OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κάνε το χειμώνα, καλοκαίρι…

Κάνε το χειμώνα, καλοκαίρι…
Xρόνια τώρα στην Ελλάδα, παραπονιόμαστε γιατί οι πρόεδροι πετάνε τους προπονητές, έπειτα από λίγο καιρό με την πρώτη στραβή, σαν στυμμένες λεμονόκουπες. «Είναι τυχαίο που στην Αγγλία κρατάνε τόσα χρόνια τον Φέργκιουσον, τον Βενγκέρ και τόσους άλλους;» αναρωτιόμαστε.
Το μόνο σίγουρο είναι πως σε καμία περίπτωση οι Αγγλοι δεν σκέφτονται και δεν λειτουργούν… τυχαία. Τα αποτελέσματα, άλλωστε, μιλάνε από μόνα τους. Όπως μέχρι στιγμής από μόνο του μιλάει το γεγονός ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει την ομάδα μπροστά από τον Παναθηναϊκό με 5 βαθμούς. Και όχι μόνο αυτό. Αν δεν υπήρχε ο Μήτσιος και τα’ άλλα παιδιά, η διαφορά θα είχε αρχίσει να χάνεται στο άπειρο.

Οσον αφορά, λοιπόν, το θέμα προπονητή, φαίνεται πως ο Ολυμπιακός αλλάζει φιλοσοφία. Η οποία δεν γνωρίζουμε αν προκύπτει μόνο από τα θετικά αποτελέσματα, ωστόσο αλλάζει. Σκεφτείτε πόσοι τεχνικοί έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια στον ηλεκτρικό μας πάγκο. Επιστροφές, καταστροφές και άλλα τέτοια…
Αρα, η πρόθεση για αγγλικό σκηνικό με προπονητή που χρόνο με το χρόνο θα χτίζει κάτι μακροπρόθεσμο, γερό και με βάθος, αν μη τι άλλο δείχνει αλλαγή ρότας στο μεγάλο λιμάνι. Και αυτό είναι καλό. Διότι ακόμη και να διαφωνεί κάποιος με τον Ισπανό προπονητή και με ορισμένες επιλογές του, η λογική λέει ότι Μαρινάκης και Βαλβέρδε έχουν κατασταλάξει σε ένα πλάνο που έχει παρουσιάσει ο Ισπανός.


Αυτό που μένει να δούμε είναι τα αποτελέσματα αυτού του πλάνου, που από τώρα έχει αρχίσει να δουλεύεται, με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Μαρινάκης μιλάει πλέον για τέσσερις ποδοσφαιριστές κλεισμένους για το καλοκαίρι. Το αν πράττει αυτό που υπόσχεται, νομίζουμε ότι δεν χωράει αμφιβολία. Το θέμα είναι ότι καταφέρνει ακόμη και το χειμώνα να κάνει καλοκαίρι και λίγες ώρες πριν από τον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ τα ονόματα να πηγαίνουν και να έρχονται. Κι όλα αυτά την ώρα που στον Παναθηναϊκό ακόμη και οι «καπετάνιοι» φέρνουν τρικυμίες.

Υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα. Αυτό που ειπώθηκε με τους 6 Ελληνες στην ενδεκάδα. Ολοι το θέλουμε. Δεν είναι εύκολο, όμως. Οι λόγοι είναι ότι πρώτον, δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει ταλέντο αυτού του επιπέδου στη χώρα μας ώστε να επανδρωθεί μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, που θέλει να ξεφύγει ή και να ανατρέψει τα καθιερωμένα και δεύτερον, αυτός ο στόχος προϋποθέτει ακαδημίες που θα δουλεύουν νυχθημερόν πάνω στα μικρά παιδιά. Όχι ότι ο Ολυμπιακός δεν το κάνει. Συνεργάζεται με όλη την Ελλάδα και τις κατά τόπους σχολές. Χρειάζεται, όμως, υπομονή, επιμονή και μεθοδολογία.
Μισό νταμπλ τώρα…

…και το άλλο μισό κόντρα στους δευτερότριτους. Μέχρι εκεί πρέπει να προσπαθήσουμε, διότι στο κόλπο είναι κάτι Κέρκυρες και κάτι Ατρόμητοι (ή όποιοι περάσουν τέλος πάντων). Ολοι μέσα, λοιπόν, με τον ΠΑΟΚ. Με μια καλή νίκη καθόμαστε και περιμένουμε το επόμενο θύμα, η εξόντωση του οποίου θα μας εξασφαλίσει ουσιαστικά το νταμπλ.

http://www.katimagiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons