OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ζαλγκίρις Κάουνας - Ολυμπιακός 63-77...

Η τρομερή ατμόσφαιρα δεν κατάφερε να χαλάσει την συγκέντρωση του Ολυμπιακού, ο οποίος νίκησε μέσα στο Κάουνας την Ζαλγκίρις με 77-63 και ελπίζει ακόμα και στην πρωτιά του γ' ομίλου...

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα διατήρησαν την ψυχραιμία τους και την συγκέντρωση τους κόντρα στον κόσμο των Λιθουανών και πήραν ένα σπουδαίο "διπλό", από την στιγμή μάλιστα που η Ζαλγκίρις ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του γ' ομίλου.

Ο Ολυμπιακός πλέον διατηρείται στην δεύτερη θέση, ενώ με ένα στραβοπάτημα ακόμα της Ζαλγκίρις στις τελευταίες δύο αγωνιστικές μπορεί να τερματίσει και στην πρώτη θέση.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και επέβαλε το παιχνίδι του απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία δεν μπορούσε να βρει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι των "ερυθρολεύκων". Ο κόσμος είχε "παγώσει" στα πρώτα τρία - τέσσερα λεπτά, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να ελέγχουν τον αγώνα.

Ο Τζος Πάουελ έδωσε πολύτιμες λύσεις στους Πειραιώτες, οι οποίοι στο τέταρτο λεπτό του αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν με 11-4, ύστερα από το τρίτο καλάθι του Αμερικανού, στην αναμέτρηση. Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε το 11-4 για τον Ολυμπιακό, με την Ζαλγκίρις να ανεβάζει σταδιακά την απόδοση της και παράλληλα να... αφυπνίζει και τον κόσμο της.

Ο Καουκένας έδωσε σημαντικές ανάσες στους Λιθουανούς, με τον γκαρντ της Ζαλγκίρις να είναι εκείνος που θα διαμορφώσει και το 18-21, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του ματς.

Τον... ξεκόλλησε ο Γκετσεβίτσιους

Στην δεύτερη περίοδο, η Ζαλγκίρις Κάυνας αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα, κυρίως στο σκέλος της επίθεσης, καθώς δεν μπορούσε να ανοίξει διαδρόμους για το καλάθι των "ερυθρολεύκων" που παρά τον εκκωφαντικό θόρυβο των οπαδών των γηπεδούχων δεν είχε χάσει τη συγκέντρωση του.

Ο Στράτος Περπέρογλου πέτυχε το 18-25 για τον Ολυμπιακό, με τους Λιθουανούς να μειώνουν σε 20-25. Τους Πειραιώτες ξεκόλλησε με δύο διαδοχικά τρίποντα ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (20-31). Ο Καουκένας και πάλι πέτυχε το 22-31, ενώ ο ίδιος παίκτης μείωσε σε 27-31, 22 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να μειώσουν. Ο Ιμπραήλ Τζάαμπερ με εύστοχο σουτ τριών πόντων στο 24ο λεπτό έκανε το 34-38 εν μέσω αποθέωσης για να κάνει τον κόσμο να σταματήσει ο Κώστας Παπανικολάου με κάρφωμα. Ο Γιώργος Πρίντεζης θα αστοχήσει σε σουτ τριών πόντων, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλεί τάιμ άουτ και το σκορ να είναι στο 36-40.

Με Πόποβιτς πέρασε μπροστά...

Ο Φουτ με κάρφωμα μείωσε σε 38-40, φέρνοντας σε απόσταση αναπνοής τους Λιθουανούς, αλλά ο Κώστας Παπανικολάου με εύστοχο σουτ τριών πόντων σημείωσε το 38-43. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης έκανε με δύο εύστοχες βολές το 38-45.

Ο Ιμπραήμ Τζάαμπερ στο 27ο λεπτό μείωσε σε 41-45 και ο Γιανκούνας έφερε την διαφορά και πάλι στους δύο πόντου, έπειτα από όμορφο συνδυασμό των παικτών της Ζαλγκίρις (43-45), αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ άουτ.  Ο Σπανούλης θα βρεθεί ξανά στη γραμμή των βολών και με 1/2 πέτυχε το 43-46. Ο Μάρκο Πόποβιτς μείωσε σε 45-48 με δύο εύστοχες βολές, ενώ ο Γιανκούνας με 2/2 θα φέρει την Ζαλγκίρις σε απόσταση αναπνοής (47-48).

Το τρίτο δεκάλεπτο τελικά θα κλείσει με εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Μάρκο Πόποβιτς, ο οποίος θα βάλει για πρώτη φορά στον αγώνα την Ζαλγκίρις Κάουνας (50-48).

Ο Ολυμπιακός, όμως με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου πέρασε μπροστά με 50-53, ύστερα από καλάθι του Περπέρογλου, με τον Κ. Λαβρίνοβιτς να μειώνει σε 52-53. Ο Πέρο Άντιτς σημείωσε το 52-56, οκτώ λεπτά πριν το τέλος, με τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς να μειώνει σε 56-59.


Ο Μάρκο Πόποβιτς έκανε φάουλ στον Κώστα Παπανικολάου και χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Ο Έισι Λο με 1/2 βολές πέτυχε το 56-60 και ο Παπανικολάου με τρίποντο σημείωσε το 56-63 στο 35ο λεπτό του αγώνα. Ο Ριμάντας Καουκένας έχασε ένα εύκολο καλάθι και ο Κάιλ Χάινς με 1/2 βολές πέτυχε το 56-64. Οι Λιθουανοί αστόχησαν σε διαδοχικές επιθέσεις, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο συγκεντρωμένος.

Ο Κώστας Παπανικολάου παρά την πίεση των φιλάθλων της Ζαλγκίρις ανέβασε την διαφορά τους δέκα πόντους (56-66) στο 37'. Η Ζαλγκίρις θα μειώσει σε 59-66, αλλά αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης ανέβασε την διαφορά και πάλι στους δέκα πόντους (59-69), 1:50'' πριν το τέλος του αγώνα, με τον Χοάν Πλάθα να καλεί τάιμ άουτ.

Τελικά ο Ολυμπιακός θα φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Κάουνας, καθώς δεν θα κινδυνέψει στο υπόλοιπο ματς, σημειώνοντας την έκτη του νίκη στην Ευρωλίγκα με το εμφατικό 77-63 και θα διατηρηθεί στην δεύτερη θέση του ομίλου του, ενώ με ακόμα μία ήττα των Λιθουανών μπορεί να τερματίσει ακόμα και πρώτος.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-31, 50-48, 63-77.


Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Ντάρντεν 7(1), Τζάαμπερ 6(2), Πόποβιτς 7(1), Ν. Λαβρίνοβιτς 4, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 11, Ντέλας, Κουζμίνσκας, Λαφαγιέτ 2, Καουκένας 17(1), Φουτ 4, Κ. Λαβρίνοβιτς 5(1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 3, Λο 7(2), Άντιτς 5(1), Σπανούλης 16(3), Περπέρογλου 6, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους 6(2), Πρίντεζης 5(1), Παπανικολάου 13(3), Μάντζαρης 6(2).

 http://www.sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons