OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ολυμπιακός - Άρης 87-64...

O Ολυμπιακός "σκούπισε" για πλάκα τον Άρη στην ημιτελική σειρά της Α1 (3-0), επικρατώντας στο ΣΕΦ με σκορ 87-64 και ετοιμάζεται για τη σειρά των τελικών κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πρώτο παιχνίδι την Πέμπτη (26/5), στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός στο παιχνίδι του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη πάτησε… γκάζι και «καθάρισε» τόσο το ματς, όσο και την σειρά, παίρνοντας την πρόκριση για τους τελικούς της Α1, στους οποίους θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη (26/5) στο Φάληρο, με τους Πειραιώτες να διαθέτον το πλεονέκτημα της έδρας.
Οι ερυθρόλευκοι «σκούπισαν» τον Άρη με 3-0 νίκες, επικρατώντας με σκορ 87-64 στο τρίτο ματς των ημιτελικών στο ΣΕΦ, εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ (42-32), την ευστοχία τους από την περιφέρεια (9/21τρ) και παίζοντας ένα γρήγορο και ομαδικό μπάσκετ (17 ασίστ) στο δεύτερο ημίχρονο.  Δεν έλειψαν, πάντως, τα αρκετά λάθη (15λ) από τους γηπεδούχους, με τον Ντούσαν  Ίβκοβιτς να δοκιμάζει διάφορα σχήματα στο παρκέ, θέλοντας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Νευρικό ξεκίνημα δίχως ρυθμό από τους Πειραιώτες

O Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Παπαλουκά, Σπανούλη, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση, με τον Ντούσαν  Ίβκοβιτς να κρατάει εκτός  12άδας τους  Γκόρντον και Τεόντοσιτς ώστε να τους προφυλάξει, με τους Κατσίβελη και Πελεκάνο να παίρνουν την θέση τους στην 12άδα.  Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Red-Bill δοκίμασε το χέρι του από την περιφέρεια, δεν τα κατάφερε στην πρώτη του προσπάθεια, αλλά ευστόχησε στην δεύτερη, κάνοντας το σκορ 3-2 στο 3’. Οι ερυθρόλευκοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα μπήκαν στο ματς ολίγον νευρικοί, έκαναν γρήγορα τρία λάθη, με αποτέλεσμα ο «Ντούντα» να παίρνει τάιμ-άουτ ώστε να «ξυπνήσει» τους παίκτες του, καθώς οι Πειραιώτες πάλευαν να πάρουν διαφορά αλλά δεν μπορούσαν. 

Μάλιστα, στο 5’ ο Χατζηβρέττας έφερε το σκορ στα ίσα (7-7) και όλοι ανέμεναν το ερυθρόλευκο ξέσπασμα. Σε εκείνο το σημείο , μάλιστα, ο Σέρβος τεχνικός απέσυρε από το ματς τον Μαυροκεφαλίδη, καθώς ο Λουκάς ήταν ιδιαίτερα άστοχος, με τον Έρτσεγκ να παίρνει την θέση του και τον Έλληνα φόργουορντ να ακούει τις παρατηρήσεις του προπονητή του.  Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έκαναν ένα επιμέρους σκορ 7-2 (14-9) με έμμεσο τρίποντο του Μπουρούση, ενώ στο 7’ ο Κατσίβελης αντικατέστησε τον Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός, όμως, συνέχιζε να μην βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι να μειώσουν στον πόντο (16-15) στο 9’. Ο Κέσελ, όμως, λιγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου «πυροβόλησε» από τν περιφέρεια, γράφοντας το 19-15.


Ο Άρης που αναθάρρησε, το "ξέσπασμα" του Ολυμπιακού και ο φόβος με Μπουρούση

Στην επανάληψη, στα δύο πρώτα λεπτά, δεν σημειώθηκε πόντος στο παιχνίδι, με τον Ίβκοβιτς να δοκιμάζει παίκτες και σχήματα, έχοντας πεντάδα τους Κατσίβελη, Χαλπερίν, Κέσελ, Έρτεγκ και Γλυνιαδάκη, με τον Μάρκο, πάντως, να κάνει λάθη. Επόμενη κίνηση του  Ντούντα ήταν να αναθέσει στον Μαυροκεφαλίδη τον ρόλο του σέντερ, αντί του Ανδρέα, αλλά λόγω ότι ο Ολυμπιακός είχε «κολλήσει» επιθετικά, στο ματς πέρασε και ο Σπανούλης αντί του Κατσίβελη. Τον… γόρδιο δεσμό τον «έλυσε» ο Λουκάς με σουτάκι από το «high post» σημειώνοντας το 21-17 στο 13’. Οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια έχασαν πολλά αμυντικά ριμπάουντ, έδωσαν  το δικαίωμα για δεύτερες ευκαιρίες στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι, τις αξιοποίησαν, ισοφάριζοξντας το σκορ σε 21-21 στο 15’ με τον Τσαϊρέλη.

Μάλιστα ο Άρης κατάφερε και να προηγηθεί (!) στο σκορ με +3 (22-25) ύστερα από βολές του Κίνγκ, με τον Ίβκοβιτς απογοητευμένο από την προσπάθεια των παικτών του να περνάει στο παιχνίδι τον Μπουρούση αντί του Μαυροκεφαλίδη. Στη συνέχεια, όμως, οι Πειραιώτες  «ξύπνησαν»,  πρώτα με βολές του Γιάννη και ύστερα με καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Σπανούλη παίρνοντας και πάλι το προβάδισμα με 26-25. Το ερυθρόλευκο «ξέσπασμα» -σερί- έφτασε το 9-0 (31-25) μετά από τρίποντο του Χαλπερίν στο 18’, ενώ προηγουμένως (17’) όλοι φοβήθηκαν καθώς ο Μπουρούσης έπεσε άτσαλα στο παρκέ, με τον «ψηλό» να αποχωρεί κουτσαίνοντας στον πάγκο, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του, αλλά τελικά δεν επρόκειτο για κάτι ανησυχητικό. Στο 39’ ο Πρίντεζης ευστόχησε από τα 6.75μ (39-33), ενώ το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με +3 (43-39) με τον Χαραλαμπίδη να σημειώνει ένα απίθανο καλάθι στο τέλος.

Πάτησε… γκάζι και "καθάρισε" το ματς και την σειρά

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Παπαλουκά, Χαλπερίν, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση, με τον «ψηλό» να δίνει μία υπέροχη ασίστ στον Χαλπερίν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (45-39). Ο Ισραηλινός στη συνέχεια ευστόχησε από την περιφέρεια φέρνοντας την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της μέχρι εκείνο το σημείο (23’), στο +9 (52-43), ενώ στη συνέχεια οι Πειραώτες έφτασαν και στο +12 (57-45) με τρίποντο του Παπαλουκά και καλάθι του Μπουρούση, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν ρυθμό και να εκμεταλλεύονται την ευστοχία τους από τα 6.75 μέτρα, έχοντας επί μέρους σκορ 12-4 στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου.

Οι ερυθρόλευκοι, πλέον, είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους, έτρεξαν στο γήπεδο, βελτιώθηκαν στην άμυνα, ήταν εύστοχοι στην επίθεση και ύστερα από τρίποντο του Πελεκάνου και καλάθι στον αιφνιδιασμό του Πρίντεζη έφεραν την διαφορά στο +17 (64-47), με τους Πειραιώτες να μετρούν στο 27’ επί μέρους σκορ 21-8. Ο Έρτσεγκ με βολές ανέβασε ακόμη περισσότερο την διαφορά (+18, 68-50) στο 29’, με τον Ολυμπιακό να «καθαρίζει» τόσο το ματς, όσο και την σειρά των ημιτελικών. Ο Μαυροκεφαλίδης που επέστρεψε στο παρκέ μετά από αρκετή ώρα, με φόλοου έφερε την διαφορά στο +20 (70-50), με τον κόσμο στο ΣΕΦ να ξεκινάει να τραγουδάει… «Θρύλε γερά, Πρωτάθλημα ξανά!».

"Σκούπα" και… Θρύλε γερά, Πρωτάθλημα ξανά!

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, η αναμέτρηση στην τελευταία περίοδο είχε αποκτήσει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον  Ίβκοβιτς να δοκιμάζει σχήματα στην πεντάδα του, έχοντας αρχικά τους Σπανούλη, Πελεκάνο (στο «2»), Κέσελ, Έρτσεγκ και Μαυροκεφαλίδη (στο «5»). Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίζει μπάσκετ με τον ίδιο ρυθμό και έφερε την διαφορά σο +25 (76-51) στο 33’, με τους ερυθρόλευκου, πλέον, να έχουν το μυαλό τους στους τελικούς της Α1 και τους κιτρινόμαυρους στην κατάκτηση της 3ης θέσης που δίνει εισιτήριο στην Ευρωλίγκα. Οι φιλοξενούμενοι προς στιγμήν κατάφεραν να ρίξουν την διαφορά κάτω από τους 20 πόντους, αλλά ένα με ένα επιθετικό ξέσπασμα από τον Κατσίβελη, ο νεαρός γκαρντ έφερε την διαφορά στο +21 (85-64). Τελικό σκορ του αγώνα, Ολυμπιακός – Άρης 87-64.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 43-39, 72-51, 87-64

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 11 (1), Σπανούλης 13 (1), Πρίντεζης 7 (1), Μπουρούσης 9, Κέσελ 5 (8 ριμπάουντ), Πελεκάνος 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 15 (3), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 7 (1), Κατσίβελης 4.

Άρης (Λευτέρης Σούμποτιτς): Κινγκ 6, Τσαϊρέλης 4, Χατζηβρέττας 14, Χαραλαμπίδης 4, Κασίροφ 16, Κουμπούρας 7 (1), Μπάβτσιτς 9 (1), Χρυσικόπουλος 2, Βεργίνης 2, Μποχορίδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons