OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Οι «απαντήσεις» του Ολυμπιακού...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του μία σημαντική ικανότητα του φετινού Ολυμπιακού, όπως προκύπτει όμως μέσα από μία αδυναμία του...

«Μπορείς να κάνεις κριτική για διάφορα πράγματα από το παιχνίδι του φετινού Ολυμπιακού, αλλά αν μη τι άλλο δεν μπορείς να αρνηθείς την ικανότητα της ομάδας του να «αντιδράει» μέσα στους ίδιους τους αγώνες. Δηλαδή, εκεί που βλέπεις τον Ολυμπιακό στα δύσκολα, καταφέρνει και «απαντάει» στον αντίπαλό του.

Κι αυτό γίνεται και σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ-και το σημειώνω αυτό, για να μην μπει το… αιώνιο άλλοθι της διαιτησίας επί των επιτυχιών του Ολυμπιακού στην Ελλάδα.

Τον ισοφαρίζει η Βέροια στο 30 και στο 42 ο Ολυμπιακός κάνει το 2-1 (τελικό).

Του βάζει γκολ η Σάλκε στο 41 και στο 58 ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει σε 1-1 (τελικό 1-2).

Του βάζει γκολ η Άρσεναλ στο 42 και στο 45 ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει (τελικό 1-3).

Του βάζει γκολ η Μονπελιέ στο 49 και στο 73 ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει και στο 90 γυρίζει το ματς κερδίζοντας 1-2 (τελικό).

Του βάζει γκολ ο Άρης στο 4 κι ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει στο 9. Προηγείται εκ νέου ο Άρης στο 79 και στο 82 ισοφαρίζει ο Ολυμπιακός σε 2-2 (τελικό).

Τον ισοφαρίζει η Μονπελιέ στο 66 και στο 80 και στο 82 ο Ολυμπιακός βάζει δύο γκολ και το κάνει 3-1 (τελικό).

Έγινε έξι φορές στα 13 μέχρι στιγμής φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού, οπότε τυχαίο αποκλείεται να είναι. Βγάζει ένα χαρακτήρα η ομάδα του Ζαρντίμ, αντιδρώντας μάλιστα τις περισσότερες φορές άμεσα. Δηλαδή, δεν περνάνε παρά λίγα λεπτά αφότου δέχεται το γκολ και κατορθώνει και το ανταποδίδει.

Από την άλλη, βέβαια, είναι ένα θέμα ότι ο Ολυμπιακός δέχεται σχετικά εύκολα πρώτος γκολ, ειδικά στην Ευρώπη. Κι έτσι αναγκάζεται και κυνηγάει αυτός τον αντίπαλό του. Ούτε μπορεί να είναι συγκυριακό πως όλες τις αποτυχίες του τις έχει σε ματς ακριβώς στα οποία μένει πίσω στο σκορ. Έτσι έχασε από Άρσεναλ και Σάλκε, έτσι είχε και τη μοναδική του απώλεια στο πρωτάθλημα, στο Χαριλάου.

Για τον απλούστατο λόγο πως όταν προηγείσαι εσύ μέσα στο παιχνίδι, στη συνέχεια θα τα δώσει όλα ο αντίπαλος για να ισοφαρίσει κι έτσι ακόμη κι αν τα καταφέρει, όταν θα κάνεις εσύ την αντεπίθεσή σου, θα τον βρεις εννιά φορές στις δέκα πιο ευάλωτο από πλευράς δυνάμεων. Έτσι είδαμε πως στα δύο παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε, τελικά κέρδισε. Αντίθετα, από τα τέσσερα παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, κέρδισε μόλις στο ένα…

Είναι μία παράμετρος που μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Διότι, εάν η ΑΕΚ ανοίξει το σκορ, μετά δε θα είναι τόσο εύκολο για τον Ολυμπιακό, να διασπάσει μία ομάδα που θα παίζει με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα…»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons