OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Άρης - Ολυμπιακός 76-102...

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 102-76 του Άρη μέσα στο "Αλεξάνδρειο" και έφτασε στις 34 συνεχόμενες νίκες στην Ελλάδα. Πλέον ο Θρύλος θέλει θετικό αποτέλεσμα στο ΣΕΦ την Δευτέρα για να προκριθεί στους τελικούς. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Μαυροκεφαλίδης.


Ο Ολυμπιακός έκανε εύκολα το δεύτερο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ, ρίχνοντας μια κατοστάρα στο "κεφάλι" του Άρη και παίρνοντας την νίκη με 26 πόντους διαφορά μέσα στο Αλεξάνδρειο.
Με τέτοιον Τεόντοσιτς ο Ολυμπιακός είναι μια διαφορετική προς ο καλύτερο ομάδα. Φέτος, ο Σέρβος πλέι μέικερ δεν έκανε τις εμφανίσεις που μας είχε συνηθίσει κατά την περσινή αγωνιστική σεζόν που αναδείχθηκε στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας, ωστόσο φαίνεται πως η περίοδος ντεφορμαρίσματος ανήκει πια στο παρελθόν, αφού για ακόμα ένα ματς ο Μίλος ήταν συγκλονιστικός (15 πόντους, 3 κλεψίματα). Ο παίκτης που επωφελείται περισσότερο από την άνοδο του Σέρβου  είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος δείχνει να έχει βρει το άλλο του μισό στην επίθεση και σκοράρει χωρίς σταματημό. Κέσελ (13π) και Έρτσεγκ (10π) έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις, κάνοντας το δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς σέρβικη υπόθεση με ολίγον από... Μαυροκεφαλίδη. Πολύ καλός και ο Γκόρντον (7π, 7ρ, 6 ασίστ), οποίος στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε στο 33'.

Με φόρα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε όπως στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το Τεόντοσιτς να πετάει φωτιές. Με πέντε συνεχόμενους του Σέρβου οι "ερυθρόλευκοι" πήραν από την αρχή το προβάδισμα. Δύο απανωτά τρίποντα από τον Παπανικολάου και τον Μπουρούση έφερα τη διαφορά στους σε διψήφιο αριθμό (11) από το δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Άρης αντέδρασε με ένα 6-0 κυρίως με τους ψηλούς του Κασιροφ και Μπάτσιτς κάνοντας το 8-13. Ο Ολυμπιακός απάντησε με ίδιο σερί με run n' gun με μαέστρο τον "ειδικό" Μίλος Τεόντοσιτς ναι μοιράζει ασίστ. Το πρώτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με συνεχόμενα σερί και έληξε με 23-27.

"Ανέβηκε" στην άμυνα

Στην ανάπαυλα του πρώτου δεκαλέπτου ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έβαλε γκάζια στους παίκτες του για το παθητικό των 23 πόντων, γεγονός απαράδεκτο για το Ολυμπιακό που έχει στο μυαλό του. Οι "ερυθρόλευκοι" καλαθοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν στην άμυνα και έκανα ό,τι τους ζήτησε ο "Ντούντα" με αποτέλεσμα στο 14' το σκορ να είναι 41-28 Ο Γλυνιαδάκης έδωσε πολλές αμυντικές λύσεις στη ρακέτα ενώ ο έρτσεγκ πήρε τη σκυτάλη του σκοραρίσματος. Ένα μίνι μπλακ άουτ του Ολυμπιακού με συνεχή λάθη όμως, επέτρεψε στον Άρη να πλησιάσει στο σκορ (37-45) στο 18', ενώ το ημίχρονο έκλεισε με 52-40 υπέρ του Ολυμπιακού.

Όμορφες συνεργασίες

Στο β' ημίχρονο ο Άρης μπήκε δυνατά και προσπα8ούσε να πλησιάσει κι άλλο τον Ολυμπιακό στο σκορ, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" έβρισκαν συνέχεια τρόπο να κρατούν τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. Η επίθεση των Πειραιωτών συνέχισε να βγάζει φωτιές με πολύ όμορφες συνεργασίες είτε μεταξύ κοντού-ψηλού, είτε ψηλού με ψηλό, είτε με γρήγορο παιχνίδι αιφνιδιασμών με το σκορ να φτάνει στο 75-61 στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Τυπική διαδικασία και "κατοστάρα, εκατό"

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικής σημασίας, αφού ο Άρης "έσκασε" ενώ ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Γρήγορα- γρήγορα η διαφορά πήγε στους 20 πόντους (81-61 στο 32'), η οποία δεν έπεφτε όσο και να προσπαθούσαν οι Θεσσαλονικείς. Ο Θοδωρής με μια βολή έκανε το 100-74 βάζοντας την "κατοστάρα" στο γήπεδο που τη δεκαετία του '80 οι οπαδοί του Άρη φώναζαν το αντίστοιχο σύνθημα για τα κατορθώματα της τότε ομάδας. το τελικό 102-76 "έγραψε" ο Χαλπερίν δείχνοντας πως το να κρίνεται στις τρεις νίκες η σειρά είναι υπερβολή αν κρίνει κανείς τη διαφορά δυναμικότητας των δύο "μεγάλων" με τις υπόλοιπες ομάδες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons