OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πώς εξελίσσεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός...

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ!
 
Όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, η Διοίκηση του Ολυμπιακού προχωρεί πλέον με ταχείς ρυθμούς τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Ήδη έχει αποκτηθεί ο βασικός γκολκίπερ, ο αντικαταστάτης του Νικοπολίδη, στην προκειμένη περίπτωση ο Aργεντινός Κοστάντσο, ο οποίος στα 31 χρόνια του διαθέτει και εμπειρία και συμμετοχές στο Champions league, αλλά και έχει αγωνιστεί υπό πίεση με τη Βασιλεία κάνοντας πρωταθλητισμό! Θέλω να πιστεύω ότι τη θέση με το Νο. 1 την έχουμε ΚΑΛΥΨΕΙ, γιατί όπως γνωρίζετε η θέση του τερματοφύλακα είναι ΚΡΙΣΙΜΗ, ωστόσο το γεγονός και μόνο ότι τον Κοστάντσο τον παρομοιάζουν με τον ΤΣΕ, αποκαλώντας τον «ΤΣΕΣΤΑΝΤΖΟ» αρκεί για να αποδείξει ότι ο Αργεντινός τουλάχιστον θα ταυτισθεί με το πάθος του κόσμου του Θρύλου. Όσο για τον ΔΕΥΤΕΡΟ γκολκίπερ, εκείνο που ακούω είναι ότι τη θέση την καταλαμβάνει ο νεαρός Ούγγρος Μέγιερι, τον οποίο εμπιστεύεται ο Βαλβέρδε. Οπότε ο τερματοφύλακας που θα αποκτηθεί έρχεται για... τρίτος!

ΑΜΥΝΑ!

Στην αμυντική γραμμή ήδη έχει προστεθεί ο Ισπανός Ιβάν Μαρκάνο, δανεικός από τη Βιγιαρεάλ. Ο Μαρκάνο, όσο τον έχω δει και απ’ όσες πληροφορίες έχω συλλέξει, είναι κατά κύριο λόγο αριστερός στόπερ και κατά συνθήκη αριστερός μπακ! Το ύψος του (1,89) δεν τον ευνοεί για να κάνει κούρσες πάνω στην αριστερή πτέρυγα, ούτε να μαρκάρει εύκολα βραχύσωμους και ταχείς ακραίους επιθετικούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν την έχει τη θέση. Ωστόσο, ως στόπερ, θεωρείται εξαιρετικός και μόνο το γεγονός ότι η Βιγιαρεάλ ξόδεψε πρόπερσι 6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, καταδεικνύει τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του. Άλλωστε είναι 24 χρονών παιδί και για να επιμένει ο Βαλβέρδε κάτι θα ξέρει... Θα ήθελα να βάζαμε οψιόν αγοράς, ωστόσο η ιστορία έχει δείξει ότι η οψιόν μπορεί να μη σημαίνει τελικά τίποτε.

Κατά τη δική μου γνώμη, χρειαζόμαστε έναν ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ αριστερό μπακ και... κλείσαμε την αμυντική γραμμή. Εκτός και αν κάποιος εκ των υπαρχόντων φύγει...

ΚΕΝΤΡΟ!

Στα χαφ σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα αποκτηθούν ΤΡΕΙΣ νέοι παίκτες οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Μοντέστο και Ουρτάδο. Από αυτούς οι ΔΥΟ θα είναι ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΧΑΦ και θα συμπληρώσουν μία τετράδα με Ουρτάδο και Μοντέστο (και κατά συνθήκη τον Ιμπαγάσα), ενώ ο ΤΡΙΤΟΣ θα είναι ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ και μαζί με Φουστέρ και Ιμπαγάσα θα αγωνίζεται πίσω από την κορυφή ως… παλαιό δεκάρι!

Με βάση τον σχεδιασμό, αυτή τη στιγμή προχωρεί η μεταγραφή του 22χρονου Σέρβου Φέισα της Παρτιζάν, ο οποίος είναι παίκτης τύπου Ντουντού, ΟΚΤΑΡΙ δηλαδή που διαθέτει και ανασταλτικά και δημιουργικά προσόντα, ενώ πιθανολογείται πως θα κλείσει σύντομα και το ΕΞΑΡΙ, ο πιο ανασταλτικός, κατά πάσα πιθανότητα ο 25χρονος Σάντσες της Βαλενσιέν. Εκτός και αν οι Γάλλοι επιμείνουν στις παράλογες απαιτήσεις τους και τελικά αναζητηθεί άλλος...

Ως προς τον επιτελικό μέσο τώρα, ο Βαλβέρδε πράγματι επιμένει για τον Γέστε, ο οποίος μπορεί να παίξει και αριστερά και δεξιά, αλλά και δίπλα στον αμυντικό μέσο, ωστόσο από τη Διοίκηση εκφράζεται μία διστακτικότητα μήπως και λίγο αργότερα, περί τα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου προκύψει καμιά ΕΥΚΑΙΡΙΑ και γίνει το μεγάλο ΜΠΑΜ με παίκτη τύπου ΝΤΙΕΓΚΟ της Βόλφσμπουργκ (πρώην Βέρντερ και Γιουβέντους!!!)

ΠΤΕΡΥΓΕΣ!

Στα άκρα μετά την ενσωμάτωση του Χαβίτο οι θέσεις δείχνουν καλυμμένες. Από αριστερά υπάρχει ο Ριέρα και πίσω από αυτόν ο Φετφατζίδης, ενώ αν αποκτηθεί ο αριστεροπόδαρος Γέστε, τότε ο Βάσκος μπορεί να καλύψει και την αριστερή αλλά και τη δεξιά πτέρυγα. Από δεξιά υπάρχει ο Χαβίτο, ο Ρόμενταλ αλλά και ο «Φέτφα» που ίσως φέτος πάρει φανέλα βασικού! Υπό την έννοια αυτή, η ομάδα είναι πλήρης και ίσως χρειάζεται μία ακόμη προσθήκη ως εναλλακτική λύση, έναν παίκτη ελπιδοφόρο εκτός αν... έρθει πρόταση για τον Ρόμενταλ και απελευθερωθεί μία θέση. Εκτός ΑΝ... γίνει κανένα μεγάλο ΜΠΑΜ και έρθει κανένας ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ-ΕΚΠΛΗΞΗ! Ας μην ξεχνάμε, πάντως, ότι και δεξιά και αριστερά στο 4-2-3-1 του Βαλβέρδε προς τα άκρα κινούνται συνεχώς μέσα στο παιχνίδι και ο Μιραλάς, αλλά και ο Τζιμπούρ!

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ

Ο Βαλβέρδε θεωρεί ότι η θέση του σέντερ φορ είναι καλυμμένη, καθώς έχοντας στη διάθεσή του ΤΡΕΙΣ κορυφαίους φορ, τον Μιραλάς, τον Τζιμπούρ και τον Πάντελιτς και παίζοντας με ΕΝΑΝ στην ΚΟΡΥΦΗ δεν χρειάζεται άλλον. Το εάν θα αποκτηθεί ΤΕΤΑΡΤΟΣ κυνηγός είναι συνάρτηση διαφόρων παραμέτρων. Εάν αποκτηθεί ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ στα άκρα, δεν χρειάζεται ΒΑΣΙΚΟΣ κυνηγός, εάν ΟΧΙ τότε ο Μιραλάς μπορεί να ξεκινάει από αριστερά ή δεξιά και να υπάρχει περιθώριο για μία ακόμη θέση στην κορυφή! Επίσης εάν έρθει πρόταση για τον Πάντελιτς, πάλι θα αποκτηθεί άλλος σέντερ φορ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ένας ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ με προοπτική μεταπώλησης ΧΩΡΑΕΙ, ένας παίκτης-ταλέντο, όπως ο Μαυροβούνιος ΓΚΡΙΜΠΙΤΣ που φέρνει ο Κοβάσεβιτς, ο οποίος στα 22 χρόνια του μπορεί να ξεκινάει από τον πάγκο και να περιμένει την ευκαιρία, την οποία αν αξίζει, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, ο Βαλβέρδε κάποια στιγμή μετά βεβαιότητας θα του τη δώσει...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons