OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Δεν σημαίνει τίποτα το 3-0...

Σε χαμηλούς τόνους και... οικογενειακό κλίμα προς εκτόνωση της έντασης πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων ομάδων της Α1 που θα κοντραριστούν στους μικρούς και τους μεγάλους τελικούς.

Από τον Άρη μίλησαν οι Νίκος Χατζηβρέττας και Λευτέρης Σούμποτιτς, από τον Παναθηναϊκό οι Μάικ Μπατίστ και Ζέλικο Ομπράντοβιτς, από τον Ολυμπιακό οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Ντούσαν Ίβκοβιτς και από τον ΠΑΟΚ οι Μιχάλης Γιαννακίδης και Σούλης Μαρκόπουλος. Σε ρόλο συντονιστή ήταν ο Βασίλης Σκουντής.

Στον Ολυμπιακό, όπως και πριν τον τελικό του Κυπέλλου, κράτησαν χαμηλούς τόνους και προτιμούν να "μιλήσουν" με πράξεις στο παρκέ και όχι με φανφάρες και παχιά λόγια. Δεν τους βγήκε σε κακό την προηγούμενη φορά, καθώς φέτος έχουν αναπτύξει για τα καλά πελατειακή σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, είχαμε και τις τοποθετήσεις των δυο ομάδων της συμπρωτεύουσας, που αναφέρθηκαν και στις μάχες για τον τίτλο και όχι μόνο στο δικό τους ζευγάρι.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν...


Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, πήρε πρώτος το λόγο: "Σίγουρα η τελική έκβαση θα κρίνει αφενός τον πρωταθλητή και αφετέρου εκείνον που συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα. Να ισχυροποιηθούν οι ομάδες στη Θεσσαλονίκη για να πάει μπροστά το ελληνικό μπάσκετ. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα, ότι η οικογένεια του μπάσκετ δεν θα αντέχει μειοψηφίες που χαλάνε τα παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα. Κανένας από εμάς δεν θα ανεχτεί τις μειοψηφίες αυτές. Τους θέλουμε έξω".

Όταν ρωτήθηκε ο Ιβκοβιτς για το τι θα ήθελε να θυμάται από τη σεζόν, τόνισε: "Το μπάσκετ είναι το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορούν να το κρατήσουν δυο9 ομάδες. Δεν πρέπει να μπαίνουν στον τελικό οι δυο ομάδες με 3-0. Χρειάζεται πιο ισχυρη λίγκα. Πιστεύω ότι προχωράμε καλύτερα, δεν έχουμε γεμάτα γήπεδα. Εχουμε συναρπαστικά μας. Ξέρω πόσο σέβεται ο υπόλοιπος κόσμος αυτό το ματς. Δείξαμε καλά δείγματα σχετικά με τη βια στα προηγούμενα ματς".

Στην ίδια ερώτηση, ο Ομπράντοβιτς είπε: "Όλοι καταλαβαίνουν την ποιότητα αυτών των δυο ομάδων που παίζουν σε υψηλό επίπεδο και θα έχουμε και μια ακόμα ομάδα που θα παίξει στα προκριματικά. Είναι καλό ότι δεν υπήρχαν προβλήματα βίας. Μπορούμε να το διατηρήσουμε και είμαι χαρούμενος για αυτό".

Όσο για τους δυο κόουτς του μικρού τελικου, ο μεν Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε πως "εξαιρώντας τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οι άλλες ομάδες ήταν ανταγωνιστικές και έγινε πολύ καλό πρωτάσθλημα. Πρέπει να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες", ενώ ο Λευτέρης Σούμποτιτς είπε: "Θέλω να ξεχάσω τα επεισόδια που έγιναν στο ματς με τον Ηρακλή. Ελπίζω να μην γίνει κάτι μέχρι το τέλος της σεζόν".

Μετά πήραν το λόγο οι παίκτες, με το Λουκά Μαυροκεφαλίδη να τονίζει για το 3-0 επί του αιωνίου αντιπάλου: "Είναι ένα ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά τώρα αυτά ξεχνιούνται εύκολα. Είμαστε συγκενβτρωμένοι στο παιχνίδι μας. Ο Παναθηναϊκός ξέρει να χειρίζεται καταστάσεις".

Με τη σειρά του, ο Μάικ Μπατίστ δήλωσε:"Κανείς δεν θέλει να χάνει. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας. Είναι δύσκολο για μας. Χρειάζεται να κερδίσουμε. Αφηνουμε ο, τι έχει προηγηθεί πίσω μας. Είναι σαν να είναι το πρώτο ματς. Πρέπει να ειμαστε πνευματικά έτοιμοι. Έχουμε δυο μέρες μπροστά μας και πρέπει να εστιάσουμε στη θέληση μας να κερδίσουμε. Ξέρουμε τι θέλουμε και ξέρουμε τι σημαίνει ένα ματς στο ΣΕΦ".

Μετέπειτα, ο Ντούντα αναφέρθηκε στις πιθανότητες κάθε ομάδας για τη νίκη: "Το 3-0 δεν σημαίνει τίποτα. Το πρώτο ματς το κερδίσαμε με κάποια κόλπα στο τέλος. Στο δεύτερο ματς ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να κερδισει. Στο τρίτο με τον ΠΑΟ, παίξαμε την τελευταία στιγμή. Δεν έχουμε κανένα πλεονέκτημα. Παίζουμε με τον πρωταθλητή Ευρώπης".

Στο ίδιο θέμα, ο Ζοτς απάντησε: 'Όλα τα ματς κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Το πρώτο παιχνίδι θα παιχτεί στο ΣΕΦ και αυτό είναι το πιο δυσκολο. Ξέρουμε ότι αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές θα πρέπει να κερδίσουμε 3 φορές τον Ολυμπιακό. Είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε".

Το λόγο πήραν μετά οι Γιαννακίδης και Χατζηβρέττας, που μίλησαν για το ζευγάρι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, το οποίο θα παλέψει για την 3η θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα της ερχόμενης περιόδου, ενώ το λόγο πήραν στην συνέχεια και οι δυο προπονητές, που αναφέρθηκαν στη μονομαχία των δυο μεγάλων της συμπρωτεύουσας.

Ο Σούμποτιτς προβλέπει για τους τελικούς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ότι "δεν έχει σημασία τι έχει γίνει στα προηγούμενα ματς. Έχω παίξει σε τέτοιες σειρές και ξέρω. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί. Θα είναι πολυ ενδιαφέρον".

Ο Μαρκόπουλος προβλέπει ότι "τελειωσαν και τα τρία ματς στο τέλος. Είναι ομάδες με έμπειρους παίκτες, οπότε ούτε ο κόσμος μπορεί να τους επηρεάσει. Οι έδρες μπορούν να σπάσουν. Θα παίξουν ρόλο οι μικρές λεπτομέρειες. Είναι διαφορετική η κάθε ομάδα. όποια επιβληθεί στο ρυθμό, θα κερδισει".

Ο Γιαννακίδης λέει για τους τελικούς: "Ο Παναθηναϊκός έχει ξανακερδίσει με μειονέκτημα, αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει πιο έτοιμος". Ο Χατζηβρέττας με τη σειρά του λέει ότι "δεν μπορώ να κάνω προγνωστικά. Ελπίζω να γίνει καλή σειρά".
  
Για την κόντρα των κουμπάρων ο Ίβκοβιτς λέει πως "είμαστε φίλοι, σαν οικογένεια με τον Ζέλικο", ενώ ο Ζοτς απάντησε: "Το παιχνίδι είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός".

http://www.thrylos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons