OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Άλλη ομάδα στο Κάουνας...

Σε αντίθεση με την Ζαλγκίρις που έχει να επιδείξει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα από το ξεκίνημα της πρώτης φάσης, ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει την Πέμπτη το απόγευμα για το Κάουνας μην έχοντας ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα που γνώρισε την συντριβή από τους Λιθουανούς, πριν από περίπου ένα μήνα.

Ναι, 25 Οκτωβρίου ήταν, όταν η Ζαλγκίρις έκανε… παρέλαση από το ΣΕΦ, αλλά ο Ολυμπιακός άλλαξε τόσο πολύ και τόσο ραγδαία, που έχει κάνει τις τότε εμφανίσεις του να μοιάζουν με μακρινή ανάμνηση. Η ομάδα του Μπαρτζώκα βρίσκεται πλέον σε εξαιρετική για την εποχή κατάσταση, έχει βρει τη φόρμα της και μετράει τρεις σερί σπουδαίες εμφανίσεις στη διοργάνωση.

Η αρχή της μεταμόρφωσης έγινε στο Μιλάνο, ακολούθησε η Βιτόρια και τελευταίο θύμα των αφηνιασμένων Πειραιωτών ήταν η Εφές στο Φάληρο. Βάλτε και τη… μετά κόπων και βασάνων νίκη επί της Τσεντεβίτα και θα αντιληφθείτε γιατί οι πρωταθλητές Ευρώπης, από ‘κει που ανησυχούσαν για την πρόκριση στο ΤΟΡ-16 έφτασαν στο σημείο να κυνηγούν κάτι, που το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου έμοιαζε με …ανέκδοτο. Την πρωτιά στον όμιλο…

Μια ματιά να ρίξει κανείς στις επιδόσεις των ερυθρόλευκων θα καταλάβει γιατί το παιχνίδι της Παρασκευής ξεκινάει από τελείως διαφορετική βάση, σε σχέση με το πώς τελείωσε η πρώτη κόντρα των δύο ομάδων. Βέβαια, υπάρχουν κι ένα σωρό άλλα πράγματα που έχουν απογειώσει τον Ολυμπιακό και δεν αποτυπώνονται στους αριθμούς του, αλλά των αντιπάλων του. Ή και πουθενά στην στατιστική.

Τι συμβαίνει, όμως, με τα προφανή; Καταρχάς η Ζλαγκίρις έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα συνεπής έως τώρα με εξαίρεση ίσως εκείνο το τρελό παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, όπου γνώρισε την μοναδική ήττα της στη διοργάνωση από την Τσεντεβίτα στην δεύτερη παράταση. Οι Λιθουανοί σκοράρουν κατά μ.ο. 86 πόντους και δέχονται μόλις 68. Δηλαδή έχουν πρόσημο +18 ανά παιχνίδι!  Τα ποσοστά τους είναι 56% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα. Μαζεύουν περίπου 39 ριμπάουντ (12 επιθετικά – 23 αμυντικά) και έχουν ισορροπία μεταξύ ασίστ και λαθών (14-13).

Οι επιδόσεις του Ολυμπιακού από την άλλη, θα μπορούσαν να χωριστούν σε δύο φάσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια στον όμιλο (Κάχα εντός, Εφές εκτός, Ζαλγκίρις εντός, Τσεντεβίτα εντός), όπου έδειξαν το κακό  τους πρόσωπο και η δεύτερη στα τρία τελευταία. Αυτά της… μεταμόρφωσης που προαναφέραμε, τα οποία, σημειωτέον,  έδωσαν χωρίς τον Ντόρσεϊ στη σύνθεσή τους.

Στα πρώτα τέσσερα, λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι σκόραραν 74 πόντους ανά ματς και δέχονταν 84. Πρόσημο -10. Είχαν μ.ο. 44% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα, ενώ μάζευαν 35 ριμπάουντ (14επιθετικά -21 αμυντικά). Η σχέση ασίστ-λαθών ήταν 11-15. Αξίζει να τονιστεί, ότι οι συγκεκριμένοι αριθμοί αναφέρονται σε τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία έγιναν στο Φάληρο.
Πάμε τώρα στη… δεύτερη φάση της στατιστικής του Ολυμπιακού, δηλαδή αυτής των τριών τελευταίων αγώνων, από τους οποίους μόνο ο ένας ήταν εντός έδρας. Οι Πειραιώτες μετέτρεψαν το πρόσημό τους, από -10 που είδαμε πιο πάνω σε +17! Μιλάμε για 27 πόντους βελτίωση στον συσχετισμό επίθεσης-άμυνας! Πλέον, σκοράρουν 82 πόντους ανά παιχνίδι και δέχονται μόλις 65! Σουτάρουν με 54% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα, ενώ μαζεύουν 40 ριμπάουντ κατά μ.ο.. Ειδικά στα αμυντικά υπάρχει τεράστια βελτίωση, καθώς από τα 21 στα πρώτα παιχνίδια, φτάσαμε αισίως στα 32! Οι ασίστ αυξήθηκαν κατά έξι ανά παιχνίδι (17), ενώ η κατηγορία που όπως έχουμε ξαναγράψει, εξακολουθεί να χρειάζεται δουλειά, είναι τα λάθη, που παρέμειναν ως είχαν (15).

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, αν συγκρίνουμε τη νεότερη στατιστική εικόνα του Ολυμπιακού με αυτή της Ζαλγκίρις, συμπεραίνουμε ότι οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται πια σε παρόμοια επίπεδα. Κι αν δεν πέσουμε θύματα κάποιας μεγάλης έκπληξης, στο παιχνίδι της Παρασκευής θα γίνει μεγάλη μάχη, που ξεκινάει από το 50-50.

Μια ενδεχόμενη νίκη, ίσως να μην σταθεί αρκετή για την πρωτιά στον όμιλο, αλλά θα αποτελέσει τεράστιο όφελος στο μυαλό των Πειραιωτών εν’ όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν όσο τίποτα να «ξεπληρώσουν» και αυτό το… γραμμάτιο, δείχνοντας παράλληλα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι επέστρεψαν για τα καλά. Ότι, όσο περνάει ο καιρός θα είναι σε θέση να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο στην προσπάθειά τους να υπερασπίσουν το στέμμα τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons