OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Γι’ αυτό αρέσουν Ίζακσον-Κούστσακ...

Οι Αντρέας Ίζακσον και Τόμας Κούστσακ παίζουν δυνατά για την… πολυσυζητημένη θέση του τερματοφύλακα στον ΟΣΦΠ. Το παρελθόν δίνει δίκιο στους «ερυθρόλευκους» για την επιλογή τους…

Ο πρώτος Σουηδός, ο δεύτερος Πολωνός. Δεν είναι και ό, τι πιο σύνηθες αυτές οι εθνικότητες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο παραδοσιακά προτιμά Βραζιλιάνους, Αργεντινούς και Σέρβους. Ωστόσο, υπάρχουν παίκτες αυτής της υπηκοότητας που έχουν βγει λαχεία που έχουν αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη, τόσο σε Ολυμπιακό, όσο και σε Παναθηναϊκό.
 
Ίζακσον
 
Ο Περ Ζέτερμπεργκ και ο Όλοφ Μέλμπεργκ είναι δύο τρανταχτά παραδείγματα Σουηδών που διέπρεψαν στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος έπιασε λιμάνι το 2000 από το Βέλγιο και την Άντερλεχτ και έμεινε τρία χρόνια (2003), προσφέροντας πάρα πολλά στους «ερυθρόλευκους».
 
Ο δεύτερος ακόμη συνεχίζει στον Ολυμπιακό, καθώς μεταγράφηκε το 2009 από τη Γιουβέντους. Έχει δέσει με τον καλύτερο τρόπο την άμυνα των «ερυθρόλευκων», τους οποίους και βοήθησε να κάνουν σπουδαίες εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που είχαν και το μεγαλύτερο πρόβλημα στην άμυνα. Καταλαβαίνει κανείς πως ο Ίζακσον έχει… μέσο στον Ολυμπιακό αυτούς τους δύο, οι οποίοι μοιάζουν ικανοί κυριολεκτικά και μεταφορικά να τον πείσουν να κατηφορίσει προς Ελλάδα.
 
Κούστσακ
 
Ο «αιώνιος» αντίπαλος δείχνει τον δρόμο
 
Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα Πολωνών που διέπρεψαν στην Ελλάδα είναι αναμφίβολα ο Κριστόφ Βαζέχα και ο Γιόσεφ Βάντσικ, οι οποίοι ήρθαν ως άγνωστοι στον  Παναθηναϊκό το και έγιναν… φίρμες. Πρόσφεραν όσο κανένας στους «πράσινους» και δύσκολα θα βρεθούν όμοιοί τους  όσο και αν ψάξει το «τριφύλλι».
 
Και η αλήθεια είναι ότι το έχει προσπαθήσει, καθώς έχει επιχειρήσει να πάρει και άλλους Πολωνούς, όπως ο Ματσέι Μπικόφσκι το 2004-2005, που ήταν και αυτό επιθετικός, αλλά και ο Γιακούμπ Βαβρζίνιακ το 2009 ως δανεικός με προοπτική απόκτησης από τη Λέγκια Βαρσοβίας που ήταν αμυντικός μήπως…, αλλά δεν του βγήκα για διαφορετικούς λόγους. Έτσι και αλλιώς Βάντσικ και Βαζέχα δεν βρίσκονται εύκολα.
 
Ο Βαζέχα (1989-2004) είχε εξελιχθεί σε μηχανή για γκολ, ενώ ο Βάντσικ αποτέλεσε για χρόνια το… βουνό του Παναθηναϊκού κάτω από τα δοκάρια. Απροσπέλαστος, με τους δύο παίκτες να αποτελούν λαχεία και για το ελληνικό ποδόσφαιρο που τους απολάμβανε όλα αυτά τα χρόνια.
 
Επίσης ο Μάλαρτζ είχε εντυπωσιάσει με την παρουσία του στην τη σεζόν 2006-2007 στην Ξάνθη και είχε αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό. Ο Μάλαρτζ έπαιξε κάποια καλά παιχνίδια στους «πράσινους», πριν έρθει ο Χενκ Τεν Κάτε το 2008 να τον διώξει, καθώς εκτός των άλλων δεν του άρεσε η κόμη του και το μαλλί τύπου… Μοϊκανού που είχε υιοθετήσει ο Πολωνός. Ωστόσο έμεινε δύο χρόνια και αυτό από μόνο του δείχνει ότι τον πίστεψαν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού».
 
Του… πάνε οι Πολωνοί τελευταία
 
Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει και το δικό του… καλό παράδειγμα. Επί Τροντ Σόλιντ αποκτήθηκε ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ από την Άντερλεχτ το 2006 και αποτέλεσε εργαλείο για τέσσερα χρόνια στους «ερυθρόλευκους». Έπαιξε από δεξί μπακ, κεντρικός αμυντικός, αριστερό μπακ μέχρι αμυντικό χαφ και ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Βέβαια, υπάρχει και το… κακό παράδειγμα.
 
Αυτό του Μάρτσιν Κούζμπα, ο οποίος πήγε να το… παίξει νέος Βαζέχα και έφαγε το… κεφάλι του. Άφησε τη Βίσλα Κρακοβίας το 2003 για τον Ολυμπιακό, αλλά πήγε… άκλαυτος ξανά στην πατρίδα του και τη Βίσλα έναν χρόνο μετά. Το τελευταίο παράδειγμα Πολωνού στον Ολυμπιακό  είναι θετικό, το ίδιο αυτό του τερματοφύλακα στον Παναθηναϊκό με τον Βάντσικ, οπότε με τα παραπάνω δεδομένα γιατί να μην κοιτάξει ανάλογη περίπτωση η ομάδα του Πειραιά;
 
Δείχνουν να έχουν τα φόντα
 
Άλλωστε, τόσο ο Ίζακσον, τόσο ο Κούστσακ δεν είναι τυχαίοι. Και εθνική Σουηδίας και Πολωνίας αντίστοιχα έχουν αγωνιστεί και η Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ αντίστοιχα ξόδεψαν τον χρόνο τους μαζί τους, προσπαθώντας να τους εντάξουν στη λογική τους. Το θέμα είναι αν οι ίδιοι οι παίκτες έχουν στα σχέδιά του μια προοπτική τύπου… Ολυμπιακού και δεν επιλέξουν να μείνουν σε Ολλανδία και Πρέμιερ Λιγκ αντίστοιχα, που όπως και να το κάνουμε είναι και καλύτερα πρωταθλήματα.
 
Ίζακσον-Κούστσακ… 10 μέρες μετά
 
Ερνέστο Βαλβέρδε και Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισαν να δουν πως θα κυλήσουν οι πρώτοι αγώνες της νέας χρονιάς και μετά να πάρουν την απόφαση για ποιους παίκτες θα κινηθεί ο Ολυμπιακός. Ωστόσο η θέση του τερματοφύλακα καίει την ομάδα του Πειραιά.
 
Ο Τόμας Κούστσακ είναι στο… συρτάρι και φυλάσσεται ως μία από τις καλύτερες λύσεις για τα γκολποστ, ενώ εσχάτως εξετάζεται και η περίπτωση του Αντρέας Ίζακσον, καθώς ο Φράνκο Κοστάντσο απογοήτευσε και μπήκε στην… απομόνωση.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons