OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Κολοσσός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 72-88

Τον… Κολοσσό με μεσημεριανό μπέρδεψε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εύκολα των «θαλασσί» στο Βενετόκλειο με 88-72, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών κάνοντας το 7/7 στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν «γκάζια» ανά διαστήματα, ενώ έκαναν παράλληλα… συντήρηση δυνάμεων ενόψει της αναμέτρησης με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας για την Euroleague.

Πάουελ και Πρίντεζης οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, ενώ Χάινς, Άντις, Παπανικολάου και Μάντζαρης είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ανάσες στον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ξεχώρισαν για τους «θαλασσί» οι Καλαμπόκης και Τσαλδάρης.

Το ματς

«Ζεστός» ξεκίνησε στην αναμέτρηση ο Πάουελ ο οποίος με την βοήθεια του Πρίντεζη ηγήθηκε επιθετικά του Ολυμπιακού στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Το ίδιο όμως και ο Γιάννης Καλαμπόκης για τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι ισόπαλο 10-10. Επιμέρους 15-5 έτρεξαν στο υπόλοιπο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» με τη διαφορά να φτάνει στο +10 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Το ενδιαφέρον… εκτός παρκέ μεταφέρθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Πάουελ τραυματίστηκε με συναθλητή του στο γόνατο και αποχώρησε από το παρκέ. Του τοποθετήθηκε πάγος, ωστόσο έπειτα από λίγο οι γιατροί των «ερυθρολεύκων» έδωσαν το ok στον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον χρησιμοποιήσει. Μικροτραυματισμοί και για τους Παπανικολάου και Πρίντεζη. Κανείς όμως ανησυχητικός. Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι; Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 12 πόντους (21-33) για τον Ολυμπιακό με τον Κολοσσό να μειώνει στο τελευταίο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Τσαλδάρη σε 37-43. Ένα καλάθι του Χάινς και μία καλή άμυνα στο τέλος έδωσαν τη δυνατότητα στους παίκτες των Πειραιωτών να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με σκορ 37-45.

Εκμεταλλευόμενος τους μόλις τρεις πόντους που πέτυχε ο Κολοσσός στα πέντε πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδους, τρέχοντας στον αιφνιδιασμό κάθε φορά που του δινόταν η ευκαιρία και κυριαρχώντας στα ριμπάουντ ο Ολυμπιακός δεν άργησε να βρεθεί στο +15 (42-57). Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα (52-65 στο τέλος της περιόδου) ενώ πειραματίστηκαν όσον αφορά στα συστήματά τους.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν περιθώρια καθώς συνέχισαν με την ίδια ένταση στο παρκέ. Αποτέλεσμα αυτού η διαφορά να αγγίξει και το +23 (65-88). Μόνο προς το τέλος της αναμέτρησης χαλάρωσαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δίνοντας την ευκαιρία στον Κολοσσό με σερί 7-0 να μειώσει στο τελικό 72-88.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 37-45, 52-65, 72-88

Κολοσσός (Γκέκος): Γεωργαλλής 2, Κουμπούρας 11, Χάτεν 4, Καλαϊτζής 4, Βουγιούκας, Αυγενικός, Καλαμπόκης 17 (1), Ντέντι 11 (1), Κουκουλάς, Ντόλαρντ, Λάνγκφορντ 8, Τσαλδάρης 15 (3)

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 14 (11 ριμπάουντ), Λο 2, Άντιτς 10 (2), Σπανούλης 7 (8 ασίστ), Περπέρογλου 9 (2), Σλούκας 2, Μαυροειδής, Πάουελ 10 (8 ριμπάουντ), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 10, Μάντζαρης 10 (7 ριμπάουντ)



Στην αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές απέδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τη χαλαρότητα που έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στη νίκη (88-72) επί του Κολοσσού Ρόδου.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να παίξει καλύτερη άμυνα, ωστόσο έμεινε ευχαριστημένος από το τομέα των ριμπάουντ και της δημιουργίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Πάντα είναι δύσκολα τα παιχνίδια στη Ρόδο. Ο Κολοσσός είναι ανταγωνιστική ομάδα και το γήπεδο είναι ιδιόμορφο. Ήταν και η ώρα δύσκολη και ίσως εμείς μετά το παιχνίδι της Πέμπτης όπου δώσαμε μεγάλη βαρύτητα, ήμασταν λίγο πιο χαλαροί απ’ ότι έπρεπε. Αυτό μεταφράστηκε σ’ ένα όχι καλό οπτικά παιχνίδι από μας. Θα μπορούσαμε σίγουρα να παίξουμε καλύτερη άμυνα, αλλά είχαμε 18 ριμπάουντ περισσότερα, 11 ασίστ περισσότερες και παρότι είχαμε χαμηλό ποσοστό στις βολές, κερδίσαμε μία καλή ομάδα. Έχω σεβασμό και στο Μηνά και στον Κολοσσό και κυρίως στους έμπειρους περιφερειακούς παίκτες που έχει. Οι Καλαμπόκης, Τσαλδάρης, Καλαϊτζής, Κουμπούρας και Γεωργαλλής έχουν κάνει μεγάλη διαδρομή στο ελληνικό μπάσκετ και ξέρουν καλά το παιχνίδι, οπότε μπορούν να βάλουν και τους πιο νέους Αμερικανούς στο πνεύμα του ελληνικού πρωταθλήματος, που πάντα είναι απαιτητικό. Εύχομαι στον Κολοσσό καλή συνέχεια και συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου είπε: «Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για την προσπάθεια που κάνει για μία ακόμη χρονιά, έχοντας στο πλάι του πάντα τον κόσμο που τον στηρίζει. Για μας πάντα είναι όμορφα να ερχόμαστε και να παίζουμε στη Ρόδο. Είναι μία δύσκολη έδρα. Ξέραμε ότι αν αφήσουμε τον Κολοσσό να κάνει το παιχνίδι του και να βάλει την… εξέδρα μέσα στο ματς, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για μας. Γι’ αυτό θέλαμε να έχουμε συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας μέσα στο παρκέ. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα, τα οποία πληρώσαμε. Αφήσαμε τον Κολοσσό να μειώσει αρκετά, ωστόσο δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε μία καλή διαφορά την οποία κρατήσαμε μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα να έχουμε ουσιαστικά ένα εύκολο μεσημέρι».


Κανέναν και τίποτα δεν έχει να φοβάται ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης μετά τη νίκη (88-72) επί του Κολοσσού Ρόδου, αναφερόμενος στο εκτός έδρας παιχνίδι για την Ευρωλίγκα κόντρα στη Ζαλγκίρις.

«Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, όπου πήραμε μία διαφορά 10 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο, όμως, χαλαρώσαμε και γι’ αυτό χάσαμε. Μπήκαμε πιο σοβαρά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πήραμε μία διαφορά 13-15 πόντων, την οποία διατηρήσαμε μέχρι το τέλος, εκτός από κάποια νεκρά διαστήματα που είχαμε», δήλωσε αρχικά ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συχνά ταξίδια του Ολυμπιακού:

«Έχουμε πολλά ταξίδια δυστυχώς και αυτό σημαίνει κούραση, τόσο σωματική όσο και πνευματική. Αλλά είμαστε 12 ισάξια άτομα στην ομάδα και ο κόουτς ξέρει πώς να μας διαχειριστεί. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε, όπως στα τελευταία παιχνίδια και ειδικά την άμυνα που παίζουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Είναι δύσκολο μετά πολλά ταξίδια αλλά πρέπει να το συνηθίσεις αυτό και να αντέχεις στην πίεση, γιατί στον Ολυμπιακό είσαι αναγκασμένος να ζεις με αυτό».

 http://www.sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons