OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Από το πρώτο λεπτό για τη νίκη...

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αφήνει στην άκρη τις απουσίες και στοχεύει στη νίκη κόντρα στην Άρσεναλ. Ο κόουτς του Θρύλου ήταν ξεκάθαρος λέγοντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τους Άγγλους, ότι η ομάδα θα πρέπει να κάνει ένα καλό ματς.

Μάλιστα αυτό που τόνισε ήταν ότι δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να παίξει μέτρια και να διεκδικήσει τη νίκη:
Πόσο σας προβληματίζει το γεγονός ότι έχετε πολλές απουσίες στον χώρο του κέντρου στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού;
Έχουμε πολλά προβλήματα με πολλούς τραυματισμούς, αλλά για να αντιμετωπίσουμε το αυριανό παιχνίδι δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αυτούς που λείπουν, αλλά αυτούς που έχουν. Παραδεχόμαστε ότι είναι μία δυσκολία, αλλά πρέπει να την αφήσουμε στην άκρη.

Πόσο σας προβληματίζει ότι η Άρσεναλ θα παίξει με μία άγνωστη σύνθεση και αν είναι ντεζαβαντάζ για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι;
Δεν γνωρίζω καθόλου ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα παίξουν. Δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτό γιατί όποιος και να έρθει θα είναι καλός παίκτης, αφού ανήκει στην Άρσεναλ. Δεν πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτα έρχονται για να κερδίσουν και ξέρουμε ότι και αυτοί που θα παίξουν για πρώτη φορά έχουν καθορισμένο στυλ και είναι μία από τις γρήγορες ομάδες της Ευρώπης. Ανεξάρτητα από το ποιους θα παίξουν εμείς έχουμε μόνο μία επιλογή. Πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η Άρσεναλ είναι η πρώτη στον όμιλο και έχει ήδη προκριθεί και δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα. Εμείς η Μαρσέιγ και η Ντόρτμουντ παλεύουμε για την πρόκριση και πρέπει να κοιτάξουμε τι θέλουμε.

Έχετε κι άλλες εκπλήξεις για την ενδεκάδα, έχετε κι άλλους άσους να βγάλετε από το μανίκι;
Ελπίζω να μην έχω πολλές εκπλήξεις αύριο. Μένει ακόμα μία προπόνηση για να δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Φουστέρ και αν θα μπορέσει να μας βοηθήσει και επίσης η κατάσταση του Ορμπάιθ. Θα χρησιμοποιήσουμε αμυντικούς παίκτες γιατί δεν έχουμε άλλες επιλογές.
Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, να περιμένουμε έναν καλύτερο Ολυμπιακό;
Σίγουρα εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας. Από την πρώτη στιγμή που είδαμε τον όμιλο λέγαμε ότι θέλουμε να παίξουμε καλά παιχνίδια χωρίς να περιμένουμε για να βάλουμε ένα τυχαίο γκολ. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι αύριο να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι. Αν θέλουμε να κερδίσουμε σίγουρα πρέπει να παίξουμε καλά. Όπως κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Να παίξουμε δυνατά, γρήγορα και δεν μπορούμε να κάνουμε ένα μέτριο παιχνίδι και να περιμένουμε ότι θα νικήσουμε την Άρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός πως θα παίξει για να πάρει τη νίκη θα κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ ή θα παίξει συντηρητικά;
Θα βάλουμε πολύ γρήγορα ένα γκολ και μετά θα κλειστούμε όλοι πίσω και μετά θα κλειστούμε όλοι πίσω και στο τελευταίο λεπτό θα βάλουμε άλλο ένα... Το μόνο που μένει είναι να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές τιθ πρέπει να κάνουν. Θα μου άρεσε πολύ να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ, αλλά ακόμα κι αν το βάζαμε αργά και μας βοηθούσε να κερδίσουμε δεν θα με ενοχλούσε καθόλου. Αυτό που θέλω είναι να μπούμε δυνατά από την αρχή και με την ψυχολογία της νίκης. Να μην χρειαστούμε δέκα λεπτά για να μπούμε στον ρυθμό του αγώνα. Γιατί όταν παίξαμε εκεί στα πρώτα λεπτά δεχτήκαμε ένα γκολ και στο 20’ χάναμε 2-0.

Μέχρι που μπορεί να φθάσει ο Ολυμπιακός;
Εγώ είμαι ο προπονητής και αν με ρωτήσετε πιστεύω ότι η ομάδα αξίζει την πρόκριση και θέλω να προκριθούμε. Το που μπορούμε να φθάσουμε είναι κάτι το υποθετικό και θα πρέπει να περάσουμε και να δούμε τους αντιπάλους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Το ίδιο πιστεύει και ο προπονητής της Ντόρτμουντ και της Μαρσέιγ. Η Μαρσέιγ έχει το κλειδί γιατί είναι μπροστά στην βαθμολογία, αλλά αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε και να δούμε μετά που βρισκόμαστε.

Θα αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας;
Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αλλάξουμε και πολλά πράγματα πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουμε συνήθως. Η ομάδα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να βγει μπροστά και να κερδίσει το παιχνίδι. Δεν έχει σημασία αν θα μπορέσει να το κάνει ο Φουστέρ, ο Ιμπαγάσα ή ο Γέστε. Σημασία έχει ότι πρέπει να βγούμε μπροστά και να πάρουμε τη νίκη.

Αυτό είναι το ταβάνι του ελληνικού ποδοσφαίρου ή έχει περιθώρια και γι’ άλλα πράγματα;

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορεί να περιμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα κι όταν ο ΠΑΟΚ νικάει την Τότεναμ βοηθάει το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο τον εαυτό του. Όταν ο Ολυμπιακός παίζει την πρόκριση βοηθάει τον Παναθηναϊκό την ΑΕΚ και δίνει περιθώρια και γι’ άλλα πράγματα.

Είναι μία προσωπική δικαίωση για εσάς;
Για εμένα δεν είναι κάτι παραπάνω. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα, για εμένα και για όλους εμάς. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν βλέπω κάτι περισσότερο από τη νίκη και την πρόκριση. Δεν είναι όμως στο χέρι μας γιατί πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της Μαρσέιγ. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να πάρουμε τη νίκη για να έχουμε ήδη προκριθεί στο Europa League. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αλλά όχι κάτι παραπάνω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons