OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ολυμπιακός - ΚΑΟΔ 83-61...

Μπορεί να μπήκε στο ματς σαν... υπνωτισμένος λόγω και του μεσημεριανού της ώρας, ωστόσο ο Ολυμπιακός αντέδρασε και μάλιστα ιδιαίτερα εντυπωσιακά στο β' δεκάλεπτο. Από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους και το τελικό 83-61 επί των Δραμινών του χάρισε την 7η νίκη του στη φετινή Basket League ΟΠΑΠ.

Ο ΚΑΟΔ από την πλευρά του, όχι μόνο έδειξε σθεναρή αντίσταση όπως θα περίμενε κανείς, αλλά έκανε ένα εκπληκτικό α' δεκάλεπτο, προηγήθηκε με 12-22 και στο ξεκίνημα της β' περιόδου βρέθηκε ακόμα και στο +11 (12-23). 

Κάπου εκεί όμως όλα άλλαξαν... Οι "ερυθρόλευκοι" πάτησαν το κουμπί και ως διά μαγείας κατάφεραν να κάνουν ότι πιο απλό: να παίξουν άμυνα και να γυρίσουν το ματς με ηγέτες τους Πρίντεζη, Παπανικολάου και Σλούκα.

Κι όλα αυτά, έχοντας τον Ίβκοβιτς καθηλωμένο στον πάγκο με ίωση, τον Σπανούλη να χρειάζεται επιτέλους ανάσες (έπειτα από συνεχόμενα ματς που παίζει 30 λεπτά και παραπάνω) και τους Άντιτς, Πελεκάνο, Κατσίβελη εκτός 12άδας.

Υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Αγγέλου λοιπόν, ο Ολυμπιακός πήρε πόντους από τους "νεοσύλλεκτους" Σλούκα και Χάουαρντ, οι οποίοι άρπαξαν την ευκαιρία και αγωνίστηκαν, προσφέροντας στην ομάδα τους εκμεταλλευόμενοι την απουσία πολλών βασικών παικτών.

Ο αγώνας:

Η νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ, αποδείχθηκε πύρρειος για τον Ολυμπιακό ο οποίος παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ χωρίς τους Άντιτς, Κατσίβελη, Πελεκάνο και Κέσελ. Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν μουδιασμένα στο παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι παίζοντας χωρίς άγχος προηγήθηκαν με 0-7 και 4-11 με τον Χαραλαμπίδη να είναι εξαιρετικός και να τους οδηγεί επιθετικά.

Στη συνέχεια, ανέλαβαν δράση και οι Τσέρανιτς, Καρύδας, οι οποίοι βοήθησαν επιθετικά την ομάδα τους, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις από τον Πρίντεζη όχι όμως και από τον Σπανούλη ο οποίος ήταν κουρασμένος και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε ήδη 3 λάθη. Οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι στο ξεκίνημα του αγώνα με 0/2 τρίποντα και 6/18 δίποντα. Αντίθετα, η ομάδα του Καλαφατάκη σούταρε με το εντυπωσιακό 62% στα δίποντα (8/13) και ολοκλήρωσε το α' δεκάλεπτο στο +10 (12-22).

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού ξεκίνησε με τους Παπανικολάου και Σλούκα κι αφού πρώτα ο ΚΑΟΔ είχε βρεθεί μπροστά με 11 πόντους που αποτέλεσε και τη μέγιστη τιμή της διαφοράς (12-23). Ένα επιμέρους 10-1 στο ξεκίνημα της β΄περιόδου ήταν αρκετό για να βάλει ξανά τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι (22-24). Ο Χαραλαμπίδης σίγησε, ο Μπάβτσιτς έχασε μερικές βολές και με πέντε διαδοχικούς πόντους του Πρίντεζη οι γηπεδούχοι βρέθηκαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 27-26 στο 16'.

Με το 27-28 που έγραψε ο Μπάβτσιτς έβαλε για τελευταία φορά μπροστά στο σκορ τον ΚΑΟΔ, καθώς ακολούθησε ένα νέο επιμέρους 16-2 από πλευράς Ολυμπιακού που του επέτρεψε να φύγει για τα αποδυτήρια στο +13 (43-30) σε ένα δεκάλεπτο που σκόραρε 3/4 τρίποντα. Ο ΚΑΟΔ αγχώθηκε όταν τον πλησίασαν οι "ερυθρόλευκοι" κι έχασε την επαφή με το σκορ μετά τα εύστοχα τρίποντα των Παπανικολάου, Σλούκα.

Πάτησε γκάζι με τους Σλούκα, Χάουαρντ

Στην επανάληψη, όλα είχαν πάρει το δρόμο τους πλέον... Ένα νέο επιμέρους 24-13 υποχρέωσε τον ΚΑΟΔ να παραμείνει και στη συνέχεια σε ρόλο κομπάρσου. Το ευχάριστο για τον Βαγγέλη Αγγέλου ήταν ότι πλην του Σλούκα και ο Χάουαρντ άρπαξε την ευκαιρία και μένοντας στο παρκέ για ακριβώς 17.30 λεπτά τελείωσε το ματς με 7 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Στο 23' ο Σπανούλης έβαλε την υπογραφή του με δίποντο για το 50-33 και κάπου εκεί πήρε το δρόμο για τον πάγκο με στόχο να πάρει μερικές ανάσες λίγο πριν τον κρίσιμο αγώνα με την Καντού την ερχόμενη Πέμπτη. Όσοι έμειναν στο παρκέ δεν απογοήτευσαν ούτε αυτόν, ούτε φυσικά τον Ίβκοβιτς. Η διαφορά συνεχώς ανέβαινε, πάθος, ενέργεια και συγκέντρωση υπήρχε και τελικά 67-43 του 30ου λεπτού ήρθε δικαιολογημένα.

Στο δ' δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός με τον Γλυνιαδάκη να κάνει πάρτι μέσα στις δύο ρακέτες, εκτόξευσε τη διαφορά και στους 28 πόντους (71-43), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του. Άλλωστε, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πλέον επιβάλλει πλήρως το ρυθμό τους και ο ΚΑΟΔ απλά ακολουθούσε στο σκορ.

Η μέγιστη τιμή της διαφοράς άγγιξε και το +32 με τον Χάινς να είναι και πάλι θετικός στο παιχνίδι του (78-46 στο 37'). Το μόνο που κατάφεραν οι Δραμινοί ήταν να τη μαζέψουν κάπως στους 25 (81-56) πριν τελικά ο νεαρός Ιωακειμίδης με 2/2 βολές γράψει το τελικό 83-61.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 43-30, 67-43, 83-61

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λούκας 2, Σπανούλης 6, Χάουαρντ 7(1), Παπαδόπουλος 6, Γκετσεβίτσιους 9(1), Γλυνιαδάκης 8, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 7(1), Μάντζαρης 5(1), Σλούκας 12(2).

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 5, Καρύδας 2, Χαραλαμπίδης 17(1), Αθηναίου, Ιωακειμίδης 2, Μισέλ 3, Κιτσούλης 5, Τσέρανιτς 6, Ζάρας 2, Μπάβτσιτς 11, Κακαρούδης 6(2), Μπένας 2. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons