OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο Εμερι, ο Ζαρντίμ και ο Ολυμπιακός...

ΜΩΡΕ, μια χαρά τού βγαίνει του Ολυμπιακού ο Ζαρντίμ. Μήπως θυμάστε ποιον γράφαμε ως πρώτο στόχο για τον πάγκο μετά τον αποχαιρετισμό του Βαλβέρδε (παρεμπιπτόντως, ακόμη να πιάσει δουλειά ο Ερνέστο); Εναν άλλο Ισπανό προπονητή, τον Εμερι.

• Τελικά, ο Βάσκος πρώην τεχνικός της Βαλένθια πήγε στη Σπαρτάκ Μόσχας και ο Ολυμπιακός πήρε με το ένα δέκατο του συμβολαίου που έχει ο Εμερι στη Ρωσία (!!!) τον Ζαρντίμ. Και ο Ζαρντίμ οδήγησε αξιοπρεπώς τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Champions League, θα συνεχίσει στο Europa League και στο πρωτάθλημα έχει την ομάδα πρώτη με 9-1-0 και οκτώ πόντους διαφορά από τον δεύτερο. Ο δε Εμερι τερμάτισε τη Σπαρτάκ τελευταία στον όμιλό της, πίσω όχι μόνο από Μπαρτσελόνα αλλά και από Μπενφίκα, Σέλτικ, ενώ στο πρωτάθλημα Ρωσίας μετά τις 16 πρώτες αγωνιστικές είναι 5η, 10 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

• Και θέλετε και το άλλο; Η Σπαρτάκ έδωσε καμιά 15αριά εκατομμύρια ευρώ και πήρε στον Εμερι τον Κάλστρομ (από Λιόν), τον Χουράδο (από Σάλκε), τον Βραζιλιάνο διεθνή Ρομούλο από τη Βάσκο και τον Αργεντίνο διεθνή Ινσαουράλντε από την Μπόκα Τζούνιορς, χωρίς να παραχωρήσει κανένα βασικό παίκτη της. Ο δε Ολυμπιακός πούλησε τον Μιραλάς, δεν κράτησε Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν και έκανε αγορές αξίας περίπου 4 εκατ. ευρώ.

• Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Ζαρντίμ όχι απλά βγαίνει, αλλά βγαίνει κελεπούρι! Με όποιες ενστάσεις υπάρχουν για την μπάλα που παίζει ο Ολυμπιακός και για την ικανότητά του να διευθύνει τα αποδυτήρια. Από εκεί και πέρα, εγώ νομίζω πως το πράγμα είναι απλό: κάνεις έναν πρώτο απολογισμό για τον προπονητή μέσα στις γιορτές και κάνεις τον τελικό απολογισμό το καλοκαίρι. Για να δεις αν σου κάνει ή δεν σου κάνει για να συνεχίσεις μαζί του το «χτίσιμο» μιας ομάδας.

• Πάντως, αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός με τον Πορτογάλο, που πρώτη φορά στη ζωή του έπαιξε στο Champions League, όχι απλά δεν ξεφτιλίστηκε, όπως ουκ ολίγοι φοβόντουσαν (εκτός και αν ξεχνάμε τις ανησυχίες του Σεπτέμβρη για το αν η ομάδα πάρει πόντο ή βάλει γκολ φέτος στην Ευρώπη!!!), αλλά στάθηκε σε όλα τα παιχνίδια απολύτως αξιοπρεπώς. Ειδικά στην Ευρώπη, σε πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, ουδείς άλλος προπονητής είχε τέτοια αποτελέσματα.

Kώστας Νικολακόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons