OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πρεμιέρα με ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ...

Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του παλιόφιλου Μίλος Τεόντοσιτς θα αντιμετωπίσει στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός στην πρώτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας, στις 18 ή 19 Ιανουαρίου. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκληρώνουν την παρουσία τους στη φάση αυτή υποδεχόμενοι τη Γαλατάσαραϊ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ομίλου:

18/19 Ιανουαρίου

Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Αναντολού Εφές-Γαλατάσαραϊ

25/26 Ιανουαρίου

Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αναντολού Εφές

1/2 Φεβρουαρίου

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Γαλατάσαραϊ

8/9 Φεβρουαρίου

Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός
Γαλατάσαραϊ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

22/23 Φεβρουαρίου

Γαλατάσαραϊ-Αναντολού Εφές
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός

29 Φεβρουαρίου/1 Μαρτίου

Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ
Αναντολού Εφές-ΤΣΣΚΑ Μόσχας


Μόνο τους… τραυματισμούς βασικών παικτών έχει να φοβάται ο Ολυμπιακός στη φάση των «16» της Euroleague σύμφωνα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Σέρβος κόουτς των «ερυθρολεύκων» τόνισε ότι ο όμιλος των Πειραιωτών δεν είναι εύκολος, συμπληρώνοντας ότι ευελπιστεί να έχει στη διάθεση του τους Σπανούλη και Παπαδόπουλο.

«Στο Τop 16 δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες και εύκολοι όμιλοι. Εμείς κληρωθήκαμε με την αήττητη ομάδα της Euroleague και με δυο πολύ καλές τουρκικές ομάδες», είπε ο «Ντούντα» και συνέχισε: «Δεν ξέρουμε ακόμα το πρόγραμμα των αγώνων κι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο, αλλά το πιο σημαντικό για μας είναι το πότε θα είναι σε θέση να μας βοηθήσουν οι δυο βασικοί μας παίκτες που είναι τραυματίες. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι οι τραυματισμοί. Ελπίζω ότι με την προσπάθεια του ιατρικού μας τιμ και ο Βασίλης (Σπανούλης) και ο Λάζαρος (Παπαδόπουλος) θα είναι όταν πρέπει κοντά μας».

Από την πλευρά του ο άμεσος συνεργάτης του Ίβκοβιτς, Βαγγέλης Αγγέλου, πρόσθεσε: «Η κλήρωση έφερε την ομάδα σε ένα όμιλο με ποιότητα και ανταγωνιστικότητα. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον για τη δική μας νεανική ομάδα να διεκδικήσει θέση και εμπειρίες σε αυτόν τον όμιλο».


Στο… παρκέ θα μετρηθούν οι δυνάμεις αλλά και οι αγωνιστικές δυνατότητες των αντιπάλων με τους οποίους κληρώθηκε στον όμιλο του TOP 16 της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Βασίλης Σπανούλης.

«Όλες οι ομάδες είναι το ίδιο καλές στο Top 16 και δεν κάνει καμία διαφορά το ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα, η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί στον όμιλό μας, αλλά νομίζω ότι ειδικά στη φετινή Ευρωλίγκα όλα τα παιχνίδια είναι ανοιχτά και όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους», τόνισε ο άσος του Ολυμπιακού και κατέληξε:

«Εμείς θέλουμε να έχουμε την υγειά μας και μέσα στο γήπεδο θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Αν αξίζουμε, θα προχωρήσουμε».


Ο Γιόνας Καζλάουσκας ξεχνά το 10/10 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας κι επισημαίνει τις δυσκολίες που θα έχει για την ομάδα του το Top 16, κόντρα σε Ολυμπιακό, Εφές Αναντολού και Γαλατάσαραϊ.

«Έχουμε στόχο να φτάσουμε στο υψηλότερο σημείο, τουλάχιστον μέχρι το Final 4. Όσο καλά κι αν έχεις παίξει στην πρώτη φάση, δεν έχει σημασία πλέον», δήλωσε ο Λιθουανός προπονητής και πρόσθεσε: «Όλοι οι αντίπαλοί μας είναι δυνατοί. Έχουμε μπροστά μας ομάδες που είναι στην ελίτ της Ευρώπης, όπως ο Ολυμπιακός, που έχει πετύχει πολλά και είναι μόνιμα ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Η Εφές είναι παραδοσιακή δύναμη στην Τουρκία και μία από τις πιο δυνατές στην Ευρώπη, με μεγάλες δυνατότητες και ακόμη δεν έχει παρουσιάσει το καλύτερο πρόσωπό της. Η Γαλατάσαραϊ έφτασε στους ομίλους μέσω των προκριματικών και παίζει καλό μπάσκετ χάρη στην παρουσία έμπειρων παικτών, όπως ο Λάκοβιτς. Κάθε ομάδα είναι ικανή να νικήσει την άλλη».

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, είπε με τη σειρά του: «Ξεχνάμε ό,τι πετύχαμε και τα ρεκόρ που κάναμε στην πρώτη φάση. Στο Top 16 ξεκινάμε από το μηδέν και δεν έχει σημασία τι προηγήθηκε. Είμαι χαρούμενος που θα πάμε δύο φορές στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχουμε πολλούς οπαδούς. Ελπίζω να φτάσουμε και μία τρίτη φορά στη συγκεκριμένη πόλη, για το Final 4».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons