OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κι όμως χρειάζεται τερματοφύλακα...

Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου με τον Πανσερραϊκό ήταν τόσο εντυπωσιακή στην επίθεση που πραγματικά δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας για την κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, η ανάδειξη των θετικών δεν είναι τόσο σημαντική όσο η ανάδειξη των προβλημάτων.

Το Σάββατο η ομάδα δεν είχε σοβαρή αμυντική λειτουργία ενώ και ο Πάρντο δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι κακός τερματοφύλακας. Κάθε άλλο... Όμως, η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να ψάχνει κάποιον ακόμη καλύτερο για την θέση του εν δυνάμει βασικού γκολκίπερ.

Κι αυτό γιατί στο τέλος της χρονιάς ο Ολυμπιακός θα έχει έναν τερματοφύλακα λιγότερο. Κι όχι όποιον κι όποιον αλλά δεν θα έχει στο ρόστερ του τον Αντώνη Νικοπολίδη για τον οποίο κλείνει ο ποδοσφαιρικός κύκλος. Εφέτος είναι βασικός ο Πάρντο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ομάδα δεν πρέπει να αναζητήσει κάποιον ακόμη καλύτερο του Πάρντο ή τέλος πάντων έναν τερματοφύλακα ο οποίος να μπορεί με επιτυχία να σταθεί κάτω από τα δοκάρια.


Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερα "λεπτή". Η καλή του απόκρουση περνά πολλές φορές στα ψιλά σε αντίθεση με το λάθος που θα κάνει. Η αστοχία του επιθετικού σε μια κλασική ευκαιρία είναι το ίδιο σημαντική με ένα ολέθριο σφάλμα του γκολκίπερ αλλά ο τερματοφύλακας εκτίθεται περισσότερο. Δικαίως ή αδίκως, έτσι συμβαίνει!

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν σοβαρό, ταλαντούχο, αξιόπιστο και πανέτοιμο τερματοφύλακα στον οποίο να μπορεί να βασιστεί η ομάδα. Τέτοιος τερματοφύλακας δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ο Σηφάκης αυτή την στιγμή δεν είναι κακός τερματοφύλακας. Ως ενεργό μέλος της Εθνικής, έχει την εμπειρία να σταθεί σε υψηλό επίπεδο αλλά δεν είναι καλύτερος του Πάρντο.
Ο Ολυμπιακός οφείλει να βρει έναν τερματοφύλακα με πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά από τον μέχρι σήμερα βασικό. Πολύ απλά γιατί ο Νικοπολίδης αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό και βέβαια διότι "εχθρός" του καλού είναι το καλύτερο! Οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να ψάξουν λοιπόν στο εξωτερικό για τον επόμενο Νικοπολίδη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons