φώτης αποφάσισε να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να μεταπηδήσει στη σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στον Ελαιώνα. Ο μικρός είναι κατά κύριο λόγο αριστερό χαφ, αλλά λόγω της πολύ καλής τεχνικής του κατάρτισης, μπορεί να αγωνιστή με ευκολία και στον άξονα, αλλά και ως μπακ. Η μεταπήδηση του στον Ελαιώνα ήταν η αρχή των πάντων.


Ο <<ΕΛΑΙΩΝΑΣ>> ΚΑΙ Η ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ

Ο πρωταγωνιστής μας λοιπόν, ξεκινάει να προπονείται από την 1η Δεκεμβρίου στη σχολή του Ολυμπιακού με τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας. Τρακαρισμένος τις πρώτες ημέρες, δεν κάνει αυτό που έχει μάθει συνήθως. Το κάνει όμως με το πέρασμα του καιρού, τραβώντας πάνω του αρκετά βλέμματα, τα οποία του έδωσαν το κλειδί για να περάσει τις πύλες του Ρέντη. Έτσι και έγινε. Ο μικρός αφού έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του σε προπονήσεις και παιχνίδια στον Ελαιώνα, μαζί με κάποιους συμπαίκτες του, από τις αρχές Απριλίου, μέχρι τα τέλη ΜαΪου, πέρασαν από το μικροσκόπιο των ανθρώπων των ακαδημιών στου Ρέντη, οι οποίοι εντός των καλοκαιρινών μηνών θα αποφασίσουν ποιους θα αποκτήσουν. Πρόσφατα μάλιστα, ο μικρός πήρε μέρος και στο Κάμπ στο Σοφικό της Κορίνθου, στο οποίο οι άνθρωποι των ερυθρολεύκων είχαν την ευκαιρία τον τσεκάρουν και πάλι. Κάνει και ο Φώτης και η οικογένεια του, τη δική τους υπομονή.

ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΤΟ ΕΜΪΡΕΙΤΣ

Και όμως ο Φώτης Κοτζαμάνης που να φανταζόταν ότι θα κλείσει μία πόρτα σαν αυτή της Άρσεναλ και θα του ανοιχτεί τόσο γρήγορα, αυτή του Ολυμπιακού. Ίσως και καλύτερα όπως λέει ο μικρός, αφού σύμφωνα με το περιβάλλον του είναι ''κολλημένος'' με το Θρύλο. Τον Ιούνιο του 2010 ο Φώτης βρέθηκε για μία εβδομάδα περίπου στο κάμπ που διοργάνωνε η Άρσεναλ στο Λουτράκι στο οποίο μάλιστα διατηρεί υψηλού επιπέδου ακαδημίες, για όλη τη διάρκεια της σεζόν με Άγγλους προπονητές. Ο Φώτης ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος του Κάμπ. Οι Άγγλοι προπονητές τον βράβευσαν φυσικά για αυτή του την επιτυχία και του έδωσαν υποτροφία για να το Λονδίνο και το Έμιρειτς.  <<Βράβευση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος προπονήσεων και αγώνων του Camp από την Arsenal με την ευγενική χορηγία της Intersport ως «Πολυτιμότερου παίκτη) - Υποτροφία στο Residential Camp στο Λονδίνο, Αγγλία 01-06 Αυγούστου 2010 - Συμμετοχή στο Arsenal Residential Camp, Sparsholt College, Winchester, Hampshire, U.K.  σε πρόγραμμα που περιέλαβε συμμετοχή σε  προπονήσεις για την ανάπτυξη της τεχνικής και της τακτικής ποδοσφαίρου, διατροφικές και φυσιολογικές συμβουλές για την βελτίωση της φυσικής κατάστασης, συμμετοχές σε αγώνες με ολιγάριθμες ομάδες, σε τουρνουά υψηλού επιπέδου έντασης, με στόχο να βελτιωθεί η πάσα, η ταχύτητα της κίνησης, η τεχνική και η αντίληψη του παιχνιδιού «Arsenal Way» (4 Αυγούστου 2010 - επίσκεψη στο Emirates Stadium)>>, ανέγραφε αναλυτικά το χαρτί που του παρέδωσαν οι Άγγλοι.


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ
 
Ο 12χρονος αριστερός χαφ μαζί με την οικογένεια του, πράγματι τον Αύγουστο του 2010 και συγκεκριμένα  στις 4 Αυγούστου βρέθηκαν στο Λονδίνο και στο Έμιρειτς για την πρώτη προπόνηση του μικρού. Μαζί με τα παιδάκια των ακαδημιών του Αγγλικού συλλόγου, ο Φώτης προπονήθηκε για περίπου μία εβδομάδα και σίγουρα αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες που θα του είναι χρήσιμες για το μέλλον. Το αξιοσημείωτο ωστόσο της υπόθεσης είναι πως λίγο μετά από την βράβευση του και στην Αγγλία (στο χορτάρι του Έμιρειτς) και την παράδοση του διπλώματος του, του ζήτησαν να ενταχθεί στην ομάδα τους. Για την ακρίβεια στον πατέρα του ζητήθηκε να παραμείνει ο μικρός εσώκλειστος στις ακαδημίες του συλλόγου στο Λουτράκι και μόλις συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του να ταξιδέψει μόνιμα στο Λονδίνο για να ενταχθεί  στα επίσημα τμήματα υποδομής.  Μπορεί να αρνήθηκε και ο μικρός και η οικογένεια του λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ωστόσο δεν είναι και λίγο για ένα Ελληνόπουλο.

ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΑΡΑΣ Ο ΦΩΤΗΣ

Όσο καλό ταλέντο και αν είναι ο Φώτης  θα πρέπει να μάθει στην  ηλικία του, όπως και κάθε άλλο παιδιά, πως το ποδόσφαιρο δεν είναι επάγγελμα. Έτσι ο μικρός, πολύ προσγειωμένος και συνειδητοποιημένος για την ηλικία του είναι και εξαιρετικός μαθητής.  Αριστούχος στο σχολείο του, μαθαίνει αγγλικά και γερμανικά τα οποία έχει φτάσει σε εξαιρετικό επίπεδο και έχει βλέψεις και για να σπουδάσει. Από εκεί και πέρα ο Φώτης είναι γενικότερα παιδιά του αθλητισμού, αφού πέρα από το ποδόσφαιρο έχει ασχοληθεί παράλληλα, κατά  εποχές και με αθλήματα όπως το μπάσκετ, η κολύμβηση και το Τάεκ Βοντό. 

http://sday.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons