OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

«Ο κορυφαίος Βάσκος»...

Πρέσβης των Βάσκων είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε σύμφωνα με το αφιέρωμα που έκανε η βασκική ιστοσελίδα «deia.com» στον τεχνικό του Θρύλου. Με τις επιτυχίες του στον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει γίνει ο πιο πετυχημένος Βάσκος προπονητής εκτός Ισπανίας ενώ είναι ο μοναδικός Ισπανός που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα μακριά από την πατρίδα του.

«Στην Ελλάδα λένε ότι το πιο ασταθές επάγγελμα είναι να είσαι τεχνικός του Ολυμπιακού. Ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει τον Βαλβέρδε που και στην δεύτερη θητεία του με τους «ερυθρόλευκους» κατέκτησε εκ νέου το πρωτάθλημα και φέτος πηγαίνει για ένα ακόμα. Έγινε ο εθνικός προπονητής που έχει πάρει τους περισσότερους τίτλους εκτός Ισπανίας», είναι ένα απόσπασμα από το αφιέρωμα.

«Ο τρόπος που αντιμετωπίζει όλους όσους συνεργάζεται είναι τέτοιος που τους αναγκάζουν να πουν μόνο καλά λόγια γι αυτόν. Είναι φυσιολογικό για τον άνθρωπο Βαλβέρδε και τον χαρακτήρα του», ενώ για το χειρισμό του Βαλβέρδε σε συγκρούσεις με τους μεγάλους σταρ της Μπιλμπάο, Γέστε και Ντελ Όρνο: «Μπορεί να είναι απαιτητικός στην δουλειά του αλλά πάντα το κάνει με καλό τρόπο. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι οι δυο καλύτεροι ποδοσφαιριστές της Μπιλμπάο, την τελευταία 10ετία, του έδιναν πάντα το χέρι μετά από δύσκολες καταστάσεις και μεταξύ τους συγκρούσεις. Η ικανότητα του Βαλβέρδε να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις και να εξαλείψει τυχόν εγωκεντρισμούς μεγάλων παικτών, είναι μια από τις μεγαλύτερες αρετές του»

Σχετικά με τα χόμπι του Ερνέστο: «Το πρώτο μεγάλο χόμπι του Ερνέστο είναι οι φωτογραφίες. Μάλιστα έχει κάνει και μια έκθεση στο παρελθόν. Το άλλο μεγάλο χόμπι και το οποίο λίγοι γνωρίζουν είναι το σκάκι. Έχει συμμετάσχει σε ανοικτό τουρνουά. Μέσα από αυτό έχει μάθει να εφαρμόζει την υπομονή την σκέψη και την τακτική. Δεξιότητες που χρειάζονται για έναν μεγάλο τεχνικό, όπως είναι αυτός»

Για τον Ασπιάθου: «Είναι δύσκολο να γραφτεί άρθρο για τον Βαλβέρδε χωρίς να γίνει αναφορά στον Γιον Ασπιάθου. Είναι αναπόσπαστος συνεργάτης του αλλά και εξαιρετικός του φίλος. Ο Ασπιάθου είναι σχολαστικός, οργανωτής και έχει μεγάλη παρατηρητικότητα».

Και για φινάλε λίγο… κιθάρα: «Κάποτε σε ένα δείπνο είχε πιάσει κιθάρα και είχε παίξει κομμάτια του συγκροτήματος AC/DC κάνοντας όλους να εκπλαγούν στην Μπιλμπάο και είναι απο αυτά που συζητιούνται ακόμα…»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons