OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 2-0 (Djebbour 47') (Μητρογλου 71')



Ο Ολυμπιακός ξόδεψε ένα ημίχρονο, όμως στην επανάληψη "καθάρισαν" οι "χρυσοκέφαλοι" (Τζιμούρ 47', Μήτρογλου 71') και κάπως έτσι ήρθε η νίκη με 2-0 απέναντι στην Παναχαϊκή, στο πρώτο ματς του Κυπέλλου για την φάση των "32". Θετικό ντεμπούτο από Ζαραδούκα και Βλαχοδήμο, που έβγαλε ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Ντιακιτέ.

Σ' ένα ματς με λίγο κόσμο στις εξέδρες και μέτριο θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός σπατάλησε ένα ημίχρονο, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές και με δύο επιθετικούς (4-4-2) και χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να προσαρμοστούν οι ποδοσφαιριστές και να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Ο αγώνας

Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και σύστημα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Μέγιερι υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, σέντερ μπακ ήταν οι Κοντρέρας και Παπάζογλου, δεξιά ήταν ο Ντιακιτέ, αριστερά ο Ζαραδούκας, αμυντικά χαφ οι Φέισα και Γκρέκο, αριστερά στο κέντρο ήταν ο Βλαχοδήμος, δεξιά ο Φουστέρ και στην επίθεση οι Τζιμπούρ-Πάντελιτς.

Οι προσανατολισμοί του Ολυμπιακού ήταν άκρως επιθετικοί, όμως αυτό αργήσαμε να το δούμε μέσα στο γήπεδο και μάλιστα η ομάδα που έκανε την πρώτη φάση του ματς ήταν η Παναχαϊκή. Ο Βουνκ σούταρε από το ύψος της περιοχής και ανάγκασε τον Μέγιερι στην πρώτη απόκρουση της βραδιάς. Γενικά οι Πατρινοί είχαν... τσαγανό και δεν φοβήθηκαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Ευκαιρίες αλλά όχι γκολ και θέαμα από τον Ολυμπιακό

Από το 15' και μετά, οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι και δίχως να παίξουν μεγάλη μπάλα, έφτιαξαν αρκετές φάσεις και απείλησαν την εστία του Πίτκα. Ούτε όμως η κεφαλιά του Τζιμπούρ (17'), ούτε τα σουτ των Πάντελιτς (18') και Βλαχοδήμου (20') ήταν εύστοχα και έτσι το 0-0 δεν άλλαζε.

Το σκηνικό δεν άλλαξε και το υπόλοιπο μισό του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί μπροστά από την αντίπαλη περιοχή, να δημιουργεί ευκαιρίες, όμως δεν έκανε το σημαντικό. Να στείλει δηλαδή την μπάλα στα δίχτυα. Από την άλλη, η Παναχαϊκή έδειξε ιδιαίτερη προσήλωση στην άμυνα και όποτε έβρισκε ευκαιρία έβγαινε στην αντεπίθεση. Το σουτ του Πάντελιτς στο 37', η κεφαλιά του Τζιμπούρ στο (38') αλλά και το σουτ του Βλαχοδήμου στις καθυστερήσεις δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

"Τρομοκρατία" με το καλησπέρα (1-0)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην πέτυχε το πολυπόθητο γρήγορο γκολ με το καλημέρα, τα κατάφερε όμως με το... καλησπέρα. Συγκεκριμένα, ένα λεπτό μετά την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου οι Πειραιώτες είχαν πάρει προβάδισμα και είχαν πλέον κεφάλι στο σκορ. Όλα αυτά χάρη στο κεφάλι του Τζιμπούρ που έστειλε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από σέντρα του Φουστέρ.
Αν νομίζετε πάντως πως οι φιλοξενούμενοι τα παράτησαν κάνετε λάθος, αφού λίγα λεπτά αργότερα είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Στο 57ο λεπτό, ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε ωραία μακρινή μπαλιά για τον Γκούρτσα, εκείνος βγήκε στην πλάτη του Παπάζογλου, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Μεγιερι.

Δεύτερο "χτύπημα" από τον Μήτρογλου (2-0)

Από 'κει και πέρα, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος και με τον Μήτρογλου να παίρνει τη θέση του Πάντελιτς έγιναν πιο απειλητικοί. Η μπάλα παιζόταν στο μισό γήπεδο προς την εστία του Πίκτα και όλα έδειχναν πως είναι θέμα χρόνου να μπει κι άλλο γκολ. Στο 71' ο Βλαχοδήμος εκτέλεσε κόρνερ, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Άλλο ένα γκολ από στημένο για τον Ολυμπιακό και πρώτη ασίστ για τον Βλαχοδήμο.

Το ματς στα επόμενα και τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους παίκτες του Ζαρντίμ να παίζουν μονότερμα και να προσπαθούν να πετύχουν άλλο ένα γκολ1. Παρόλα αυτά, τα σουτ του Μήτρογλου (86', 87') δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και το 2-0 ήταν το τελικό σκορ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 93' ο Σαλαμαστράκης χτύπησε εκτός φάσης τον Μήτρογλου με αγκωνιά, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε ούτε καν κίτρινη κάρτα.

90+4' Δοκάρι για τον Ολυμπιακό! Ο Μασάντο εκτέλεσε από μακρία το φάουλ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Πίτκα

71' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 2-0... 
Ο Βλαχοδήμος εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

62' Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Μήτρογλου και Φετφατζίδης πέρασαν στις θέσεις των Πάντελιτς και Φουστέρ.

47' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 1-0... 
"Δράστης" ο Τζεμπούρ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φουστέρ.


ΗΜΙΧΡΟΝΟ 0-0

Στον αγωνιστικό χώρο σε διάταξη 4-4-2 διαμορφώνεται ως εξής: Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του - από δεξιά προς αριστερά - θα έχει τους Ντιακιτέ, Κοντρέρας, Παπάζογλου και Ζαραδούκα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Φέισα και ο Γκρέκο, έχοντας στα πλάγια τον Βλαχοδήμο και τον Φουστέρ. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Τζεμπούρ με τον Πάντελιτς.

Οι 11 που επέλεξε ο Πορτογάλος τεχνικός: Μέγιερι, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Ζαραδούκας, Ντιακιτέ, Φέισα, Γκρέκο, Φουστέρ, Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ, Πάντελιτς.

Στον πάγκο για τους Πειραιώτες θα κάθονται οι: Γιαννιώτης, Μασάντο, Μήτρογλου, Φετφατζίδης, Τάτος, Μανωλάς, Καραγκούνης.

Για την Παναχαϊκή, ο Γιώργος Κούτσης έχει επιλέξει τους εξής 11 ποδοσφαιριστές: Πίτκας, Σαλαμαστράκης, Καραμανλής, Σπίνουλας, Βουνκ, Κοιλιάρας, Βασιλαντωνόπουλος, Λίτσης, Βοσκόπουλος, Φατιόν, Γκούρτσας.

Ενώ στον πάγκο θα καθίσουν οι: Ανδρούτσος, Κοκκίνης, Κωνσταντινίδης, Ουρτάδο, Σεϊτάι, Ντίνας, Χύζα.

Να θυμίσουμε ότι η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη στις 19 Δεκεμβρίου.

22/01/2003 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναχαϊκή 0-0
04/11/2002 Παναχαϊκή - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
08/03/1978 Παναχαϊκή - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0 (3-4 πεν.)
02/03/1977 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναχαϊκή 2-1
19/03/1975 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναχαϊκή 1-0
07/07/1968 Παναχαϊκή - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-8

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons