OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Νανσί - Ολυμπιακός 74-79...

Με την πρώτη του εκτός έδρας νίκη με σκορ 79-74 επί της Νανσί και μαζί την δεύτερη θέση στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκας στις αποσκευές του, επιστρέφει από την Γαλλία ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός ότι έπαιζαν χωρίς τον ηγέτη τους, Βασίλη Σπανούλη, έκαναν το… χρέος τους αλλά η Φενέρμπαχτσε δεν τους έκανε το χατήρι και με το «διπλό» που έκανε στην έδρα της Καντού, τερμάτισε πρώτη.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο Πέρο Άντιτς, που σε κάποια σημεία του αγώνα έπαιξε σαν… Σπανούλης και με κρίσιμα εύστοχα σουτ τριών πόντων κράτησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. 

Ο αγώνας:

Η Νανσί ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση από τον Ολυμπιακό και κατάφερε σταδιακά να επιβάλει τον ρυθμό της απέναντι στο συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς που δεν δεν έδειχνε να έχει συγκέντρωση στο παιχνίδι του απέναντι στους Γάλλους.

Με αυτόν τον τρόπο, οι παίκτες του Μονσό κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα έξι πόντων (27-21), χωρίς να δυσκολεύονται κόντρα στους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις κοντά από το καλάθι, παρά τις προσπάθειες του Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχο ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοση τους, πίεσαν στο μισό γήπεδο τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς και κατάφεραν να αυξήσουν την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων με την βοήθεια του κόσμου τους στους 13 πόντους (37-24), ύστερα από όμορφη προσπάθεια του Φιλίπ Πάπε Αμαγκού.

Ο Ολυμπιακός, σε εκείνο το σημείο φαίνεται ότι αφυπνίστηκε. Οι Πειραιώτες έκαναν την αντεπίθεση τους και με τον Κώστα Σλούκα έριξε την διαφορά στους επτά πόντους στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να μειώσει και να μπει και πάλι στο παιχνίδι.

Οι αντεπίθεση των φιλοξενούμενων δεν θα σταματήσει εκεί και με συνολικό επιμέρους σκορ στην δεύτερη περίοδο 7-21 θα βρεθούν, έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Γιώργου Πρίντεζη μπροστά στο σκορ με 44-45. Σε εκείνο το σημείο οι "ερυθρόλευκοι" θα ελέγξουν το ματς και θα κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα τριών πόντων κόντρα στη Νανσί (44-47).

Ντέρμπι το παιχνίδι...

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός θα προηγηθεί στο σκορ με 44-51, αλλά σε εκείνο το σημείο οι Γάλλοι θα αρχίσουν σιγά - σιγά να ροκανίζουν την διαφορά και με τον Μπαντιάνε θα περάσουν μπροστά στο σκορ (53-51).

Οι Γάλλοι θα "τρέξουν" και θα αποσπαστούν με 60-53, έπειτα από 2/2 βολές του Σούλερ, ενώ η τρίτη περίοδος θα ολοκληρωθεί με προβάδισμα τριών πόντων των Γάλλων (64-61), καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε να μαζέψει την διαφορά από το 64-56.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες θα βρίσκονται κοντά στο σκορ, με τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων θα κάνει ο Ολυμπιακός το 64-66. Οι "ερυθρόλευκοι" θα συνεχίσουν να πιέζουν τους Γάλλους και ο Κώστας Παπανικολάου θα κάνει το 68-64, δίνοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων στους φιλοξενούμενους στο 32'.

Ο Ολυμπιακός δεν θα περιοριστεί εκεί και με σουτ τριών πόντων από τον Πέρο Άντιτς αύξησαν την διαφορά από τους Γάλλους στους επτά πόντους (64-71), για να κάνει το 64-73 ο Γιώργος Πρίντεζης, σημειώνοντας την μέγιστη διαφορά υπέρ των Πειραιωτών.

Οι Γάλλοι θα μειώσουν σε 68-73 για να ανεβάσει την διαφορά ο Κάιλ Χάινς στους επτά πόντους (75-68). Ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει το προβάδισμα του στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Αμερικανός θα μαζέψει συνολικά επτά επιθετικά ριμπάουντ και οι Πειραιώτες θα φτάσουν στη νίκη με το τελικό 79-74.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 44-47, 64-61, 74-79.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons