OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πιστοί στο ραντεβού τους...

Οι Heat δεν άφησαν τους Mavericks να περιμένουν για πολύ, αφού επικράτησαν των Bulls με 83-80 και προκρίθηκαν με 4-1 στους τελικούς του ΝΒΑ που αρχίζουν στις 31 Μαΐου.

Με τους Lebron James (28 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Dwyane Wade (21 πόντοι) να παίρνουν επάνω τους το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο το Miami κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 13 πόντων και να προηγηθεί με καλάθι του πρώτου για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα του αγώνα δυο λεπτά πριν το τέλος του για να φτάσει έτσι στη νίκη.

Μετά την επικράτηση της στους τελικούς της Ανατολής η ομάδα του Erick Spoelstra ετοιμάζεται να διεκδικήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της απέναντι στους Dallas Mavericks όπως είχε γίνει και το 2006 όταν είχε επικρατήσει με 4-2 με τη μόνη διαφορά πως τώρα θα είναι αυτή που θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.


Κράτησαν το καλύτερο για το τέλος

 Ενα κάρφωμα του Luol Deng στα μούτρα του Lebron James στα μέσα της πρώτης περιόδου ήταν αυτό που έβαλε μπρος για τα καλά τις μηχανές των Bulls και κυρίως αυτή του Derrick Rose που έφτασε τους 10 πόντους (τελέιωσε το παιχνίδι με 9/29 σουτ και 25 πόντους). Το Chicago πέρασε άμεσα μπροστά στο σκορ και μάλιστα έτρεξε ένα σερί 15-6 που του επέτρεψε να κλείσει το πρώτο δωδεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (25-21).

Βλέποντας τους αναπληρωματικούς του να κάνουν εξαιρετική δουλειά ο Tom Thibodeau τους κράτησε για αρκετή ώρα στο παρκέ και αυτοί έστειλαν τη διαφορά στο +12 (37-25). Τα συνεχόμενα καλάθια του Mike Miller επέτρεψαν στους Heat να μειώσουν μέχρι και στους πέντε (40-35), όμως η επιστροφή του Deng (14 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο και 18 συνολικά) στο παιχνίδι σήμανε νέα «έκρηξη» για τους «ταύρους» που πήγαν προπορευόμενοι στα αποδυτήρια με 45-38.   

Όπως σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς έτσι και σε αυτό οι άμυνες των δυο ομάδων ήταν αυτές που πρωταγωνίστησαν από ένα σημείο και μετά. Ενώ στη μία πλευρά το Miami δυσκολευόταν αφάνταστα να σκοράρει στην άλλη οι Bulls πάντα έβρισκαν τον τρόπο να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι και έτσι απέκτησαν διαφορά 13 πόντων (57-44). Οι Heat τελικά ξεκόλλησαν στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου όταν μετά από συνεχόμενα φάουλ και τεχνικές ποινές ευστόχησαν σε οκτώ σερί βολές μειώνοντας έτσι σε 62-57.

Το Chicago πάντως κατάφερε πάλι να πάρει διψήφιο προβάδισμα (67-57) και μάλιστα το διατήρησε στο μεγαλύτερο μέρος του τέταρτου δωδεκάλεπτου. To Miami όμως εξαπέλυσε την αντεπίθεση του με τους Wade (10 πόντοι στην τελευταία περίοδο) και James και με ένα σερί 16-2 πέρασε μπροστά 81-79 με 30 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο Rose αστόχησε σε μία βολή στα 25’’ μειώνοντας σε 81-80 όμως ο Chris Bosh (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ) δεν χαρίστηκε στους Bulls και με 2/2 από τη γραμμή του φάουλ «κλείδωσε» τη νίκη και την πρόκριση στους τελικούς για την ομάδα του διαμορφώνοντας το τελικό 83-80. 

"Μίλησαν" στα κρίσιμα

Μπορεί σε όλο το παιχνίδι ο Dwayne Wade να μην έβρισκε πεδίο δράσης, όμως πήρε τα πάνω του την καταλληλότερη στιγμή. Από αυτόν ξεκίνησε η αντεπίθεση των Heat στα τελευταία λεπτά του αγώνα (μέχρι και τετράποντο έβαλε) και κάπου εκεί ήρθε ο Lebron James να βάλει το κερασάκι στην τούρτα πετυχαίνοντας τα καθοριστικότερα καλάθια του παιχνιδιού, αφού ισοφάρισε με τρίποντο σε 79-79 και αμέσως μετά έκανε το 81-79.

Ούτε που το κατάλαβαν

Μέχρι και τρία λεπτά πριν από το τέλος του παιχνιδιού οι Bulls είχαν διαφορά 12 πόντων (77-65) αλλά από εκεί μετά μάλλον δεν πρόλαβαν να καταλάβουν καν τι τους «χτύπησε». Εως ότου ακούστηκε η κόρνα της λήξης κατάφεραν να πετύχουν μόλις τρεις πόντους (όλους με τον Rose) και εν ριπή οφθαλμού δέχτηκαν ένα απίστευτο σερί 16-2 από τον Wade και τον James οι οποίοι τους πήραν τη νίκη μέσα χέρια.

"Δεν ξέρουμε τι έγινε"

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα είχαν όρεξη για αστεία αμέσως μετά, με τον Dwyane Wade να παραδέχεται γελώντας πως ούτε αυτός δεν έχει καταλάβει ακόμα πως η ομάδα του γύρισε το παιχνίδι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα: «Ούτε εμείς ξέρουμε τι έγινε. Χάναμε με 12 πόντους, ο κόουτς πήρε τάιμ άουτ και μας είπε πως μπορούμε να κάνουμε ένα σερί και να κερδίσουμε αν το πιστέψουμε. Υστερα μπήκαμε στο γήπεδο και εκεί σταματάνε όλα δεν θυμάμαι τίποτα άλλο από όσα συνέβησαν».

Ο Lebron James τουλάχιστον φρόντισε να δώσει μια πιο λογική εξήγηση για το απίστευτο comeback των Heat υπογραμμίζοντας πως μόλις μπήκαν τα πρώτα σουτ όλοι ήξεραν πια θα είναι η συνέχεια: «Νομίζω ότι όταν βάλαμε ορισμένα σουτ στην αρχή καταλάβαμε πως μπορούμε να κάνουμε ένα σερί. Μετά δεν γινόταν να μας σταματήσουν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons