OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Κέρκυρα και Λειβαδιά δεν είναι περίπατοι...

Είναι επιτακτική η ανάγκη να βρει την αυτοκυριαρχία της η ομάδα, μετά την έντονη συναισθηματική φόρτιση που έζησε το βράδυ της Τρίτης, ώστε να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις που έρχονται. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να αποτοξινωθούν ψυχολογικά από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, οι οποίες άλλωστε θα τους απασχολήσουν και πάλι μετά από ένα δίμηνο και να προσηλωθούν στο πρωτάθλημα. Το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός περάσει νικηφόρα, όπως άλλωστε οφείλει, από την Κέρκυρα και τη Λειβαδιά, τότε έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στην κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου. Ο Παναθηναϊκός δεν μου φαίνεται ικανός να τελειώσει άλλωστε τον πρώτο γύρο μόνο με νίκες. Ενώ φυσικά δεν τίθεται θέμα συζήτησης για την ΑΕΚ…

Μη νομίσει πάντως κανείς ότι η ομάδα θα κάνει περίπατο στην Κέρκυρα και στη Λειβαδιά. Και επίσης είναι μεγάλη βλακεία να νομίσει κανείς ότι οι δύο αυτές ομάδες δεν θα χτυπήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τα δύο αυτά παιχνίδια. Αυτά συμβαίνουν μόνο με τον Παναθηναϊκό. Μόνο απέναντι στον βάζελο χάνουν κάποιοι αμαχητί. Με εμάς γίνονται πάντα και παντού μάχες. Μόνο με τον Ολυμπιακό τα δίνουν όλα όλοι. Να θυμίσω άλλωστε ότι με τις ομάδες του Αναστόπουλου και του Μποροβήλου, έχασε πέντε βαθμούς ο Ολυμπιακός. Με δύο από εκείνες που οι πράσινοι συνωμοσιολόγοι του χρεώνουν ως εν δυνάμει… φιλικές.


Θα χρειαστεί, λοιπόν, μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, προσοχή και καλή απόδοση για να έρθουν οι δύο αυτές νίκες και να μην έχουμε άλλα… παρατράγουδα. Κανένας παίκτης δεν πρέπει να χαλαρώσει γιατί οι υποχρεώσεις είναι δυστυχώς συνεχείς, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και με δεδομένες τις απουσίες, είναι κάπου λογικό ορισμένοι να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα έρθουν οι νίκες, χωρίς μάλιστα άλλους τραυματισμούς.

Αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι να αρχίσουν και πάλι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού να προσπεράσει τους αντιπάλους του. Ομως όπως ακριβώς ζήτησε και ο Βαλβέρδε, θα πρέπει από εδώ και πέρα να έρθουν μόνο νίκες. Κάτι που δεν είναι δύσκολο με βάση την ποιότητα της ομάδας, δεν είναι όμως και εύκολο. Και για να επιτευχθεί ο στόχος, θα πρέπει η ομάδα να τύχει και της ανάλογης ενίσχυσης σε έμψυχο υλικό κατά την επικείμενη μεταγραφική περίοδο.

Και φυσικά αυτό πρέπει να γίνει με παίκτες ετοιμοπόλεμους, υψηλής ποδοσφαιρικής κλάσης, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν με το «καλημέρα» και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός πάει φέτος για δύο τρόπαια στην Ελλάδα, νταμπλ δηλαδή, αλλά έχει και στο βάθος του μυαλού του το όνειρο της πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής διάκρισης. Σε ένα Europa League που θυμίζει φέτος Champions League με δεδομένη τη συμμετοχή πολύ μεγάλων ονομάτων πλέον, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Πόρτο και άλλοι. 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons