OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Πνίγηκε στο τέλος...Φενέρ - Ολυμπιακός 86-70...

Την ήττα με σκορ 86-70 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Τουρκία από την Φενέρ. Ο Θρύλος κατέρρευσε  και έχασε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 42-36, 59-56, 86-70


 Σε «περιπέτειες» έβαλε τον Ολυμπιακό το κακό του παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 86-70, ενώ παράλληλα έχασαν και τη διαφορά των επτά πόντων που είχαν από τη νίκη στο ΣΕΦ (81-74).

Άτυχοι οι Πειραιώτες, καθώς ο Παπαδόπουλος βγήκε νοκ άουτ λίγο πριν την αναμέτρηση, ενώ τραυματίας αποχώρησε στο πρώτο δεκάλεπτο και ο Άντιτς.

Το ματς

Κλειστό το ξεκίνημα της αναμέτρησης με το προβάδισμα να εναλλάσσεται στα πρώτα λεπτά. Από τη μία, ο Ολυμπιακός ήθελε να «χτυπήσει» μέσα από τη ρακέτα, ενώ η Φενέρ -από την άλλη- από την περιφέρεια. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στους Τούρκους να πάρουν το πρώτο προβάδισμα με 10-6, αλλά η αποτελεσματικότητα του Γλυνιαδάκη ισορρόπησε την κατάσταση (12-12). Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ και σε συνδυασμό με την αστοχία των γηπεδούχων, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 17-16. Όμως, το αρνητικό για τον Ολυμπιακό ήταν ο τραυματισμός του Άντιτς, με τον Ίβκοβιτς να τον αποσύρει και να μετρά μία λύση λιγότερη.

Στην πρώτη επίθεση του δευτέρου δεκαλέπτου, το τρίποντο του Γκετσεβίτσιους έφερε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο +4 (16-20), ενώ στη συνέχεια ο Χάινς διεύρυνε το σερί της ομάδας του στο 7-0 (18-22, από το 16-15 της πρώτης περιόδου). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν το προβάδισμά τους, ωστόσο τα «ξεσπάσματα» του Τζέρελς κρατούσαν την Φενέρ κοντά στο σκορ (27-29). Στα μισά της περιόδου, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς «έκαναν κοιλιά», δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 7-1 και να φτάσουν στο +4 (36-32). Οι λάθος επιλογές στην επίθεση και η κακή άμυνα συνεχίστηκαν από τους Πειραιώτες, με αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να υπολείπονται έξι πόντους (42-36).

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και τις δύο ομάδες να είναι άστοχες, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, με τους Πελεκάνο και Χάινς πήγε τη διαφορά στο καλάθι (42-40), αλλά η επιμονή που είχε από τα 6,75μ. στη συνέχεια, δεν τον βοήθησε, δίνοντας στην Φενερμπαχτσέ την ευκαιρία να κάνει ένα σερί 8-0 και να πάει στο +10 (50-40). Αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» μετέφεραν το παιχνίδι τους μέσα στη ρακέτα και αυτό απέδωσε το πέμπτο φάουλ του Βίντμαρ, αλλά και τη μείωση της διαφοράς (55-50). Εκτός από τη φθορά των ψηλών στην επίθεση, οι Πειραιώτες «έσφιξαν» και την άμυνά τους, με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να κλείσει στο 59-56.

Το δυνατό και εύστοχο ξεκίνημα του Τζέρελς, στα πρώτα τρία λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου έστειλε τη Φενέρ στο +10 (70-60). Το μόνο θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν τα πέντε ομαδικά φάουλ που είχαν συμπληρώσει οι Τούρκοι. Αυτό, όμως, δεν το εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς οι γηπεδούχοι διατηρούσαν -χωρίς κόπο- το προβάδισμά τους, ενώ το τρίποντο του Ούκιτς δύο λεπτά πριν τη λήξη, τους έφερε ακόμα και στο +11 (79-68). Αυτό, έβαλε τέλος στις ελπίδες των Πειραιωτών για να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα, με τους παίκτες του Νέβεν Σπάχια να παίρνουν τη νίκη με σκορ 86-70.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons