OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Οι δύο όψεις του Θρύλου...

Καβάλα στ' άλογο ο Θρύλος, πηγαίνει ολοταχώς προσπερνώντας όποιο εμπόδιο βρει μπροστά του, προς την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος, μετά και τη νίκη στον Βόλο. Το RedPlanet.gr αναλύει τα θετικά και τα αρνητικά του Ολυμπιακού κόντρα στον συνονόματο στην Μαγνησία.
Άλλο ένα βήμα έγινε από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, προς την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο αυτοκράτορας επιστρέφει, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο, διδάσκοντας φίλαθλο πνεύμα και φυσικά καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Ποια άλλη ομάδα θα καταφέρει ποτέ να κάνει το 8 στα 8 στην επαρχία και χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ; Άλλη, καμία! Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί και το αποδεικνύει στο γήπεδο.

Το "ερυθρόλευκο" καραβάνι πέρασε από Σέρρες, Ξάνθη, Κρήτη, Καβάλα, Λάρισα, Κέρκυρα, Τρίπολη και τώρα Βόλο, μαζεύοντας στις αποσκευές του 24 βαθμούς. Όσους πρέπει δηλαδή για να μείνει το +7 και να έρθει άλλη μια κούπα στο Λιμάνι.


Όλα αυτά δεν έγιναν από την μια μέρα στην άλλη και μεσολάβησαν αρκετά γεγονότα. Από την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και την έλευση του "τρελού" (με την καλή έννοια) Βαγγέλη Μαρινάκη, μέχρι και τις μεταγραφές και την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε. Και φτάνουμε στο σήμερα, που οι Πειραιώτες παίζουν χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα και προβλέπεται να στεφθούν πρωταθλητές από τον Φλεβάρη.

Η αγωνιστική άνοδος του Θρύλου, οι εξαιρετικές εμφανίσεις και οι νίκες συνεχίστηκαν και στον Βόλο, όπου φυσικά τα θετικά ήταν περισσότερα από τα αρνητικά. Το RedPlanet.gr σας παρουσιάζει και τις δύο όψεις του "ερυθρόλευκου" νομίσματος.

Τα θετικά

Ο Φουστέρ τώρα δικαιώνεται...

Ό,τι και να πούμε γι' αυτόν τον παίκτη είναι λίγο. Τα είχαμε γράψει και πριν 10 μέρες περίπου (πατήστε εδώ), τα γράψαμε και την Κυριακή (πατήστε εδώ) και πραγματικά ο Ισπανός δικαιώνει όσους τον πιστεύουν. Παιχνίδι με το παιχνίδι αποκτά περισσότερους θαυμαστές και όσοι τον αμφισβητούν αρχίζουν σιγά σιγά να αλλάζουν γνώμη.

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς (Τρίπολη και τώρα Βόλο) σκόραρε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και φυσικά έκανε πολλές άλλες δουλειές. Ήταν με διαφορά ο MVP της αναμέτρησης στον Βόλο και πλέον ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι καταλαβαίνουν γιατί ο Βαλβέρδε τον έχει χρησιμοποιήσει και στα 20 ματς του πρωταθλήματος.

Fantastic Four

Όταν μια άμυνα δεν δέχεται γκολ σε 8 δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις στην επαρχία, πείτε μου εσείς πως μπορεί να χαθεί το πρωτάθλημα; Βρείτε μου πραγματικά έναν τρόπο που μπορεί ο Ολυμπιακός μ' αυτή την οπισθοφυλακή να βγει κάτι άλλο εκτός από πρώτος. Αβραάμ Παπαδόπουλος, Όλοφ Μέλμπεργκ, Βασίλης Τοροσίδης και Ραούλ Μπράβο απαρτίζουν την καλύτερη αμυντική τετράδα του πρωταθλήματος και στον Πειραιά μόνο ικανοποιημένοι μπορεί να είναι με τις επιδόσεις τους.

Φυσικά η άμυνα είναι συλλογική δουλειά και αξίζουν μπράβο σε όλους για το μηδέν παθητικό, όμως ιδιαίτερα οι τέσσερις προαναφερθέντες έχουν έναν λόγο παραπάνω. Απροσπέλαστοι, δυνατοί και παίκτες που αξίζουν και πρέπει να παίζουν στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Τον πύρινο σου κόσμου

Μαθήματα εξέδρας παρέδωσαν γι' άλλη μια φορά οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Πάνω από 10.000 φίλοι της Πειραϊκής ομάδας ήταν στον Βόλο και έκαναν το Πανθεσσαλικό να μοιάζει με "Καραϊσκάκη". Πριν μια εβδομάδα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαψαν όλη την πόλη και τώρα οι φίλοι του Ολυμπιακού όχι μόνο δεν δημιούργησαν το παραμικρό, αλλά κάθονταν δίπλα δίπλα με τους φιλάθλους των γηπεδούχων.

Αυτά μόνο οι φίλαθλοι του Θρύλου τα κάνουν και αξίζουν χίλια μπράβο. Και για τα χιλιόμετρα και για την φωνή, μα πάνω απ' όλα για την κόσμια συμπεριφορά τους σε Τρίπολη και Βόλο. Το ματς με τον... δεύτερο δεν θα γίνει κεκλεισμένων όπως υπολόγιζαν κάποιοι.

Ο Καίσαρας του Θρύλου

Η αποθέωση που γνώρισε γι' άλλη μια φορά ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά το τέλος του αγώνα, μόνο τυχαία δεν είναι. Οι φίλοι του Ολυμπιακού βλέπουν το έργο του Ισπανού και την φετινή μεταμόρφωση της ομάδας και δεν μπορούν να παραβλέψουν την μεγάλη προσφορά του.

Το 8 στα 8 με μηδέν παθητικό στην επαρχία, είναι έργο Βαλβέρδε και οι οπαδοί του Θρύλου μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι όσο είναι στο τιμόνι, αυτός ο προπονητής. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια ημέρα, όμως ο Ισπανός αρχιτέκτονας κατάφερε να φτιάξει τον Ολυμπιακό (με την βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη) μέσα σε χρόνο ρεκόρ!

Η πρεμιέρα του "τρομοκράτη"

Μια γεύση από Ραφίκ Τζιμπούρ την πήραμε στον Βόλο. Ο Γαλλοαλγερινός μπορεί να μην σκόραρε και να μην ήταν σούπερ, όμως βρέθηκε μέσα σε δύο φάσεις και είχε τις ευκαιρίες του. Όσο περνούν τα παιχνίδια και ο 27χρονος μαθαίνει την φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, τόσο καλύτερος θα γίνεται.

Το γεγονός πως μπορεί να βοηθήσει το γνωρίζουμε και σίγουρα δεν θα αργήσουμε να το δούμε κιόλας. Μπορεί ακόμη και στην Τούμπα...

Έρχεται ο -πραγματικός- Ριέρα

Αυτός ο Άλμπερτ Ριέρα ήταν πραγματικά απόλαυση. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μας έδειξε στον Βόλο το 100% των ικανοτήτων του, όμως είχε κέφια, πατούσε καλά στο γήπεδο και τα καλά του στοιχεία φάνηκαν. Εξαιρετική η ντρίμπλα του στον Σελέζι, ακόμη καλύτερη η ασίστ του στο νικητήριο γκολ. Μ' αυτά και μ' αυτά έχει φτάσει τις 6 ασίστ, ενώ έχει άλλα τόσα γκολ. Ο... μέτριος κατά τ' άλλα Άλμπερτ Ριέρα. Και που να πατήσει -τέρμα- γκάζι.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό και για τον ίδιο φυσικά είναι να μην έχει κάτι σοβαρό και να είναι έτοιμος για την Τούμπα. Ο τραυματισμός του στο δεξί γόνατο στον Βόλο, έφερε προβληματισμό και ήταν σίγουρα... γκαντεμιά, όμως τα αποτελέσματα θα δείξουν αν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Στο Λιμάνι εύχονται το αντίθετο και οι πρώτες εκτιμήσεις αυτό έδειξαν. Υπομονή...

Ο Θρύλος των ρεκόρ

Σας αναφέραμε παραπάνω για τα ρεκόρ που έσπασε ο Θρύλος στον Βόλο. Επειδή είναι αρκετά ας τα πάρουμε ένα ένα. Πρώτα απ' όλα το 8 στα 8 και το απόλυτο στην επαρχία δεν έχει ξαναγίνει και δύσκολα θα το ξανακάνει άλλη ομάδα, εκτός του Ολυμπιακού. Επίσης δεν έχει ξαναγίνει το μηδέν παθητικό, κάτι που αποτελεί μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία των πρωταθλημάτων.

Έχουμε βέβαια και ένα τρίτο που δεν έσπασε αλλά θα γίνει κι αυτό... Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έπιασε το ρεκόρ των 8 συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα που είχε από την πρώτη του θητεία και ετοιμάζεται να το καταρρίψει στο "Καραϊσκάκη" κόντρα στην Ξάνθη.

Τα αρνητικά

Ωραίος αλλά... άστοχος

Φυσικά ποτέ δεν υπάρχουν θετικά σε μια εμφάνιση, ακόμη κι όταν μιλάμε για μια νίκη. Κάποιο λάθος θα βρεθεί που θα πρέπει να διορθωθεί στην συνέχεια. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, το μεγαλύτερο αρνητικό είναι οι χαμένες ευκαιρίες.

Οι Πειραιώτες είχαν ένα κάρο ευκαιρίες, 18 σουτ και 2 κεφαλιές και όμως κέρδισαν μόνο με 1-0. Αν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε διορθώσουν κι αυτό το στοιχείο, τότε κάθε ματς του Θρύλου θα τελειώνει από 4-0 και πάνω.

Περιμένοντας τον -καλό- Μάρκο

Όπως και στην Τρίπολη, έτσι και στον Βόλο ο Μάρκο Πάντελιτς ήταν σκιά του καλού του εαυτού. Ο Βαλβέρδε τον εμπιστεύεται και τον ξεκινά στα τελευταία παιχνίδια βασικό, όμως και ο ίδιος... ψάχνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Στον Βόλο δεν απείλησε τον Γιακούποβιτς και γενικά είναι φανερό πως του λείπει το γκολ. Όταν πάντως ξεκινούσε αλλαγή ήταν καλύτερος. Ίσως να είναι και τυχαίο, όμως αξίζει να το αναφέρουμε. Βλέποντας λοιπόν πως δεν... τραβάει, ο Βαλβέρδε τον αντικατέστησε με τον Τζιμπούρ στο 61'.

Ο επηρεασμένος Μιραλάς...

Η δεύτερη αλλαγή του Ισπανού τεχνικού στον Βόλο ήταν ο Κέβιν Μιραλάς, όπου στην θέση του μπήκε ο Ζαϊρί. Ο Βέλγος από την στιγμή που δεν παίζει στην κορυφή της επίθεσης μοιάζει να είναι έξω από τα νερά του. Οι απανταχού προπονητές τα έβαζαν με τον Βαλβέρδε που δεν ξεκινούσε μαζί Μιραλάς και Πάντελιτς, όμως τώρα που το κάνει στα τελευταία παιχνίδια είδατε τα αποτελέσματα.

Ο Βέλγος πρέπει να παίζει στην κορυφή της επίθεσης και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Σε οποιαδήποτε άλλη θέση, ο "δαίμονας" χάνει σε απόδοση. Είναι δεδομένο βέβαια πως αυτό το βλέπει και ο Βαλβέρδε, όμως μην ξεχνάμε πως ήρθε και ο Τζιμπούρ. Δεν χάνεται πάντως ο Μιραλάς και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

... και ο νευρικός Ιμπαγάσα

Σε πολλούς σίγουρα θα προκαλεί εντύπωση το όνομα του Αριέλ Ιμπαγάσα στην στήλη με τα αρνητικά και είναι λογικό, αφού ο Αργεντινός ήταν γι' άλλη μια φορά εξαιρετικός, από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού και φυσικά ο "μαέστρος" της ομάδας.

Ο λόγος που μπαίνει στην λίστα με τα αρνητικά, είναι τα πολλά νεύρα που βγάζει κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο Αργεντινός και σ' αυτό το ματς είχε 2-3 κοκορομαχίες με αντίπαλους παίκτες, όμως ευτυχώς γλίτωσε κάποια κάρτα. Θα πρέπει όμως να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί έρχονται δύσκολα ματς και θα είναι κρίμα να στερήσει από τον Ολυμπιακό τις υπηρεσίες του, λόγω κάποιας έντασης ή νεύρων.

Φυσικά κανείς δεν αρνείται πως ο τσαμπουκάς που βγάζει ταιριάζει γάντι στον Θρύλο, αλλά χρειάζεται και ψυχραιμία. Όχι δειλία, απλά ψυχραιμία...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons