OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

«Καθάρισε» με Φουστέρ


Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φουστέρ στο 30ό λεπτό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει του Αστέρα στην Τρίπολη, με 1-0, συνεχίζοντας το σερί του. 
Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη με την οποία παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός αξιοποίησε την ποιότητά του ως ομάδα και έφτασε στο τρίποντο, που είναι το 7ο σερί στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός από την αρχή έως το τέλος
Με τους Πάρντο, Τοροσίδη, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Ριέρα, Φουστέρ και Πάντελιτς ξεκίνησε τον αγώνα η ομάδα του Ολυμπιακού και πραγματικά όση βροχή έπεφτε στον αγωνιστικό χώρο, τόσο καταιγιστικός ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκλεισε από την αρχή στα καρέ του τον Αστέρα Τρίπολης, που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ολυμπιακός άρχισε τον... βομβαρδισμό στην αντίπαλη εστία, με τον Ριέρα να κάνει τη σέντρα και τον Τοροσίδη την κεφαλιά. Ήταν σκαστή και ο Ντεγκρά δυσκολεύτηκε να αποκρούσει, αφού η μπάλα πήρε ύψος και σταμάτησε στο πάνω μέρος του δοκαριού, για να καταλήξει κόρνερ. Από εκεί και πέρα, ο Θρύλος συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και ήταν η σειρά του Μιραλάς στο 8' για να συνεχίσει τις ευκαιρίες. Ο Βέλγος πήρε μια ωραία πάσα και μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή.

Σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Ντεγκρά, που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Όσον αφορά στη συνέχεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός έριξε λίγο τον ρυθμό του και μπορεί να απείλησε στο 24' με ένα σουτ του Πάντελιτς, αυτό δεν σημαίνει, πάντως, πως έχασε τον έλεγχο του αγώνα. Κάθε άλλο. Έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει.

Στο 26' ο Ντεγκρά απέκρουσε σέντρα σουτ του Φουστέρ, ενώ λίγο μετά έκανε το ίδιο σε σουτ του Ριέρα. Ως εκ τούτου, όλα τα παραπάνω προμήνυαν πως το γκολ θα ερχόταν, κάτι που έγινε στο 30'. Λίγο πριν, ο Φουστέρ ανεκόπη μέσα στην περιοχή από τον Ορόθκο και ο διαιτητής κατελόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Φουστέρ ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεσή της και σουτάροντας δυνατά στο κέντρο, άνοιξε το σκορ για τον Θρύλο.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, σημειώθηκε στο 41ο λεπτό, όταν ένα σουτ του Ριέρα, έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο έξω από τα δοκάρια του Ντεγκρά.

Διατήρησε τον έλεγχο
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο εκρηκτικός όσο στο πρώτο, αλλά κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό του, με τον οποίο έφτασε στο τρίποντο. Ήταν φυσιολογικό να πιέσει κάπως περισσότερο ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά ο Ολυμπιακός δεν αν ανησύχησε καθόλου. Είχε τον έλεγχο και την κατοχή των κινήσεων και δεν έδωσε πολλά δικαιώματα στον αντίπαλο.

Για την ακρίβεια, δεν έκανε καμία απολύτως φάση, παρά μόνο απειλούσε. Στο 49' η σέντρα σουτ του Μιραλάς έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ντεγκρά, ενώ στο 68' παραλίγο να γίνει το 0-2. Ο Φουστέρ με τον Ιμπαγάσα συνδυάστηκαν άψογα και ο Ισπανός εν τέλει βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε. Η μπάλα, όμως, έφυγε άουτ, με τον Ολυμπιακό να χάνει πολύ καλή ευκαιρία.

Στο 74' ο Φουστέρ ανετράπη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να μην καταλογίζει τίποτα, ενώ στο 87' χάθηκε ακόμα μια καλή ευκαιρία για τον Θρύλο. Ο Ριέρα εκτέλεσε φάουλ και ο Μανιάτης παραλίγο να κάνει το 2-0, αλλά ο Ντεγκρά αποσώβησε τον κίνδυνο εξ επαφής. Στην επαναφορά ο Πάντελιτς σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Από εκεί και πέρα, στις καθυστερήσεις χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία, όταν ο Ζαϊρί προτίμησε να συνεχίσει μόνος του, καταφέρνοντας τουλάχιστον να κερδίσει το κόρνερ.

Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει, πήρε τους τρεις πόντους και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του για τον τίτλο.

Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο (19' Αργυρόπουλος), Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ρούμπιλ (71' Αρσενίεβιτς), Μάρτινς (65' Φορτούνης), Φρανκού

Ολυμπιακός: Πάρντο, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος Α., Μέλμπεργκ, Μπράβο, Μιραλάς (80' Ζαϊρί), Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Ριέρα (90' Χολέμπας), Φουστέρ (85' Μανιάτης), Πάντελιτς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons