OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Διάδοχος του Γκουαρντιόλα ο Βαλβέρδε...

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα το 2012 έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, χρίζοντας ως ιδανικό διάδοχο του τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Τον Βάσκο στο πάγκο των Καταλανών θέλει και ο Γιόχαν Κρόιφ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sport24.gr ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι μέσα στην λίστα με τους υποψήφιους για να αντικαταστήσει το καλοκαίρι του 2012 τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Οι σειρήνες από την Βαρκελώνη έχουν κάνει την εμφάνιση τους μετά την επίσκεψη του Βαλβέρδε στην προπόνηση των μπλαουγκράνα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό για συνεργασία ενός ακόμη χρόνου, όμως παράλληλα δεν έχει σταματήσει να σκέφτεται την επιστροφή του κάποια στιγμή στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Η εργατικότητα, η μεθοδικότητα και η σοβαρότητα του Ισπανού τεχνικού των ερυθρόλευκων είναι στοιχεία που δεν περνούν απαρατήρητα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Βάσκος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο προπονητικό κέντρο συναντήθηκε με φίλους και γνωστούς και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μπλαουγκράνα ενόψει του τελικού του Σαββάτου στο Γουέμπλεϊ. Εκτός των άλλων μίλησε και με τον Πεπ Γουαρντιόλα, με τον οποίο τον συνδέει στενότατη φιλία από τότε που αμφότεροι αγωνίζονταν ως παίκτες στην ομάδα που προπονούσε ο Γιόχαν Κρόιφ.

Στη διάρκεια της παραμονής του, ο Βαλβέρδε είχε μια σειρά συναντήσεων με ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, όλες ανεπίσημες, κοινωνικού χαρακτήρα. Οι πληροφορίες που έφτασαν από την πρωτεύουσα της Καταλονίας – από συνάδελφους δημοσιογράφους – δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες: η σχέσεις του Βαλβέρδε και της Μπαρτσελόνα συνεχίζουν να είναι άριστες. Τόσο, που το υποθετικό σενάριο του να εργαστεί κάποια στιγμή ο Ερνέστο στον πάγκο των μπλαουγκράνα αποτέλεσε θέμα σχολίων και ευχάριστων υπονοούμενων ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Κεντρικός άξονας της υπόθεσης είναι ο Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος έχει κινήσει τα νήματα ουκ ολίγες φορές, δίνοντας κυρίως τη γνώμη του μέσα από τα σχόλιά του στην Vanguardia, εκφράζοντας απόψεις μέσα από δηλώσεις και συνεντεύξεις, αλλά και συμβουλεύοντας τις εκάστοτε διοικήσεις, όποτε αυτές ζητούσαν τη βοήθειά του.

Είναι γνωστό ότι επί Λαπόρτα, ο λόγος του Κρόιφ ήταν σχεδόν νόμος. Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα με μια από τις τελευταίες αποφάσεις της θητείας του, έδωσε άλλωστε τιμητικά στον Ολλανδό τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου. Οι σχέσεις του Γιόχαν με το τωρινό αφεντικό, Σάντρο Ροσέλ, μπορεί να μην είναι και οι καλύτερες, όμως πάντα λαμβάνεται σοβαρά οτιδήποτε πει ο πρώην τεχνικός των μπλαουγκράνα. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησαν όλα. Στο όχι και τόσο μακρινό 2007, όταν είχε δημοσιεύσει στην Vanguardia ένα κείμενο σχετικά με τους προπονητές που του προξενούσαν το ενδιαφέρον. Μεταφράζουμε από την καταλανική εφημερίδα με ημερομηνία 29-1-2007 και τίτλο "αυτοί που δίνουν θέαμα στην Λίγκα":

"Το να δημιουργείς είναι πάντοτε δυσκολότερο από το να καταστρέφεις. Το ποδόσφαιρο δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα. Εγώ δεν γνωρίζω καμία ομάδα και κανέναν προπονητή που να θέλει να δεχτεί γκολ. Για να κερδίσεις όμως τα παιχνίδια, υπάρχουν πολλά διαφορετικά στιλ που μπορούν να εφαρμοστούν. Είναι υποχρεωτικό οι μικρές ομάδες να παίζουν πάντοτε αμυντικά; Όχι, όταν υπάρχουν προπονητές πιο τολμηροί από άλλους. Μέσα στη λίστα που έφτιαξα με τις ομάδες που με ικανοποίησαν, βρίσκεται και η Εσπανιόλ.

Ο Βαλβέρδε κόπιασε πολύ μέχρι να πάρει μπροστά. Είναι αδύνατο να εφαρμόσεις αυτά που θέλεις σε μερικές μέρες. Οι ίδιοι που τώρα του προσφέρουν πρόωρη ανανέωση στο συμβόλαιο, πριν λίγους μήνες ήθελαν να τον διώξουν. Για κάποιον που ως ποδοσφαιριστής έπαιζε στην επίθεση, του είναι σχεδόν αδύνατο να μην ποντάρει ως προπονητής υπέρ ενός ποδοσφαίρου με κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργικούς προσανατολισμούς. Οι γενναίες επιλογές του Βαλβέρδε δεν ήταν εύκολο να έχουν άμεση επιτυχία.

Όμως το να τοποθετήσεις στο κέντρο του γηπέδου και μπροστά, πέντε παίκτες με τα χαρακτηριστικά των Ντε λα Πένια, Ριέρα, Ρουφέτε, Λουίς Γκαρθία και Ταμούδο, δεν είναι κάτι που θα το τολμούσαν πολλοί προπονητές. Η Εσπανιόλ κάποιες φορές θα παίξει καλά και κάποιες όχι, κάποιες φορές θα κερδίσει και κάποιες θα χάσει, όμως ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο με όραμα. Πάντοτε λέω ότι είναι σημαντικό να νιώθουν περήφανοι οι φίλαθλοι για τα χρώματα της ομάδας τους, αλλά αυτό το πετυχαίνεις μόνο αν καταφέρεις να τους δώσεις επιχειρήματα για να πιστεύουν ότι θα περάσουν όμορφα στο γήπεδο. Και ο Ερνέστο αυτό το έχει πετύχει".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons